2000 de argeşeni plătesc taxa de salubrizare pentru a se aduna salariul directorului de la gunoaie

# Gabriel Moiceanu, director executiv la A.D.I Servsal, are salariu de 45 milioane lei vechi pe lună # Romi Becheanu, director la Salubritate 2000 SA, societatea de gunoi a primăriei Piteşti, are salariul cu mult mai mare decât al lui Traian Băsescu. Săptămânile trecute, preţul mare al gunoiului a fost discutat la toate întâlnirile cu autorităţile publice locale. La conferinţa de presă de acum două săptămâni de la Consiliul Judeţean Argeş, la Colegiul Prefectural, la şedinţa CJ Argeş, preţul gunoiului a fost subiectul principal. Deşi a încercat pe toate căile să explice această mărire, directorul Gabriel Moiceanu se pare că nu a fost mulţumit de rezultatele obţinute, şi miercurea trecută a revenit la conferinţa de la CJ cu alte lămuriri.

 

Oamenii din mediul rural au acceptat şi au şi mulţumit pentru preţul impus pentru gunoi, insinuează Moiceanu

Pentru mediul rural, obligativitatea de a plăti taxă de salubrizare a nemulţumit majoritatea cetăţenilor. De la o taxă de 30 lei anual de familie, acum, fiecare cetăţean plăteşte 3,1 lei. Bucurie mare pe cetăţenii din zonele rurale. O taxă în plus. Directorul ADI Servsal, Gabriel Moceanu, ne jigneşte orice umbră de inteligenţă. Acesta explică, cu mare patos, cum îi mulţumesc oamenii din mediul rural pentru această delegare a serviciului de salubrizare. Moiceanu ne crede probabil tâmpiţi şi continuă cu explicaţiile lui puerile. Cum ar putea crede cineva că oamenii sunt mulţumiţi că li s-a mărit taxa şi, pe deasupra, mai cară şi gunoiul la rampele din comune? Până acum plăteau mult mai puţin şi li se lua gunoiul din poartă în poartă. Pentru a fi mai credibil, Moiceanu chiar invită presa la întâlnirile cu cetăţenii. A fost doar o invitaţie de curtoazie, că data, ora şi locul nu le-a dezvăluit. Cum putea merge Moiceanu cu presa în cârcă la astfel de întâlniri? Cum va fi primit Moiceanu de oameni, şi cum va explica salariul de 45 de milioane lei pe care îl încasează din banii lor?

Delegarea serviciului de salubrizare este un proiect de succes… pentru buzunarul directorului Gabriel Moiceanu

Gabriel Moiceanu, directorul executiv al ADI Servsal, a avut locuinţă de serviciu până în urmă cu un an şi ceva, locuinţă dată de Salubritate 2000 SA. Acesta se văita că nu ştie unde se va muta, mai mult, poate va face un credit pentru prima casă. Credit pe care probabil că are cu ce să-l plătească, deoarece în acest moment încasează un salariu de 45 milioane lei vechi, lunar, de la ADI Servsal, şi este şi administrator al sucursalei Campion Broker, Societate de Asigurare din Piteşti. Cu acest cumul de funcţii de director, poate că Gabriel Moiceanu a reuşit să-şi facă un credit pentru o căsuţă. Aşa cum spunea directorul: delegarea serviciului de salubrizare a fost un real succes, dar pentru buzunarul său, nu pentru oamenii de rând.

Cetăţenii îl contrazic pe Gabriel Moiceanu

Sesizările referitoare la preţul gunoiului curg pe site-ul www.domnuleprimar.ro, sesizări la care primarul Pendiuc nu a catadicsit să răspundă.
Detalii sesizare
Sesizare pentru primaria Piteşti, judeţul Argeş
Postata de:    Virgil Rădulescu
La data:    19 Septembrie 2012
Tip:    Reclamaţie

Domnule Primar,
Tot seceta să fie de vină, când cu surpriză am constatat că factura la Salubritate 2000, începând cu 01.08.2012 a crescut de la tariful de la 5,63 cu TVA la 8,75 cu TVA lei/lună /persoană/pentru populaţie?
Se invoca contractul de concesiune nr 086/10.05.2012 care stabileşte o creştere cu 65% a preţului de ridicare a gunoiului. Nu credeţi că este o majorare cam mare, mai ales că a tot fost trâmbiţată darea în folosinţă a noii gropi ecologice, că va fi mai bine, mai ecologic, etc, poate nu gratis, dar aproape dublu ?
O familie cu 4 membri plăteşte pentru gunoi suma de 35 lei/lună, pentru noi contează, dar pentru dumneavoastră, ce ziceţi ?

2000 de argeşeni plătesc taxa de salubrizare pentru a face salariul directorului Moiceanu

Salariul pe care îl încasează lunar Moiceanu, 45 milioane lei vechi lunar, este adunat de la aproape 2000 de argeşeni din taxa de salubrizare. 2000 de argeşeni a câte 25 lei lunar, minus impozitul pe profit, dau fix salariul încasat lunar de Moiceanu. Nu mai punem la socoteală şi restul conducerii de la ADI Servsal, că ne ia durerea de cap. Moiceanu, cu un tupeu inimaginabil, explică scumpirea gunoiului, dar nu face nicio referire la salariile colosale care sunt plătite la ADI Servsal. Acesta a fost luat prin surprindere cu întrebarea legată de salariul pe care îl încasează de pe urma strângerii gunoiului, şi a răspuns, necontrolat, că are un salariu de 4.500 lei. Cum să nu fie scump gunoiul, când trebuie să plătim astfel de salarii? Iani Popa a rămas şocat de salariul declarat de Moiceanu în conferinţa de presă, declarând că el încasează 38 milioane lei lunar, şi e ditamai vicepreşedintele Cosiliului Judeţean Argeş.

Directorul de la Salubritate 2000 SA încasează aproape 90 milioane lei lunar

Se pare că la gunoaie e paradisul fiscal. Şi Salubritate 2000 SA îşi recompensează şefii cu un salariu foarte mare. Traian Băsescu, preşedintele Românei, a declarat pentru anul fiscal 2011 un salariu de 70.000 lei, iar Romi Becheanu, directorul de la Salubritate, încasează anual 105.000 lei, adică aproape 88 milioane lei lunar. Salubritate 2000 SA este o societate comercială la care Consiliul Local Piteşti este acţionar majoritar. Nu înţeleg cum primarul Pendiuc, dar şi toţi consilierii locali, indiferent de culoarea politică, sunt de acord cu aceste salarii fabuloase. Să fie de vină consiliile de administraţie prin care sunt băgaţi toţi consilierii? Plata lunară din consiliile de administraţie ale societăilor subordonate CL Piteşti să le închidă gura tuturor consilierilor? Nu am auzit niciun consilier local să facă scandal în momentul în care se aprobă aceste salarii. Totul se face pe muteşte şi, culmea, toată lumea este mulţumită. Mai puţin noi, plătitorii de taxe.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea