”România are nevoie de o nouă clasă de oameni politici”

# Cristian Boureanu, deputat PDL de Argeș: Într-o viitoare guvernare PD-L, Argeșul va deveni o prioritate. Am spus, câte ceva, în numerele trecute, despre activitatea și, mai ales, despre inactivitatea unor parlamentari de Argeș. Fără a conta prea mult culoarea politică, o bună parte a acestora au folosit zecile de mii de ștampile de pe buletinele de vot numai pentru a ajunge la ciolan. Și asta a fost cam tot pentru votanți, pentru că nimeni nu i-a mai văzut, din ziua de vot, pe cei aleși. În cele de mai jos analizăm activitatea deputatului PDL de Argeș Cristian Boureanu, un ”importat” al județului, venit de la București și, pentru o bucată de timp, mai exact pentru vreo trei ani, lider al filialei județene a partidului.

Politică

Membru fondator al PDL, formaţiune politică născută la 15 decembrie 2007, actualmente vicepreşedinte al partidului, cunoscut însă mai ales datorită violenţei limbajului adoptat în numeroase emisiuni de televiziune. Deputat la al doilea mandat, ultimul obţinut pe colegiul Piteşti-Sud. Cu câteva iniţiative legislative adoptate, deputatul Boureanu apare în prim planul scenei politice mai ales în momente de criză. A fost neobişnuit de activ la cele două referendumuri organizate pentru demiterea preşedintelui Băsescu. La sfârşitul lui 2010 demisionează din funcţia de preşedinte al filialei Argeş a partidului, declarând că "În calitate de deputat de Argeş şi vicepreşedinte PDL la nivel naţional voi sprijini în continuare eforturile filialei şi mă voi implica în măsura în care BPN va considera necesar.”

Pesemne că BPN nu a considrat necesar, pentru că nimeni nu l-a mai văzut pe Cristian Boureanu prin Argeş de atunci. ”România are nevoie de o nouă clasă de oameni politici” – spune deputatul de Argeş Cristian Boureanu pe propriul site, www.boureanu.ro, site actualizat ultima dată undeva prin anul 2008. Un site dedicat câştigării alegerilor parlamentare din acel an, apoi…. what the f…k. Ultimul comunicat postat este unul de aprecirere la adresa preşedintelui Băsescu, pe care îl felicită pentru desemnarea ca prim ministru a lui Theodor Stolojan.
Nu putem să nu fim de acord, în aceste condiţii, cu domnul deputat: ”România are nevoie de o nouă clasă de oameni politici.” Mare nevoie…

Afaceri

Parlamentarul Cristian Boureanu (PDL) şi-a pasat firmele cu datorii în contul unor afacerişti- fantomă pentru a-şi escroca creditorii. Metoda a mai fost aplicată şi de deputatul UNPR Constantin Mazilu, dar şi de fostul şef al Gărzii Financiare Bucureşti.
Cristian Boureanu (40 de ani), membru în Comisia pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, a aplicat  o metodă  perfecţionată de mafiile evazioniste din România: cea a „asociaţilor-fantomă". Primul pas în acest fel de escrocherie constă în acumularea de datorii pe o societate. Ulterior, aceeaşi firmă este cesionată unor naivi, oameni  dispuşi contra unor sume derizorii, de până la o sută de euro, să preia o societate cu datorii de milioane. De multe ori, aceste persoane nou intrate sunt oameni ai străzii sau cetăţeni străini care nu au şi nu au avut vreodată legături cu afacerile pe care le-au preluat.
Deputatul PDL s-a descotorosit de două firme care la ultimele bilanţuri contabile depuse pe site-ul Ministerului de Finanţe însumau datorii totale de 8,8 milioane de lei (2 milioane de euro). Prima firmă, CS Line Mangement SRL, a ajuns la un şomer de 27 de ani care locuieşte într-un cartier mărginaş al Capitalei, Berceni. A doua societate, Topanel Metecno Trading SRL,  a fost pasată la doi cetăţeni irakieni care sunt de negăsit de autorităţile române.
(sursa: adevărul.ro, 7.12.2011)
Iată, în tabelul alăturat,  cum arată nivelul datoriilor contractate de parlamentarul de Argeş, datorii extrase din ultima declaraţie de avere
Lucian GHERGUȘ

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea