Vin ai noştri, pleacă ai voştri, noi rămânem tot ca proştii!

# Primarul comunei Albota: „Domnule prefect o să veniţi să ne bateţi la poartă pe 2 decembrie, dar este posibil să nu ne găsiţi acasă”. ”Am votat cu toţii la referendum, domnule prefect. Unii dintre noi au mai fost şi pe la procuratură că au votat prea mult, şi nu ne-am ales cu nimic”, mai declară Ion Dumitru. Săptămâna trecută, la şedinţa colegiului prefectural, timp de o oră şi jumătate s-au citit tot felul de analize despre situaţia culturilor agricole, situaţia stării vegetaţiei, stadiul pregătirii unităţilor de învăţământ în vederea începerii noului an şcolar şi stadiul actual şi perspective în domeniul sănătăţii. Plictiseală mare în rândul primarilor prezenţi, dar şi în rândul membrilor prezidiului. Rapoartele pline de cifre au plictisit

de moarte audienţa, iar soluţiile lipseau cu desăvârşire. În toată această perioadă primarii au vorbit între ei, iar Ducele de Albota îşi pregătea spiciul de la ”diverse”. Era tare nemulţumit că acum, când USL-ul are şi guvernarea, primarii sunt lăsaţi pe ultimul plan, deşi ei sunt cei care aduc voturi. Acesta a comentat pe tot parcursul şedinţei cu bunul său prieten Bebe Ivan, primarul de la Băbana.

Florin Tecău a fost singurul care a pus punctul pe „i”

După aprobările prefectului şi subprefectului la toate cele citite de directorii deconcentratelor, Florin Tecău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a fost singurul care a pus punctul pe „i”. Acesta a cerut situaţii foarte concrete a tot ceea ce înseamnă agricultura în judeţ, cerând Direcţiei Agricole să facă un raport foarte exact pentru a se şti clar care au fost efectele secetei şi să se vină cu soluţii. Totodată, acesta a rugat direcţiile care vor face contrale în şcoli ca aceste controale să fie de îndrumare şi control: „E foarte uşor să închizi o şcoală, dar e foarte greu să o întreţinem. Prioritatea nostră în această perioadă este deschiderea şcolilor, şi trebie să avem grijă cu clasa pregătitoare.  Consiliul Judeţean şi-a propus ca în următorii patru ani să introducă utilităţile în toate şcolile din judeţ. Nu trebuie să mai existe şcoală fără apă, curent şi grup sanitar”.

Ion Dumitru: „Să plece toţi oamenii politici şi să vină profesionişti”

Ion Dumitru, cel care ne-a învăţat cu săgeţile sale pline de venin, a început discursul cu o înţepătură dureroasă pentru directorii de deconcentrate prezenţi în sală: „În această sală este un persistent iz de profesionalism. Se vede că niciunul dintre cei prezenţi la masă nu sunt puşi politic. Sunteţi produsul nostru domnilor directori, al primarilor. Îl văd la această masă pe domnul Mincă. Este un profesionist, şi chiar vă rog să rămână în funcţie. Să plece toţi oamenii politici şi să vină profesionişti! Avem nevoie de profesionişti! Eu nu mai pot lucra la primărie. Suntem şapte oameni toţi. Am multe proiecte în derulare, dar nu am oameni cu care să pot lucra. Nu pot să i le dau pe toate domnului viceprimar. Are doar o mână. Nici cătuşele nu i le puteţi pune. Domnul Ponta a deblocat posturi în sănătate, în poliţie, dar la noi, la primării, la noi ăştia care aducem voturile nu se gândeşte. Colaboraţi cu noi, ascultaţi-ne, că sunteţi produsul nostru, şi de la noi puteţi învăţa şi lucruri bune”.

Primarul comunei Albota: „Am votat cu toţii la referendum domnule prefect. Unii dintre noi au fost şi pe la procuratură că am votat prea mult, şi nu ne-am ales cu nimic”.

Ducele de Albota nu s-a oprit la apostrofarea şefilor de instituţii şi a trecut şi la prefect. Acesta nu a putut decât să zâmbească sec în faţa sălii, deoarece nu şi-a găsit cuvintele pentru a-i răspunde primarului supărat. Nici măcar subprefectul, cel care îl scoate întotdeauna pe prefect din situaţii dificile, nu a putut face nimic în faţa Ducelui dezlănţuit. Acesta şi-a continuat liniştit discursul: „Am avut o vară fierbinte, domnule prefect. Ne-aţi mâncat toată vara. Am votat cu toţii, domnule prefect. Unii dintre noi au mai fost şi pe la procuratură, că am votat prea mult. Cu ce ne-am ales? Cu faptul că nu se gândeşte nimeni şi la noi? O să ne bateţi la poartă, domnul prefect, pe 2 decembrie, şi s-ar putea să nu ne găsiţi acasă. Eu am ajuns la o concluzie clară: Vin ai noştri, pleacă ai voştri, noi rămânem tot ca proştii”. Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea