Partenerii celulei Al-Qaeda din România fac afaceri cu Primăria Piteşti

# Primăria Piteşti are mai multe contracte cu persoane care au vândut o firmă către un membru al celulei Al-Qaeda  # Licitaţie deschisă cu o singură ofertă, dar este cea mai bună din punct de vedere economic. Anul electoral 2012 a fost unul plin pentru primarul Pendiuc … de promisiuni. La începutul campaniei primarul Pendiuc ameninţa cu surle şi trâmbiţe că imediat după campania electorală, Piteştiul va arăta ca după bombardament. Aproape că roşea Tudor Pendiuc, mai rău ca o fată mare, în momentul în care avea ocazia să se adreseze piteştenilor, şi aproape că se scuza că proiectele multe pe bani europeni vor vandaliza Piteştiul. Dar staţi liniştiţi, că acest lucru nu s-a întâmplat, şi nici nu se prevede a se întâmpla foarte curând. Proiecte peste proiecte erau etalate de edilul Piteştiului. Asfaltări, modernizări de parcări, dar şi amenajarea Ştrandului şi a podului peste Argeş erau doar câteva proiecte cu care Tudor Pendiuc se lăuda în faţa presei, dar şi în faţa electoratului. Banii europeni erau subiectul favorit al campaniei electorale a primarului Pendiuc. Site-ul primăriei Piteşti este plin de anunţuri în care primarul Pendiuc semnează contracte de finanţare nerambursabilă.

Aşa arată unul dintre anunţurile postate pe site-ul ww.primariapitesti.ro

“Marţi, 10.01.2012, ora 12.00, la sediul Primăriei Municipiului Piteşti, a avut loc semnarea contractului de finanţare nerambursabilă “MODERNIZARE PARCARE BOWLING” în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1 „ Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de Dezvoltare Urbană”.
Contractul a fost semnat de către domnul Tudor Pendiuc, Primarul Municipiului Piteşti şi de domnul Liviu Muşat, Directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia.
Obiectivul specific al proiectului “MODERNIZARE PARCARE BOWLING” este realizarea unei parcări moderne, obiectiv ce urmează a fi îndeplinit pe parcursul a 11 luni, prin:
- amenajarea terenului în suprafaţa totală existentă de aprox. 10.164 mp într-o parcare cu o suprafaţă de 8.168 mp pentru minim 170 autoturisme şi 4 autocare care să deservească cu prioritate manifestările sportive şi cultural artistice organizate la obiectivele din zona – Parcul Ștrand, Bazinul Olimpic;
- reabilitarea gradenelor existente ;
- reabilitarea grupului sanitar existent.
Informatii pe http://pitesti-bowling.x-o.ro”

Lucrările la parcarea Ştrand nu au început

Anunţul de pe site-ul primăriei Piteşti, cel în are era lăudată semnarea acestui contract finanţat pe bani europeni, garanta că obiectivul va fi îndeplinit în 11 luni. Adevărat este şi faptul că anunţul nu specifica nici când va începe numărătoarea inversă a celor 11 luni. Cert este că la aproape 8 luni de la semnarea proiectului, la parcarea Ştrand nu găsim decât gunoaie, gropi, şi clădiri vandalizate. Sau poate câte un service auto improvizat în mijlcul parcării. Dacă tot e spaţiu larg, şi nimeni nu deranjează vcu vreo lucrare, ceva, atunci de ce să nu se folosescă piteştenii de acest loc uitat de lume. Această parcare chiar arată ca după bombardament. Clădirile vandalizate, gropile din asfalt şi gunoaiele aruncate formează un peisaj demn de dezestrul lăsat de un război. La asta să se fi referit Tudor Pendiuc când spunea că Piteştiul va arăta ca după bombardament? Sperăm că nu.

Firma care a câştigat licitaţia pentru serviciile de proiectare ale acestui obiectiv nu era bună pentru Tudor Pendiuc în anii trecuţi

Primarul explica în anul 2010, la lucrările de la Grădiniţei nr. 4, că a găsit câteva lipsuri la faţa locului din cauza proiectului incomplet întocmit în 2008 de firma bucureşteană 3R Consulting SRL: “Stadiul lucrărilor e bun, dar am găsit câteva lucruri pe care proiectantul trebuia să le sesizeze. De exemplu, nu s-a prevăzut separator de grăsimi la bucătărie, deci nu poate primi aviz de funcţionare de la Apă Canal. În plus, în spate e un gol de aproximativ un metru, unde ar putea să se strângă mizerie şi va trebui montat un fel de acoperiş. N-au fost prevăzute de proiectant nici racordurile la canalizare şi apă rece.”
Aceste lucrări totalizau investiţii de aproximativ 100.000 lei, bani care au fost suportaţi de la bugetul local, din cauza “scăpărilor” proiectantului. Aceste scăpări se uită repede, iar anul acesta aceleiaşi firmă de la Bucureşti, 3R Consulting, i se atribuie contractul de servicii de proiectare pentru obiectivul de investitii “Modernizare parcare Bowling” din Municipiul Piteşti.

Licitaţie deschisă cu o singură ofertă, cea mai bună din punct de vedere economic

Valoarea Contractului: 74.790 RON
Câştigatorul Licitatiei: 3R CONSULTING S.R.L.
Anunt de atribuire numarul 84608/04.04.2012
Contract nr: 57418 Denumirea: Servicii de proiectare pentru obiectivul de investitii "Modernizare parcare Bowling” din Municipiul Piteşti
IV.1.1) Tipul procedurii: Licitaţie deschisă
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasă d.p.d.v. economic
IV.2.2) S-a organizat o licitatie electronică
Nu
V.2) Numarul de oferte primite 1
V.3) Numele si adresa operatorului economic căruia i-a fost atribuit contractul
3R CONSULTING S.R.L.

Aşa arată anunţul de atribuiere a contractului. O singură ofertă primită, dar aleasă pentru că a avut cel mai bun preţ din punct de vedere economic.

Asociaţii 3R Consulting apar într-un rechizitoriu DIICOT că au vândut o firmă către teroristul Aqeel Dhuyab, implicat în activităţi de terrorism

în favoarea Al-Qaeda
Cinci irakieni, pe care procurorii DIICOT i-au identificat ca fiind membri Al-Qaeda, căutaţi în toată lumea pentru atentatele comise împotriva forţelor aliate, sunt folosiţi în România într-o vastă reţea de evaziune fiscală ai cărei beneficiari sunt cetăţeni români şi străini.  Teroriştii  figurează ca asociaţi sau ca administratori în peste 150 de societăţi comerciale care au acumulat de-a lungul anilor datorii de milioane de euro la bugetul de stat.  Mihai Viorel Rîmboacă şi Răzvan Florin Râmboacă sunt asociaţi în firma 3R Consulting. Aceştia sunt doi dintre cei cercetaţi în lotul Vîntu, în dosarul Petrom Service. Mai mult, cei doi sunt cercetaţi de DIICOT că şi-au cedat o firmă cu datorii mari către AQEEL  DHUYAB, 29 de ani, implicat în activităţi de terorism în favoarea Al-Qaeda Irak, iar în România a fost administrator sau asociat în 21 de societăţi comerciale. “Mihai Viorel Rîmboacă şi Răzvan Florin Râmboacă şi-au cedat firma, Program Engineering SRL, către teroristul Aqeel Dhuyab.” (sursa: www.adevărul.ro, articol publicat pe 12 februarie 2012)
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea