Inaugurarea bazei de agrement Trivale a fost amânată pentru primăvara lui 2013

# Cele trei săptămâni de întârziere anunțate de autoritățile locale s-au transformat în șase luni # Nordco, firma ”vinovată” de întârzieri, va trebui să asigure, până la primăvară, paza obiectivului. Dacă luna trecută viceprimarul Cornel Ionică anunța că inaugurarea bazei de agrement Trivale va fi amânată cu trei săptămâni din cauza întârzierilor constructorului, zilele trecute, primarul Tudor Pendiuc le-a tăiat definitiv entuziasmul celor care mai sperau ca cel puțin în toamnă să se bălăcească în ștrandul amenajat în cel mai mare cartier al Piteștiului.
Ne-ar fi plăcut să n-avem dreptate atunci când ne-am exprimat îndoiala c-ar mai exista vreo șansă ca baza de agrement de 4,3 milioane de lei să mai fie gata vara aceasta. Nu ne-am bazat pe intuiție, ci pe stadiul lucrărilor, iar fotografiile prezentate în ediția din 30 iulie, la doar câteva zile de la anunțarea întârzierilor de “trei săptămâni”, vorbeau de la sine.
Nordco, firma care s-a ocupat de construirea bazei de agrement din Trivale (lângă blocul „Panorama Tower”, bloc aparținând așa, ca din întâmplare, printre alții, și consilierului local PSD Adrian Prodănel), avea ca termen de finalizare a lucrărilor luna iunie a acestui an. Perfect, și-au spus cei care locuiesc în cartier și care s-au și văzut bronzându-se, la început de pe vară, pe șezlongurile de pe marginea piscinelor. Proiectul suna atât de bine (bazine, terenuri de sport destinate atât adulţilor cât şi copiilor, spaţii de joacă la standarde europene, cu tobogane, leagăne, balansoare şi figurine pe arcuri, aparate de fitness în aer liber, alei de promenadă, băncuţe, un zid de escaladă şi parcarea aferentă, totul pe o suprafaţă de 22.842 mp), că parcă ar fi fost prea frumos să se și concretizeze la termen.
Că n-a fost iunie, conform contractului, parcă s-ar fi trecut cu vederea, dar a venit sfârșitul lunii iulie și ... nimic, doar anunțul autorităților, potrivit căruia s-ar înregistra o întârziere de trei săptămâni. De vină ar fi fost, conform explicațiilor viceprimarului Cornel Ionică, nişte lucrări de consolidare a pantei pe care se amenajează noua bază de agrement, “uitate” în momentul conceperii proiectului. A mai trecut o lună și iată-ne la sfârșitul lui august cu baza de agrement încă în fază de șantier.

Tudor Pendiuc: “N-o putem inaugura acum doar de dragul inaugurărilor!”

Și chiar dacă printr-o minune lucrările s-ar încheia  în toamnă, oricum deschiderea noii baze de agrement a fost reprogramată pentru 2013.
„Îi dăm drumul în primăvara anului viitor, va fi ceva frumos, peste baza de agrement din Tudor Vladimirescu, dar n-o putem inaugura acum doar de dragul inaugurărilor!”,  a declarat primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc.
Pentru că nu și-a făcut treaba la timp, până în primăvară, când va fi plantat gazonul, vor fi vopsite cabinele și bordurile și vor fi puse la punct toate celelalte detalii ale inaugurării, firma Nordco va trebui să asigure paza șantierului.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea