PDL Argeş, pe ultima sută de metri cu desemnarea candidaților la parlamentare

# Senatorul Mircea Andrei aruncă nume grele în lupta electorală # Primarul Frătică se vrea parlamentar. Gogu Davidescu asemenea, după marea împăcare… La sfârşitul acestei săptămâni, PDL Argeş, sub atenta supraveghere a senatorului Mircea Andrei, preşedintele formaţiunii, s-a reunit pentru a da acceptul majorităţii candidaţilor la parlamentarele din această toamnă. Aşa cum era de aşteptat, Mircea Andrei şi-a format o echipă puternică, alcătuită din oameni de afaceri, politicieni cu ştate vechi, primari şi oameni care au un cuvânt serios de spus în societatea civilă argeşeană. Săptămânalul ”Atitudine în Argeş” vă prezintă informaţiile venite pe surse dinspre PDL cu privire la noii candidaţi şi la provenienţa acestora.

Senatorul Mircea Andrei candidează pe colegiul senatorial Piteşti

Aşa cum era de aşteptat, prima candidatură care s-a anunţat a fost aceea a senatorului Mircea Andrei pe colegiul senatorial Piteşti, acolo unde va porni la luptă în toamna aceasta. Notorietatea, activitatea din ultimii ani, prezenţa în Argeş şi ieşirile publice sau proiectele precum reabilitarea DN 73 pe care le-a transformat în branduri îl fac pe acesta greu de clintit. A dus o luptă grea la alegerile locale din care nu a ieşit deloc şifonat, scorul de 24% obţinut de formaţiunea pe care o conduce fiind singurul în creştere din ţară în rândul democrat liberalilor, lucru care i-a întărit poziţia şi la nivel naţional.
Preşedinte al Comisiei de Justiţie la nivel naţional, lider al organizaţiei şi al doilea om din Argeş ca număr de voturi, cel mai puternic om politic desemnat anul trecut, Mircea Andrei se îndreaptă cu paşi repezi către o reconfirmare a sintagmei “senatorul Mircea Andrei”.

Se preconizează şi candidatura omului de afaceri Cătălin Bulf

Prosper om de afaceri, Cătălin Bulf se pare că s-a săturat să stea pe tuşa politicii şi a decis să se implice serios în acest mecanism. Acesta, spun sursele noastre, este foarte posibil să fie unul dintre candidaţii din Argeş ai Alianţei pentru România Dreaptă pe unul dintre colegiile de deputaţi, însă care va fi acela rămâne de văzut. Cunoscut ca fiind un om potent din punct de vedere financiar şi cu bussines-uri dintre cele mai complexe, acesta este un om tipicar şi orientat destul de bine, semn că nu ar juca o carte tocmai pierzătoare.
Care îi va fi prestaţia şi cum se va prezenta la parlamentare, din partea cărei formaţiuni politice va ieşi la rampă, rămâne să vă anunţăm imediat ce sursele noastre îşi vor mai pune câteva rotiţe în mişcare. Cert este că, până acum, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri argeşeni, a dat dovadă de bun simţ şi de diplomaţie în apariţiile publice, fiind un om rezervat şi serios, care nu a epatat cu nimic.

Primarul Frătică se vrea parlamentar

Un alt candidat aflat pe surse de noi este Florin Frătică, nimeni altul decat primarul de la Bradu, care are susţinerea primarilor, are notorietate şi funcţie serioasă în Partidul Democrat Liberal şi, mai ales, dorinţa de a ajunge parlamentar. Cât de iscusit va fi Frătică să îşi transforme funcţia de primar într-una de parlamentar şi dacă va candida pe colegiul pe care a cucerit deja primaria Bradu de două ori, rămâne de văzut.

Gabriel Bratu merge la Parlament să rezolve problemele învăţământului şi nu numai

Dacă ar fi să calculăm şi să ne orientăm după experienţa tuturor celor care alcătuiesc echipa de parlamentari ai PDL Argeş, echipa de comando parlamentar a senatorului Mircea Andrei, vom observa că seamană cu un guvern în miniatură. Acesta s-a înconjurat de oameni seriosi şi reprezentativi din toate domeniile, cu o notorietate crescută.
Unul dintre aceştia este Gabriel Bratu, care va candida cu şanse reale, fiind unul dintre argeşenii cunoscuţi, dintre cei care au condus mii de oameni în Argeş şi au coordonat o activitate extrem de complexă cum este cea de la ISJ. Nu este exclus ca în viitorul apropiat să îl vedem pe acesta, în cazul unui succes parlamentar, într-o funcţie mai înaltă decât ar putea oricare alt argeşean din învăţământ să spere vreodată. Până una alta, acesta se organizează, îşi face calculele, stă de vorbă cu oamenii şi îşi anunţă candidatura.

Cătălin Teodorescu, alt nume cu greutate din lista lui Mircea Andrei

Pune laolaltă numele tatălui arhicunoscut în Argeş pentru sprijinul adus agriculturii şi agricultorilor de zeci de ani şi al pensionarilor, pune laolaltă tinerii şi cea mai puternică organizaţie de tineret, pune laolaltă experienţa politică de mai bine de zece ani, pune experienţa de business şi seriozitatea lui Cătălin Teodorescu şi, dacă eşti de la PDL, ai un candidat complet, iar dacă eşti de la PSD-USL ai o mare problemă. Serios, vorbeşte numai când este cazul, fin comentator, bun orator, Cătălin Teodorescu vine cu greutate în lista senatorului Mircea Andrei, dovedind că nu numai cei care fac tumbe sau numără biluţele la votul parlamentar au voie să candideze.

Puşca şi Cureaua lată vrea să ajungă parlamentar o dată sau… odată!

Surpriza surprizelor dinspre PDL se pare ca vine tot de la senatorul Mircea Andrei, care a trecut peste orgolii, copilării şi alte asemenea chestiuni inutile în politică şi l-a binecuvantat şi pe Gogu Davidescu pentru o candidatură. Uns de Mircea Andrei, Gogu se poate relansa în jocul mare, doar dacă va câştiga, iar gurile rele sau realiste spun că acesta va face tot posibilul să se întâmple asta. Ce va urma rămâne de văzut, până una alta, fostul prefect se pare că se pregăteşte de alegeri…

Sorin Pandele reloaded pe sud

Nici Sorin Pandele nu este un om de neluat în calculul politic major al Argeşului. Unul dintre cei mai longevivi politicieni, unul dintre cei mai seriosi şi mai activi pe colegiul pe care a câştigat în urmă cu patru ani, se pregăteşte de o nouă bătălie. Mai experimentat şi mai dornic de o nouă tură, acesta are cele mai mari şanse pe colegiul său, fiind deja cunoscut în zona de sud a judeţului la fel ca şi primarii din localităţile pe care le păstoreşte. Experienţa politică l-a făcut să stea cuminţel şi să nu epateze, dar să lovească decisiv atunci când este cazul.

Narcis Godeanu tace şi face

Unul dintre candidaţii care tac şi fac este Narcis Godeanu. Dacă ar fi candidat la Bucureşti, ar fi ieşit sută la sută, dacă ar fi candidat la Piteşti ar fi devenit parlamentar garantat pentru ca l-ar fi votat sexul frumos în masă, fiind playmate-ul politicii argeşene, detronându-l pe Iani Popa şi pe alţii care credeau că ar stabili trendul în vestimentaţie şi eleganţă. Se pare că va candida pe Colegiul Topoloveni şi are şanse pentru că munceşte serios de ceva vreme în zonă.

Alexei a fost scos la încălzire pentru parlamentare

Un alt posibil candidat al senatorului Mircea Andrei este Gheorghe Alexei, cel care, la alegerile locale la care a candidat pentru Primăria Curtea de Argeş a scos un scor foarte bun şi are, deci, o bază de voturi pentru a porni la luptă. La asta mai adaugă ambiţia, meticulozitatea şi oratoria pe care le stăpâneşte perfect şi mai faci de un candidat serios din partea Alianţei.
Ceea ce nu au reuşit spionii noştri să afle, sunt colegiile pe care cei enumerati mai sus vor candida. Se pare că nu este bătută în cuie lista şi cu atât mai puţin colegiile, aşa că pe ici pe colo, prin punctele esenţiale cum spunea cineva, este posibil să mai apară modificări. Până la noi scurgeri de informaţii, ne mulţumim cu ce v-am prezentat astăzi, cu menţiunea că săptămâna viitoare vom face o serie de noi dezvăluiri din culisele mastodonţilor politici care îşi vor disputa Argeşul la parlamentare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea