Administratorul AP Maria Teiuleanu ameninţă că-l va da în judecată pe primarul Tudor Pendiuc

# Acuzaţii dure în scandalul celor două asociaţii de proprietari din blocul 48 - Centru. Niculina Gebăilă, administratorul Asociaţiei de Proprietari Maria Teiuleanu, susţine că primarul i-a suspendat fără motiv atestatul care-i permitea să îndeplinească această funcţie şi-l ameninţă pe edil cu instanţa. Femeia a mai câştigat un proces cu Primăria Piteşti şi spune că, după ce i se va face dreptate, va renunţa de bunăvoie la funcţie. Răboiul dintre cele două asociaţii de proprietari care funcţionează în blocul de vizavi de Prefectură (AP Maria Teiuleanu şi AP Teiuleanu 149) pare să nu se mai sfârşească. Despre conflictele dintre reprezentanţii celor două tabere am relatat într-un număr anterior, iar acuzaţiile formulate atunci de preşedintele AP Teiuleanu 149, Ştefan Alexandrescu, sunt contrazise, acum, cu documente, de Niculina Gebăilă, administratorul celeilalte asociaţii.

Teiuleanu vs. Teiuleanu, un război care durează de câţiva ani

Pe scurt, Ştefan Alexandrescu o acuză pe Niculina Gebăilă că şi-ar fi dat concursul la modifcarea traseului conductelor de la subsolul  blocului pentru a crea condiţii de funcţionare firmelor şi asociaţiilor care şi-au desfăşurat activitatea, de-a lungul anilor, în spaţiile ilegal închiriate. Împotriva Niculinei Gebăilă a fost depusă plângere penală, administratora fiind suspectată de către Ştefan Alexandrescu de mai multe ilegalităţi: schimbarea destinaţiei subsolului tehnic al blocului, încheierea unor contracte cu diferite societăţi comerciale pentru închirierea spaţiilor, fără acordul proprietarilor, distrugerea instalaţiilor de încălzire centralizată şi apă caldă, dar şi de faptul că a vândut locaţia căminului de apă potabilă.  Femeia a fost acuzată, în mai multe rânduri, că ar fi comis falsuri în înscrisurile contabile, păgubind asociaţia cu suma de 417.693.500  lei.
O altă serie din tirul acuzaţiilor la adresa Niculinei Gebăilă se referă la faptul că aceasta continuă să-şi desfăşoare activitatea deşi Primăria Piteşti i-a retras atestatul de administrator.

N Gebăilă: “N-am comis nimic ilegal. Îl voi da în judecată pe primar!”

Niculina Gebăilă invocă în favoarea sa raportul de  expertiză  al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Cadrul IPJ Argeş, conform căruia s-a constatat că  în perioada  01.03.1999  -  01 03. 2006, periadă asupra căreia planau suspiciunile, nu s-a produs nicio lipsă în gestiune.
Dacă vizavi de toate celelalte acuzaţii, femeia  susţine că este nevinovată, referitor la atestat, Niculina Gebăilă  recunoaşte că acesta i-a fost suspendat, dar spune că-şi exercită în continuare atribuţiile pentru că decizia autorităţilor locale i se pare neîntemeiată.
“Atestatul mi-a fost suspendat pe nedrept! Eu n-am comis nicio ilegalitate şi voi demonstra acest lucru cu acte. Primarul Tudor Pendiuc a avut la dispoziţie toate documentele din care reiese nevinovăţia mea, dar nu a ţinut cont de ele. În dosarul în care Asociaţia de Proprietari Teiuleanu 149 mă acuză de păgubirea locatarilor cu 417.693.500  lei, Tribunalul Argeş mi-a dat câştig de cauză. Am la mână hotărârea acestei instanţe pe care oricine o poate găsi pe site-ul Tribunalului. Primăria nu ţine cont de asta, pentru că  nu i-a parvenit decizia efectivă.  Suspendarea atestatului meu s-a făcut tocmai în urma acestor acuzaţii demontate de tribunal. Îl voi da în judecată pe primar, iar după ce mi se va face dreptate, mă voi retrage de bunăvoie din această funcţie. Nu sunt la primul război cu autorităţile locale. Le-am mai dat în judecată, în urmă cu mai mulţi ani, când au refuzat să-mi elibereze atestatul, deşi aveam pregătirea necesară. Am câştigat atunci procesul şi-l voi câştiga şi acum! ”,  a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Niculina Gebăilă.
În dosarul 1287/109/2009, dosar finalizat prin hotărârea nr 717 din 15 mai 1012, Tribunalul Argeş respinge acţiunea intentată de AP Teiuleanu 149  şi obligă această asociaţie la plata cheltuielilor de judecată de 700 de lei, însă decizia e contestată de reprezentanţii asociaţiei care aşteaptă o altă hotărâre din partea Curţii de Apel Piteşti.
Un dosar încâlcit gata să atragă după sine un altul, într-un război şi mai complicat în care apar acuzaţii mai mult sau mai puţin întemeiate  şi multe orgolii.

Agresată fizic şi calomniată

Cei doi „beligeranţi” din războiul Teiuleanu vs. Teiuleanu sunt vecini de apartament şi par să-şi plătescă reciproc poliţe mai vechi. Niculina Gebăilă demonstrează cu documente că disputele cu preşedintele AP Teiuleanu 149 au degenerat în conflicte fizice.  Femeia şi-a sos certificat medico-legal în urma unui incident petrecut  la scara blocului.
“L-am surprins când lipea anunţuri calomniatoare la adresa mea pe uşa de la intrarea în bloc. M-a prins de mână, m-a lovit şi m-a îmbrâncit. Medicul a constatat că am echimoze şi leziuni traumatice. Pe Ştefan Alexandrescu l-am dat în judecată şi, evident, am câştigat, însă toate calomniile dumnealui mă afectează şi acum. Soţul meu a făcut comoţie cerebrală după toate neadevărurile pe care acest om le-a spus despre mine!” explică femeia, arătând documentele în baza căroara, în 2006, Ştefan Alexandrescu a fost amendat pentru vătămare corporală.

Bătălia pe membri

Blocul 48 are trei scări şi numără 48 de apartamente.  Potrivit lui Stefan Alexandrescu, asociaţia de propietari concurentă (AP Maria Teiuleanu) n-ar mai avea în administrare decât 14  apartamente. Dacă ne luăm după evidenţele ţinute de Niculina Gebăilă însă, ar fi vorba despre 24 de apartamente. Cert este că în acest război, o parte dintre proprietari s-a cam săturat de scandaluri şi a optat pentru încheierea unor contracte directe cu furnizorii de utilităţi, astfel încât să nu mai aibă de-a face cu niciuna dintre cele două asociaţii.

”Dacă i-a fost retras atestatul, indiferent de motiv, nu mai are dreptul să-şi desfăşoare activitatea, nu mai are dreptul să încaseze bani. E o ilegalitate. Cei care locuiesc în acest bloc sunt bulversaţi, nici nu mai ştiu cui să se adreseze! Dumneaei se încăpăţânează şi nu renunţă la funcţie pentru că are interese. Îşi însuşeşte contravaloarea  utilităţilor achitate de chiriaşii care nu figurează la întreţinere”, declară Ştefan Alexandrescu (foto), preşedintele AP Teiuleanu 149.
”Nu eu practic asemenea metode. Dumealui este cel care strânge semnături în alb ca să-şi însuşească banii locatarilor şi am dovezi şi martori care pot susţine acest lucru. Uită să menţioneze  că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins acţiunile, că raportul de  expertiză al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Cadrul IPJ Argeş  la fel cu uită de celelalte decizii prin care s-a hotărât neînceperea urmăririi penale împotriva mea pntru acuzaţii nefondate. Voi renunţa singură la funcţia de administrator al AP Maria Teileanu, dar după ce mi se va face dreptate”, afirmă Niculina Gebăilă, administrator AP Maria Teiuleanu.
Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea