Salariaţii Primăriei au pus osul la treabă pentru mitingul USL.

# Angajaţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au avut, miercuri, zi grea # Dacă-i musai, cu plăcere! Pentru punerea la punct a detaliilor tehnice ale mitingulului USL desfăşurat la Piteşti, salariaţii Primăriei au lucrat sârguincios, chiar şi pe zăpuşeală. O adevărată desfăşurare de forţe a avut loc miercuri, în centrul Piteştiului, şi nu doar în timpul mitingului organizat de USL, ci şi înainte, pentru că autorităţile locale nu-şi permiteau s-o dea în bară cu vreo problemă tehnică la o manifestaţie anti Băsescu la care erau aşteptaţi miniştri, parlamentari, primari, sindicalişti şi vreo câteva mii de simpli cetăţeni. Totul, în contextul în care, până duminică, USL trebuia să convingă 9.154.307 români să vină la urne şi 4.577.154 dintre ei să voteze DA! Un target împovărător care a pus presiune chiar şi pe liderii USL-işi ai unui judeţ cotat bine în mobilizarea la referendum. Aşa că totul trebuia să iasă ca la carte!

Deşi ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, senatorii Şerban Valeca, Constantin Tămagă şi Mircea Diaconu, deputaţii Andrei Gerea şi Ion Burnei, preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, preşedintele PC Argeş, Cornel Lazăr, liderul SAD, Nicolae Pavelescu şi edilii de la Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni şi Albota n-au reuşit s-aducă în Piaţa Milea decât vreo 4.000 de oameni, cel puţin au arătat conducerii centrale a USL că la organizarea tehnică au stat bine.
Şi nici n-aveau cum să stea altfel, când toată ziua, angajaţii Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti (SPEPMP) au robotit, cu utilajele din dotare, pe lângă scena din Piaţa Primăriei Piteşti.

Explicaţii contradictorii

Ne-am interesat şi noi în ce condiţii pot fi mobilizaţi angajaţii Primăriei pentru astfel de acţiuni. Reprezentanţii Serviciului de Exploatare a Patrimoniului au ridicat, mai întâi, din umeri, explicându-ne că nu poate fi vorba despre aşa ceva, că utilajele serviciului nu pot fi puse oricând şi oricui la dispoziţie, pentru că nu se închiriază!
“Nu am cunoştinţă ca vreo formaţiune politică să ne fi solicitat un astfel de serviciu“, ne explica, miercuri, la ora 15.00, reprezentanta Serviciului de Iluminat Public din cadrul SPEPMP, Cristina Popa, temporar locţiitoarea şefului său, Constantin Zichil, după ce i s-a spus că angajaţii serviciului cu pricina trag de zor, cu spor, de cablurile staţiei de amplificare pentru a le conecta la reţeaua electrică.
Nici două ore mai târziu, angajata primăriei a simţit nevoia să dreagă busuiocul şi a venit cu unele clarificări prin care a infirmat declaraţiile anterioare. „Există o solicitare din partea PSD şi un contract încheiat pentru consum de energie electrică, pentru patru ore. Au achitat contravaloarea consumului, la tariful facturat de CEZ. Este vorba de 16 kw/h înmulţit cu 4 ore ori 0,65 lei / kw h... ” ne-a calculat, telefonic, repede şi cu temele făcute, reprezentanta Serviciului de Iluminat Public, explicându-ne şi că angajaţii serviciului pe care-l reprezintă se aflau la faţa locului nu pentru a pune osul la treaba USL ci “pentru a ridica nişte cabluri căzute la pământ, care prezentau pericol pentru trecători”! Atunci, dacă despre asta era vorba, ne-am liniştit!
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea