Senatorul Mircea Andrei: “E timpul să ne uităm la oameni, să vedem ce au de spus şi să vedem dacă şi statul răspunde nevoilor acestora”

# Cum s-a desfăşurat lansarea Alianţei România Dreaptă ?
Mircea Andrei: Faţă de luna iunie am câştigat, conform sondajelor CSOP, 11 procente. Era normal ca această alianţă să ia naştere. E absolut necesar ca dreapta să primească sprijinul necesar. A fost un eveniment mai mult decăt decent. Am învăţat din greşeli, am făcut ce trebuia făcut, şi acum ne pregătim de alegeri alături de noii parteneri. Câteva elemente definesc Alianţa România Dreaptă. Oameni reprezentativi pentru societate, oameni care au experienţa necesară să ajute comunităţile în care vor candida, oameni cu o credibilitate ridicată şi, mai ales, oameni de dreapta care înţeleg şi ştiu că în România, din păcate, stânga a mai dat greş de câteva ori, la fel ca Guvernul Ponta de acum, care eşuează lamentabil în politicile populiste fără acoperire, în sume la bugetul de stat şi în acţiuni haotice necorelate cu realitatea. E timpul să ne uităm la oameni, să vedem ce au de spus şi să vedem dacă şi statul răspunde nevoilor acestora.

Echipa Alianţa România Dreaptă de la Argeş are în componenţă numai oameni tineri

# Care a fost echipa cu care aţi venit la Alianţa pentru România Dreaptă?
- La lansare nu am venit decât conform statutului, cu 15 colegi, dar dacă nu era problema asta, umpleam singuri sala. Am venit alături de Cătălin Teodorescu, alături de Sorin Pandele, alături de doamna Ana Stan, domnul Dănuţ Bica, alături de oameni precum Cătălin Bulf şi aşa mai departe. Am venit alături de oameni care au muncit o viaţă în Argeş şi au creat locuri de muncă, alături de o echipă tânără, cu putere de muncă şi idei gata de a fi aplicate în Parlament, am venit alături de oamenii cu care la parlamentare vom arăta că se poate obţine un scor foarte frumos în Argeş.
# Sunt mai buni candidaţii dumneavoastră? De ce ?
- Dumneavoastră ce credeţi? Să fim serioşi! Echipa Alianţa România Dreaptă de la Argeş are în componenţă numai oameni tineri, numai oameni care au demonstrat în activitatea lor că au ajuns până la cel mai înalt nivel. Avem o echipă care să răspundă nevoilor societăţii pe toate palierele, avem oameni de afaceri care ştiu ce înseamnă un loc de muncă, o taxă la stat, un impozit, o necesitate practică de a schimba anumite lucruri, avem parlamentari cu experienţă şi care şi-au făcut treaba, şi nu le este ruşine să treacă acum prin colegiu.
Da! Vin în faţa argeşenilor care mi-au acordat 24% din voturi acum trei luni de zile, aşa cum le am promis, cu o echipă capabilă să ajute. De cealaltă parte nu văd decât o echipă ternă, îmbătrânită, niciun dialog cu publicul şi, desigur, vechile metehne pe care probabil vor încerca să le aplice şi în această campanie.
# Aţi stabilit candidaţii pentru toate colegiile?
- Asta mă întrebaţi dumneavoastră sau ne transmite PSD-ul? Glumeam! Da, avem câteva variante de lucru pe care le vom mai discuta pentru câteva zile, avem locuri în care avem şi un singur candidat, dar avem şi locuri în care avem câte doi sau trei pretendenţi. Sunt oameni serioşi şi curaţi, care nu au mai făcut politică, sau oameni de dreapta prin gândirea şi acivitatea lor de-o viaţă. Alianţa România Dreaptă va scoate, sper eu, ce e mai bun şi mai serios din societatea românească, va scoate la lumină,  sperăm noi, şi acei intelectuali, acei întreprinzători, acei tineri, acei vârstnici care ştiu că pot decide ei mult mai bine decât o fac nişte marionete politice la un semnal politic. Cred că într-un interval destul de scurt de timp vă voi dezvălui numele tuturor candidaţilor, într-o conferinţă de presă, pentru că noi nu suntem USL să le anunţăm numele în ultima secundă ca să îi apărăm de dumneavoastră, pentru că ai noştri nu au ce ascunde altceva decât ani grei de muncă, seriozitate şi recunoaşterea mediului în care au activat.
# Acum o lună şi jumătate erau zvonuri de puci şi acum vă văd cu o echipă puternică. A fost regie, sau aţi rezolvat între timp totul?
- Doamnă, când e de joacă ne jucăm, când e de râs râdem, şi când e de puci dăm şi noi o mână de ajutor, ca să iasă bine. Vă amintiţi episodul de la Budeasa, când am sprijinit personal puciul spre amuzamentul întregului judeţ. Să nu uităm că suntem oameni şi că trebuie să ne mai şi amuzăm din când în când, să lăsăm oamenii cu mulţumirile şi nemulţumirile lor, să fie naturali, şi apoi veţi vedea că veţi obţine, ca noi, o echipă mult mai bine închegată. Nimic din ce nu se întâmplă natural nu e durabil. Noi suntem oameni serioşi, cu libertate de exprimare prin vorbe şi fapte. De aici şi senzaţia domnilor de la USL-PSD, că am face puciuri mereu, pentru că acolo cine gândeşte e clar că a făcut ceva nepermis. Ei bine nu,. La noi la PDL, la dreapta, la Alianţa pentru România Dreaptă, oamenii au o experienţă vastă în spate, şi nu poţi să faci cum fac alte partied, şedinţe în care să ţii parlamentari, primari, oameni care reprezintă vocea argeşenilor, ca pe elevi în bănci, cu mâinile la spate. S-a terminat cu zvonurile şi glumele. Suntem serioşi pentru că avem o treabă serioasă de făcut. Avem de câştigat alegerile şi de reparat ce au făcut vraişte cei de la USL într-un timp record. Sunt convins că în fix două luni de aici încolo, configuraţia politică se va schimba major, şi guvernarea va arăta cu totul altfel. Va fi  îndreptată spre nevoile oamenilor, însă gândită serios, durabil şi pe baze economice sustenabile real,  nu pe declaraţii făcute la Antena 3 sau la RTV în euforia camerelor de filmat. Viaţa românilor nu înseamnă un show mediatic sau o emisiune, ci o realitate pentru care suntem răspunzători.
# Aveţi încredere în echipa dumneavoastră de candidaţi?
- Totală încredere. Sunt oameni determinaţi, hotărâţi, care ştiu ce au de făcut. Am discutat şi am avut o serie de întâlniri. Cum să nu ai încredere în experienţa politică a lui Sorin Pandele - parlamentar în funcţie, a lui Cătălin Teodorescu - primvicepreşedintele partidului, a lui Gheorghe Alexei - fost candidat al nostru la Curtea de Argeş, Cătălin Bulf - un om de afaceri care a avut în subordine, în mediul privat, mii de argeşeni cărora le-a plătit salarii, a plătit taxe şi impozite la stat pentru activiatea sa, şi deci ştie cum funcţionează societatea din punct de vedere economic. De altfel, de asta am încredere în echipa mea, că sunt tineri, foarte serioşi, competenţi, ambiţioşi şi fiecare dintre ei, în domeniul în care a profesat, a ajuns printre primii. Le urez nu succes, ci spor la treabă pentru că parlamentarele nu sunt conform spuselor unora loterie curată, ci muncă pură şi seriozitate în faţa argeşenilor.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea