Neputincios în faţa câinilor fără stăpân, primarul Pendiuc dă vina pe piteşteni

Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, la sesizările către primăria Piteşti găsim foarte multe care se referă la câinii fără stăpân. Deşi primarul Pendiuc a avut dintotdeauna ca temă de campanie rezolvarea problemei câinilor, după 20 de ani de mandat, această problemă este tot nerezolvată. Acum, cu un nou mandat în mână, primarul Pendiuc a aruncat… pisica în curtea piteştenilor.

Tudor Pendiuc, la început de mandat, îşi permite să certe piteştenii

Edilul Piteştiului, cel care a câştigat al şaselea mandat ca primar, îşi permite la început de mandat să mai şi certe locuitorii care i-au dat girul pentru încă patru ani. Piteştenii sunt vinovaţi de înmulţirea câinilor din oraşul nostru. Asta înţelegem din răspunsul pe care îl emite Tudor Pendiuc. Acesta este recunoscut ca un abil politician, adică cel care nu se aruncă niciodată într-o afirmaţie care i-ar putea ştirbi din procente. În răspunsul formulat către o anume Dana, cea care spunea că la Cluj nu există câini fără stăpân, iar la noi nu ai curaj să ieşi din casă, primarul încearcă să dea vina pe lege. Acesta explică cum că legea nu permite eutanasierea câinilor, că aceştia sunt strânşi, duşi  într-un adăpost special unde se deparazitează, se vaccinează, se sterilizează, se marchează apoi se returnează în zona unde au fost capturaţi. Explicaţiile continuă cu eforturile depuse de conducerea primăriei pentru a se modifica legea, eforturi făcute în van, întrucât legea este aceeaşi, deci Pendiuc este cu mâinile legate în privinţa câinilor fără stăpân. Mai încearcă primarul nostru o diversiune cu noul adăpost care se află în construcţie, după care îşi iese din minţi şi trece la reproşuri.

Răspunsul primarului: “La Cluj nu sunt câini pentru că locuitorii sunt mult mai responsabili”

Piteştiul este plin de câini din cauza iresponsabilităţii locuitorilor. La această concluzie a ajuns Tudor Pendiuc, deranjat teribil de comparaţia făcută între Cluj şi Piteşti. “De ce la Cluj nu sunt câini fără stăpân? Poate şi datorită comportamentului mult mai resposabil al locuitorilor care au o altă viziune în ceea ce priveşte ocrotirea câinilor. În mod cert nu aruncându-le mâncare pe oriunde sau construindu-le coteţe şi strângându-i pe lângă blocurile de locuinţe sau case particulare”, răspunde primarul la sesizarea făcută pe www.domnuleprimar.ro. Se pare că acum, la început de mandat, primarul uită că din patru în patru ani ne-a promis că ne va scăpa de câinii fără stăpân. Acum realizează primarul că nu are soluţie, iar vina este doar a piteştenilor. Oare clujenii stau mai bine în ceea ce priveşte cei şapte ani de acasă, sau ce încearcă să ne spună Tudor Pendiuc? Este pentru prima dată când Pendiuc se adresează în acest mod piteştenilor. Să fie de vină situaţia politică din ţară şi starea de alertă în care este partidul primarului, sau Pendiuc se vede stăpânul absolut peste patru ani, iar piteştenii nu mai contează? Dacă nu pleacă Constantin Nicolescu de la conducerea PSD şi Pendiuc se trezeşte tot pe un loc inferior în PSD, atunci ce va face? Din câte se vede nu mai are nici susţinerea PNL. Vom mai vedea. Noi rămânem tot aici… Şi câinii fără stăpân la fel.
***
Sesizare pentru primăria Piteşti, judeţul Argeş
Postata de: Dana
La data: 31 iulie 2012


Bună ziua,
Domnule primar am fost în oraşul Cluj unde am stat 10 zile. M-am plimbat zilnic pe străzi , nu am văzut un câine. Este inadmisibil ce se întâmplă în Piteşti. Mă gândeam cum o fi rezolvat domnul Boc problema asta. M-am întors noaptea la ora 23, şi pe străduţe nu era un câine. La noi în zonă sunt foarte mulţi , la staţia de autobuz a complexului I Trivale sunt mulţi câini care aleargă după maşini. Sunt acolo de mult timp.Vă rog dacă se poate să-mi explicaţi de ce avem această situaţie în Piteşti de atâta timp nerezolvată. Menţionez faptul că mi-am achiziţionat un dispozitiv cu ultrasunete pentru că drumul pe unde vin de la serviciu este plin de câini, chiar şi aşa mi se pare inadmisibil să avem atâţia câini pe stradă şi să trăim mereu cu frica lor.Vă mulţumesc!

Răspunsul primarului
03 August 2012


Vă prezentăm legislaţia actuală privind câinii fără stăpân: aceştia se colectează de pe străzi, se strâng într-un adăpost special unde se deparazitează, se vaccinează, se sterilizează, se marchează apoi se returnează în zona unde au fost capturaţi. Este interzisă eutanasierea câinilor fără stăpân sub pedeapsa închisorii, cu excepţia celor care suferă de o boală incurabilă atestat de un medic veterinar.
Toate încercările noastre de a modifica această lege, în sensul de a nu mai returna câinii în teritoriu şi de a se permite eutanasiere, după o anumită perioadă a celor nerevendicaţi sau neadoptaţi nu a avut succesul dorit.
Precizăm că la Smeura există un adăpost unde sunt colectaţi câinii fără stăpân, dar Primăria Municipiului Piteşti a cumpărat un teren pe care acum se construieşte un adăpost pentru câini, adăpost care va fi administrat de municipalitate.
De ce la Cluj nu sunt câini fără stăpân? Poate şi datorită comportamentului mult mai resposabil al locuitorilor care au o altă viziune în ceea ce priveşte ocrotirea câinilor. În mod cert nu aruncându-le mâncare pe oriunde sau construindu-le coteţe şi strângându-i pe lângă blocurile de locuinţe sau case particulare.
Această problemă reală a comunităţii noastre este în atenţia noastră şi încercăm să o minimalizăm cât mai mult posibil, în sensul de a prima siguranţa şi sănătatea locuitorilor.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea