Cioc, cioc, banii publici? Sunt eu, ginerele lui Constantin Nicolescu...

# Mircea Șerban, viitorul ginere al președintelui C.J., merge pe un drum bătătorit. De fostul ginere. Un nou soare se ridică, în aste vremuri de criză, pe cerul pieței de construcții a județului. În condițiile în care trusturi de construcții care păreau de neclintit se prăbușesc, performanța este cu atât mai notabilă. Este vorba de Valah Construct, firmă patronată de Mircea Șerban, fiul lui Gheorghe Șerban. Cel din urmă, de zeci de ani director al IATSA Bascov, asociat în afacerea respectivă cu cel mai puternic om al județului, Constantin Nicolescu. Cel mic își depășește, iată, cu mult tatăl, intrând direct și pe ușa din față în cea mai cunoscută familie a județului, ca acționar principal.
Scurt istoric. Inițial, în Valah au fost asociați Ionuț Ștefănescu, fostul ginere al președintelui CJ, Ștefan Lăzăroiu, fostul patron al Dracones și TCCIND și ultimul, însă cu certitudine nu cel din urmă, Mircea Șerban. Dacă primii doi au luat un avânt greu de bănuit în construcții, Șerban a stat cuminte în banca lui, făcându-și, probabil, temele și așteptând rândul la celebritate. Celebritate care, iată, face deja umbră multor vedete din show-biz. Celebritate cu atât mai accentuată cu cât destinele primilor doi asociați din firmă au intrat pe o pantă descendentă…
Valah Construct, condusă de Mircea Şerban, la nivelul anului 2011 a avut o creştere cu 400% a cifrei de afaceri (62 de miliarde, în comparaţie cu 15 miliarde în anul 2010). Creşterea fulminantă a afacerilor lui Mircea Şerban a început în urmă cu un an şi ceva, odată cu apropierea acestuia de familia preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Nu știm deloc dacă legătura este directă, nici nu dorim să insinuăm ceva, însă așa o coincidență, mai rar… În urmă cu un an Mircea Şeban a divorţat, iar în timpul divorţului a început să se afişeze cu fata cea mică a lui Constantin Nicolescu, Ana Maria. Gurile rele spuneau la acea vreme că este imoral ca naşa să aibă o relaţie cu cel căruia i-a ţinut fetele în braţe la botez, dar aceste bârfe s-au uitat, iar acum cei doi vor merge, săptămâna viitoare, în faţa altarului pentru a-şi jura credinţă în orice împrejurare, fericiţi sau nefericiţi, în caz de boală ca şi în caz de sănătate, să se iubească şi să se respecte în toate zilele vieţii lor.

Istoria se repetă

Fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, Ionuţ Ştefănescu, a dezvoltat afaceri bănoase în domeniul construcţiilor în perioada în care acesta a fost căsătorit cu Ana Maria. Afacerile lui Ştefănescu se bazau,  în mare parte pe banii publici, firmele sale căştigând licitaţii peste lictaţii la primăriile din judeţul Argeş, devenind coşmarul constructorilor cu ştate vechi. Vremea a trecut, divorţul s-a produs, dar apare un nou ginere. Mircea Şerban a fost asociat în mai multe firme cu Ionuţ Ştefănescu şi, deşi în perioada în care era asociat cu naşul său, nu prea se implica în afaceri, preferând să se ocupe de baschet, acum şi-a descoperit brusc flerul de afacerist. Acesta merge exact pe urmele fostului ginere, ajungând să practice aceeaşi strategie ca acesta. Mulți spun că nu are nicio reţinere în a spune cu şapte guri că este ginerele lui Constantin Nicolescu şi, ca atare, i se cuvin lucrările cele mai bănoase. Nu știm dacă este adevărat, sperăm din tot sufletul să nu fie așa. Acesta merge la licitaţiile mari în asociere cu cel care va avea să-i devină naş, Sebastian Ghiţă, cu care are mai multe pasiuni comune: banii publici şi baschetul. 
În prezent, Mircea Șerban a câștigat – nu știm nici noi cum și din ce poziție inițială – dirigenția de șantier la Topoloveni. De asemenea, Valah asfaltează străzile din Budeasa. Ca un făcut, firma este și pe prima poziție la oferta financiară la Pitești și Curtea de Argeș. Orașe și comune – toate - cu primari USL. Mai exact PSD. Să fie o simplă coincidență?...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea