USL vrea să câştige tot în Argeş. Trebuie să pună mâna şi pe deconcentratele care sunt la PDL

# Constantin Nicolescu: „Avem o ambiţie politică. Trebuie să câştigăm toate colegiile!” # Tudor Pendiuc: „Avem ce împărţi dacă o să câştigăm tot” # Simona Bucura: „Să ne amintim câţi dintre actualii parlamentari îşi negociau în anul 2009 trecerea la PDL”. Vinerea trecută, parcarea de la Conacul Goleştilor a devenit neîncăpătoare în jurul prânzului. USL-iştii, cu mic, cu mare, au ajuns la Goleşti pentru întâlnirea cu şefii de la judeţ. Parlamentari, primari, aspiranți la o funcţie, cu toţii au fost prezenţi la Goleşti. În curtea conacului, în cortul instalat pentru diversele acţiuni, cu un prezidiu impozant, a început şedinţa. Subiectul: campania electorală pentru alegerile din iarnă. Constantin Nicolescu a fost cel care a avut primul discurs, şi totodată a prezentat modalitatea de organizare. Nicolescu a început cu: „Avem o ambiţie politică. Trebuie să câştigăm toate colegiile!”, lucru care a fost pe placul USL-iştilor care aplaudau frenetic cuvintele preşedintelui PSD. Discuţiile au fost multe, dar ţinta principală a fost mobilizare pentru ca USL să câştige tot.

Simona Bucura, aplaudată la scenă deschisă

Simona Bucura, cea pentru care se pare că nu s-a găsit niciun colegiu, foarte supărată pe situaţie, a luat cuvântul. Aceasta şi-a exprimat pe faţă nemulţumirea faţă de candidaţii USL, dar şi de modul în care aceştia au fost aleşi. Deşi Constantin Nicolescu a încercat să nu îi dea microfonul, aşa cum o ştim, Simona Bucura nu s-a lăsat şi a început: „Nu este vorba doar de mine. E vorba de partid. Mai am puţin şi-mi plesneşte ceva la cap. Urmează o perioadă de consultare a organizaţiilor. Nu trebuie să uităm că au fost trei candidaţi care au anunţat public că nu mai candidează. Acum, doi din ei vor din nou. Să ne amintim câţi dintre actualii parlamentari îşi negociau în anul 2009 trecerea la PDL. Tratăm o funcţie aleasă ca şi cum i s-ar cuveni cuiva. Am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Mi s-a spus că mi-am făcut datoria. Mi-a cerut partidul şi m-am dat un pas înapoi, deşi mi-a fost greu. Se vorbeşte la Bucureşti de întinerirea organizaţiilor, dar degeaba. Unora li se cuvine această funcţie, iar alţii negociază. Au susţinerea lui X sau Y. Propun ca această echipă, care candidează acum, dacă va pierde alegerile parlamentare, să plece toţi. Să nu mai vină peste patru ani să spună că vor din nou. Propun maxim trei mandate pentru un parlamentar”.
Mircea Drăghici, care a simţit împunsătura Simonei Bucura, a încercat să se scuze, spunând: „Am fost târât pe la DNA”..., dar Constantin Nicolescui-a tăiat-o scurt: „Trebuie să vă lămuriţi întâi colegii din colegiu, şi abia apoi conducerea partidului”. Să fi ieşit Drăghici din graţiile preşedintelui Nicolescu?

Tudor Pendiuc, şeful de campanie al USL

Tudor Pendiuc este şeful de campanie la nivel de judeţ. Acesta va fi ajutat de o echipă formată din Florin Tecău, vicepreşedintele CJ Argeş, Mircea Drăghici, Ion Mânzână, Gheorghiţă Boţârcă, primarul de la Topoloveni, Chiroiu de la PNL şi alţi câţiva. Şi în colegii USL-ul se va organiza în mai multe echipe. Senatorul are echipa sa, dar totodată trebuie să facă echipă bună cu cei doi deputaţi cu care va candida. Şi primarii trebuie puşi la treabă. De fapt, primarii sunt motorul alegerilor.
Constantin Nicolescu: „Trebuie să angrenăm toată forţa nostră pentru câştigarea acestor alegeri. Voi veni alături de toţi candidaţii, în toate colegiile, atât cât îmi permite timpul şi sănătatea”.
După ce a vorbit şeful PSD, Pendiuc, şeful de campanie al USL, a vrut să-şi încurajeze colegii, spunând că trebuie făcut orice pentru a nu mai ajunge PDL-iştii la putere: „Mulţi gândim ce garanţie avem că vom câştiga alegerile. Altă variantă mai bună avem? Să câştige iar PDL-iştii să ajungă la putere? Noi am trecut prin guvernarea lor, şi ştim ce înseamnă. Eu vă întreb: e mai bine să ne batem, sau îi lăsăm pe ei să îşi facă jocul? Eu zic că trebuie să luptăm. Fiecare candidat să-şi conducă campania. Noi, cei de la judeţ, vom face tot ce ne stă în putere”.

Banii, banii, de unde vin banii?

Banii de campanie, o problemă dezbătută la această mare întrunire a membrilor     USL. Constantin Nicolescu a fost primul care a făcut apel la cei prezenţi să se încaseze cotizaţiile, dar să nu se uite de donaţii, acstea fiind adunate la centru, acolo unde se comandă toate materialele necesare campaniei electorale. „Sursele financiare sunt puţine, Cotizaţiile şi donaţiile sunt surse prime”, spune Constantin Nicolescu. Şi Tudor Pendiuc a discutat de partea financiară, acesta punând tirul pe candidaţi: „Fiecare candidat trebuie să-şi pună la bătaie toate forţele, morale, materiale, financiare. Pentru mine nu contează cine pierde. Că este PSD-ist, PNL-ist, PC-ist, pentru mine e o pierdere. USL trebuie să câştige tot”. Aici a cam păcălit poporul cu microfonul primarul Pendiuc. Dacă nu contează culoarea politică, în primul rând de ce nu a acceptat viceprimar de la PNL, şi apoi se ştie că Pendiuc a spus de foarte multe ori că vrea la Piteşti deputaţii lui, PSD-işti, că nu se ştie cât va mai dura această uniune. Dar ţinând cont că a început bătălia, a fost o încurajare ieşită din gura păcătosului, adevăr aici însă nu a grăit.

Tudor Pendiuc: „Avem ce împărţi dacă o să câştigăm tot”

Şi pentru a vedea cât de mult îi interesează pe politicieni cetăţenii, vă reproducem discursul lui Tudor Pendiuc, discurs în care arăta că, deşi în USL sunt foarte mulţi oameni, dacă vor câştiga, vor avea ce împărţi. Posturi ar fi, nu pentru toată lumea, că e partid mare, dar vor fi multe locuri călduţe la dispoziţia lor. Iată discursul lui Pendiuc pe tema împărţirii: „Avem ce împărţi dacă vom câştiga tot. Nu trebuie uitat că şi acum deconcentratele sunt la PDL. Dacă vom câştiga tot, vom avea şi toate deconcentratele. Să fim intransigenţi cu adversarii. Pe 10, 11 decembrie să ne declarăm câştigători, iar pe 13 decembrie să putem spune că a fost ghinionul lor”.
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea