Dan Manu s-a încurcat în declaraţiile de avere

# În decurs de o lună, Dan Manu a depus trei declaraţii de avere. Nu seamănă una cu alta # Dan Manu declară că soţia sa, farmacist la Spitalul de Pediatrie Piteşti, încasează un salariu de 250 milioane lei lunar. Ce glumă bună! Dan Manu, Şef Serviciu de Medicină Legală Argeş, actual consilier judeţea şi fost preşedinte al CAS Argeş, s-a încurcat în declaraţiile de avere. În decurs de o lună, Dan Manu a depus trei declaraţii de avere. Pe 12 iunie depune declaraţia de avere de încheiere de mandat de consilier judeţean, pe 28 iunie depune declaraţia la CNAS ca preşedinte CAS Argeş, iar pe 7 iulie declaraţia de avere pentru funcţia de consilier judeţean, un nou mandat. Nu seamănă una cu alta.

O declaraţie de avere la CNAS, alta la CJ Argeş

Pe site-ul CNAS, Dan Manu, în perioada în care a fost preşedintele Casei de Asigurări Argeş, în data de 28.06.2012, declară că în anul fiscal precedent a încasat un salariu de 106.277 lei, iar soţia, farmacist la Spitalul de Pediatrie Piteşti, a încasat un salariu de 290.000 lei, adică aproximativ 250 milioane lei vechi lunar. Am crezut că este o greşeală a doctorului Manu şi am verificat declaraţia sa de avere şi de pe site-ul CJ Argeş, instituţie la care ocupă funcţia de consilier judeţean. Aici dăm de altă belea. Dan Manu declară că soţia sa încasează 300.000 lei, cu 100 milioane lei vechi mai mult ca în declaraţia precedentă. Nu putem crede că acest lucru este posibil, întrucât Spitalul de Pediatrie este finaţat de stat, deci, nicio şansă ca un farmacist angajat la stat să câştige atât de mult. Deci constatăm prima eroare în declaraţiile de avere ale lui Dan Manu.

Şi la terenuri e o “bubă”

Se pare că şi la terenuri a pierdut urma doctorul Manu. În declaraţia din 12 iunie 2012, Dan Manu declară că deţine două terenuri, unul agricol de 5000 mp la Călineşti şi unul intravilan la Ştefăneşti, de 1000 mp. În 28 iunie, declară că are trei terenuri, unul intravilan la Ştefăneşti, aceeaşi suprafaţă ca şi în celelalte declaraţii, iar la Călineşti se schimbă macazul. Aici doctorul declară pentru CNAS că are două terenuri la Călineşti, unul agricol de 2500 mp, şi altul intravilan de 1500 mp. Totalul metrilor pătraţi fiind mai mic decât în prima declaraţie, din 5000 mp au rămas doar patru. A intrat la apă terenul şefului de la Medicină Legală, cu atâtea ploi din vara asta. Partea proastă este că toate terenurile de la Călineşti sunt cumpărate în 2004. Deci nicio modificare de dată, sau schimburi ceva, terenurile au rămas la fel şi în declaraţia din 11 iulie.

La încasările din salarii e belea

- 12 iunie: 120.000 lei încasări din salariu Şef Serviciu Medicină Legală, soţia salariu de 300.000 lei ca farmacist, funcţia de consilier judeţean i-a adus în cont suma de 11.901 lei, iar ca şi lector a prestat gratuit la Universitatea Piteşti
- 28 iunie:  106.277 lei ca şef la Medicină Legală, soţia ca farmacist încasează 290.000 lei, ca lector ia un salariu de 2400 lei, iar de la CJ încasează 1200 lei.
-    11 iulie: 106.277 lei şef la Medicină Legală, 3 miliarde vechi salariul doamnei ca farmacist al Spitalului de Pediatrie Piteşti, 7000 lei de la Universitatea Piteşti, şi 2400 lei de la CJ Argeş.
Care o fi adevărul numai Dumnezeu ştie, sau cine ştie, poate ne va elucida cineva….cândva.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea