Weekend de concerte explozive la Muzeul Golești

# Viţa de Vie, Vasile Șeicaru, Nicu Alifantis, Iris şi Mihai Mărgineanu au pus muzica prezentului în slujba trecutului. Publicul n-a fost la fel de numeros aşa cum, poate, s-ar fi întâmplat dacă spectacolele s-ar fi ţinut centrul Piteştiului, dar atmosfera a fost de poveste, iar cei care au vrut să asculte Vasile Şeicaru, Viţa de Vie,  Nicu Alifantis, Iris şi Mihai Mărgineanu într-un loc încărcat de istorie, au dat fuga la Goleşti.
Pe 25 şi 26 august, Pro Istoria Fest a popopsit la Muzeul Goleşti  pentru a  aduce aici ateliere de tradiţii şi obiceiuri din Argeş, precum cele de pictură, sculptură în lemn şi dogărit, ultimul fiind, dealtfel, unul dintre cele mai populare meştesuguri locale.
Pricepuţii meşteri  şi-au întâmpinat viziatatorii, în cele două zile ale festivalului, cu păpuşi tradiţionale, împletituri şi ţesături, aranjamente florale, jucării, figurine de turtă dulce şi multe altele.

Picii s-au distrat în stilul Zurli

Teatrul Zurli a adus, sâmbătă, la Golești personaje simpatice, pe gustul celor mari și mai ales al celor mici. Picii au râs în hohote, iar părinții și bunicii au aplaudat scenele pline de tâlc și poveștile abordate într-un altfel stil educativ.

Două  seri de muzică bună

Muzica populară a fost la ea acasă şi nici nu se putea altfel, ţinând cont că locul ales de organiatori este un muzeu al viticulturii şi pomiculturii, al tradiţiilor şi meşteşugurilor legate de cele două îndeletniciri. Spectacoul de sâmbătă a început cu ansambluri locale de muzică populară, iar seara, nume sonore ale muzicii românești au urcat pe scena festivalului.
Vasile Șeicaru i-a copeșit pe cei prezenți cu melodiile sale inconfundabile iar trupa Viţa de Vie a oferit publicului un show acustic de zile mari, încheiat apoteotic, într-o inedită interpretare, de “Basul și cu toba mare”.
Nicu Alifantis şi Zan au cântat la închiderea spectacolului de sâmbătă, într-un recial cu melodii de pe cele 17 albume ale îndrăgitului interpret folk, o avalanșă de momente artistice pe care cei prezenți nu le vor uita prea curând.

Duminică, de la capăt

Atelierele tradiţionale au continuat și duminică  la Muzeul Goleşti, urmate de o nouă serie de concerte. Spectacolul a început, ca și sâmbătă,  cu muzică populară, a continuat cu Alina Manole & band  iar Mihai Mărgineanu și  trupa Iris au încheit fabulos ultima zi a festivalului.

Despre Pro Istoria Fest

Pro Istoria Fest este un festival care și-a propus să pună muzica prezentului în slujba trecutului, promovând cele mai importante locuri istorice din Romania. Festivalul, organizat de Asociația Star Education, aduce în atenția publicului obiectivele cultural-istorice și turistice din țară printr-o serie de evenimente interesante. Spectacolele din a această serie au debutat în septembrie 2011, la Curtea Domnească de la Târgoviște și au continuat la  Cetatea lui Vlad Țepes de la Poenari și la Cetatea Râșnov. Anul acesta, festivalul și-a îndreptat atenția către Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golești, Cetatea Enisala, Sighisoara și Sarmisegetusa, lista evenimentelor din 2012 fiind completată cu cetățile  incluse deja de de anul trecut in circuit.
Cristina STANCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea