În sprijinul Dacia, programul Rabla ar putea fi suplimentat din nou

Instituţia Prefectului anunţă o viitoare întâlnire între reprezentanţii Guvernului în teritoriu şi directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive, pentru identificarea eventualelor probleme cu care s-ar confrunta uzina de la Mioveni şi a unei posibile suplimentări cu încă 15.000 de unităţi a programului Rabla, după ce, în etapa a doua a acestui program, etapă care a început pe 8 august 2012, au fost alocate pe lângă cele 114 milioane de lei de la startul operaţiunii, alte 57 milioane de lei în vederea casării a încă 15.000 de maşini.
”Am avut o primă discuţie cu d-l Gabriel Sicoe şi vrem să avem o întâlnire şi cu directorul general, întâlnire legată de Programul Rabla (…). Dacă ne uităm pe structura comerţului de maşini  pe care îl face Grupul Renault, 91% dintre vehicule merg la export şi numai 9% la intern, ceea ce ne arată că trebuie făcut ceva pentru stimularea vinderii la intern a automobilelor de producţie autohtonă. Dorim să avem o întâlnire în acest sens în care să vedem cu ce măsuri putem noi să sprijinim Grupul Renault (…). La un moment-dat se discuta şi de o posibilă suplimentare cu încă 15.000 de unităţi a programului Rabla. Vom vedea dacă ei îşi mai menţin solicitarea şi dacă noi putem să mai facem asta. Chiar la Ministerul Mediului  se lua în discuţie să se facă o asemenea suplimentare. Ar fi bine pentru că ar însemna un sprijin nemijlocit către Dacia.“, a declarat subprefectul Gheorghe Marin (foto). Administrația Fondului pentru Mediu a alocat pentru Programul Rabla 2012, în doua etape (prima, demarată la 3 aprilie, iar cea de-a doua, la 8 august 2012), 171 de milioane de lei, sumă care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de zece ani.
Potrivit unui bilanţ al Ministerul Mediului, anul acesta prin Programul Rabla, au fost casate, în medie, 345 de autovehicule/zi, ceea ce înseamnă că interesul în această direcţie a scăzut de aproape doua ori, în ultimii doi ani media fiind de 637 maşini casate/zi. Cristina STANCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea