Ajuns președinte de sindicat, Mircea Bărbuceanu își permite să dea dictare noii conduceri a Universității Pitești

# Acesta insistă, practic, pentru desființarea sindicatului paralel, ASUP # Penibil, ca pe vremea comuniștilor: ”Oamenii continuă să adere la SLUP, oprindu-ne pe stradă și completând adeziunile sau trezindu-ne cu altele pe sub ușă...” Gheorghe Mazăre, liderul sindicatului ASUP: ”Oamenii de acest gen au succes, așa cum se uită lumea la OTV se uită și la dânsul...”. Fără să fi aflat noi, epoca de aur s-a întors, reîncarnată de fapt, așa cum îi stă bine unei epoci muncitorești, într-un... sindicat. Ciudat este că sindicatul aparține Universității din Pitești și este format din profesori, nu din pălmași. Nu contează, tot epocă de aur rămâne, cu oamenii înnebuniți să se înscrie în partidul care – iată cum se repetă istoria – se vrea și unic...

Sindicatul SLUP, scăpat de sub cătușele guvernării rectorului Barbu, pare că începe să scape și de sub... control. Pentru că un material redactat de șeful cel mare de sindicat, Mircea Bărbuceanu, ne-a pus, serios, pe gânduri. De ce? Pentru că, în text, se dă pur și simplu dictare conducerii (noii conduceri) Universităţii. Într-o formă academică, așa cum stă bine unui sindicat universitar, textul nu face altceva decât să spună: ”acolo e bine”, ”acolo nu e bine”, ”acolo trebuie făcută asta” și, mai ales, ”atenție, că suntem cu ochii pe voi ca pe niște potențiali...”. Iată cum începe textul cu pricina:

Aveti rabdare sa cititi, pentru ca sunt multe aspecte interesante pentru viata noastra academica! Pentru selectare pe domenii de interes, ele sunt rezumate de titluri!
Reprezentativitate SLUP
SLUP a obtinut reprezentativitatea in fapt. Incepand cu 27 septembrie 2012, avem ca membri peste 1/2 + 1 din salariatii Universitatii! Anexat acestui mesaj va prezentam adeverinta primita de la conducerea institutiei.
Urmeaza obtinerea reprezentativitatii in drept, adica, in conformitate cu prevederile Legii Dialogului Social, recunoasterea acesteia de Judecatoria Pitesti. Pentru aceasta, in aceasta saptamana am depus un prim dosar la ITM Arges, de unde am primit davada depunerii (atasata), impreuna cu felicitarile conducerii acestei institutii.
In aceeasi zi am depus dosarul la Judecatoria Pitesti, de unde asteptam hotarare in sensul recunoasterii reprezentativitatii SLUP in cadrul Universitatii din Pitesti.
Ceea ce este imbucurator este faptul ca, de la obtinerea reprezentativitatii, numerosi alti colegi ni se alatura, astfel incat, de la 327 de membri cat erau necesari pentru atingerea pragului de reprezentativitate(pe 26 septembrie), la acest moment am depasit cifra de 340! Si oamenii continua sa adere la SLUP, oprindu-ne pe strada si completand adeziunile sau trezindu-ne cu altele pe sub usa...
In sedinta Senatului din data de 27 septembrie 2012 am depus documentul de reprezentativitate in fapt. S-a luat act de acesta si am solicitat declansarea procedurii de negociere a Contractului Colectiv de Munca in Universitatea din Pitesti avand ca reprezentant din partea angajatilor Sindicatul nostru.

Nota:
De asemenea, am solicitat Senatului respingerea solicitarii de negociere a sindicatului paralel ASUP - de fapt a domnului Gheorghita Mazare, personal... - ca nerespectand conditiile legale. Intr-un document transmis ulterior tuturor membrilor Senatului, s-a explicat si justificat solicitarea respectiva, intrucat, datorita interventiilor ilogice si incoerente ale „liderului” Gheorghita Mazare, s-a creat o mare confuzie. Chiar dl. Presedinte Nicolae Brinzea, alaturi de multi alti membri ai Senatului, ne marturiseau zilele acestea ca au inteles cum stau lucrurile si ca avem dreptate abia dupa ce au citit punctul de vedere respectiv.


Vă sună cumva clopoțelul? Sună cunoscut? Ei bine, dacă vă imaginați că asta e totul, că aici se oprește atacul asupra liderului de sindicat concurent, vă înșelați amarnic. Ceea ce este mult mai grav este faptul că loviturile sunt încasate, în mod mai mult sau mai puțin direct, și de toți membrii sindicatului respectiv, pe care liderul SLUP, Dorin Bărbuceanu, îi desconsideră astfel. Și e vorba de zeci de cadre didactice. Scopul? Migrația acestora către marele și unicul – dacă se poate – SLUP...
Dar să cităm în continuare din informarea liniștită pregătită de domnul șef de sindicat. Liber...

Discutii cu ambasadele şi... lacomie fara margini!
Zilele acestea conducerea Universitatii a purtat numeroase discutii si cu ambasadori si reprezentanti ai acestora - cu precadere cu cei ai Chinei - pentru a reusi deschiderea Universitatii din Pitesti catre statele lumii, cu consecinta directa pentru... buzunarele noastre golite drastic de „performantele” fostului rector. Va reamintim in acest sens ca, in conformitate cu prevederile Legii educatiei, numai datorita gradului de INCREDERE obtinut de Gheorghe Barbu la evaluarea ARACIS si reconfirmat in aceasta primavara, precum si performantelor cercetarii noastre condusa atatia ani de Gheorghe Serban, bugetul alocat Universitatii din Pitesti s-a injumatatit fata de anul trecut...

In contrapartida? Cei doi au venituri de jumatate de miliard lunar de la Universitatea din Pitesti (ajungand pana la 700 de milioane lunar!), Gheorghe Barbu „trage” din greu sa raman titular al Universitatii „sale dragi”, iar dl. Gheorghe Serban ne socheaza cu o lacomie demna de Guiness Book: in anul universitar 2012 - 2013 - cu concursul conducerii Facultatii de Electronica si Calculatoare, strans „unita” in jurul vectorului sau de imagine, liderul „sarac” Gheorghita Mazare - si-a „tras” in norma de baza si in cea la plata cu ora nu mai putin de 10 cursuri!!! Oare mai este in aceasta Universitate vreun cadru didactic ATAT DE PERFORMANT ca dl. Serban care a semnat intr-un an universitar 10 cataloage?

Realizati acum ce s-ar fi intamplat daca acesta - sau Geanina Cucu Ciuhan, despre care vom vorbi... - ar fi ajuns rectori ai Universitatii din Pitesti!? Realizati acum cata dreptate am avut prin ceea ce v-am spus ani la randul!?

Speram ca actuala conducere a Universitatii sa stopeze aceasta lacimie, asa cum s-a angajat in campania electorala si in fata noastra la Adunarea Generala din 17 septembrie... Altfel, ne vom vedea nevoiti sa reincepem actiunile de restabilire a respectarii normelor legale (in speta este vorba despre Regulamentul de Intocmire a statelor de functii pe anul 2012-2013), intrucat, prin incalcarea acestora, au fost afectate interesele legitime ale mai multor membri ai SLUP.
..................
Rugaminte: cei care mai comunicati cu doamna Ciuhan - pe unde o fi (America, Italia, vreo comisie etc.) - rugati-o din partea noastra sa plece din aceasta Universitate! Ne face de rusine si, mai ales, face de ras numele tatalui sau!
Comportamentul sau ii interzice moral sa mai intre la ore! Ce le poate spune studentilor!? Se mai poate uita in ochii acestora si in cei ai colegilor?
Oricum, la cate fapte penale are la activ, finalul nu poate fi decat acela de a i se desface contractul de munca...
Deci, mai bine, in cel de-al 13-lea ceas, sa ne dovedeasca o bruma de constiinta si sa plece dumneaei, decat sa fie data afara. Cu informarea Universitatii Bucuresti si a SNSPA si cu solicitarea de reconsiderare a diplomelor obtinute, precum si reconfirmarea titlului de profesor!
Aceasta in conditiile in care actuala conducere a dovedit ca si-a pierdut rabdarea asteptand ca membrii fostei retele Gheorghe Barbu sa inteleaga ca s-a schimbat filosofia Universitatii din Pitesti, ca lacomia, furturile si jaful trebuie sa inceteze...
Aviz si celorlalti membri inca activi...

Sindicatul meu e mai bun și mai sărac decât al lor. Iată dovada...

Dorin Bărbuceanu nu se lasă cu una cu două, ci insistă pe chestia cu sindicatul bun și sindicatul rău, doar, doar celălalt va ieși din cursa sindicalească. Pentru că sindicatul său, la care se aruncă oamenii pe burtă și pe sub ușă pentru a se înscrie, este muuult mai bun și mai sărac decât celălalt sindicat. Care, așadar, probabil că ar trebui scos în afara legii...

Limitarea timpului de munca = limitarea lacomiei unora

Stoparea abuzurilor, lacomiilor de tipul celor prezentate si a situatilor de incompatibilitate din Universitatea din Pitesti (cumularea unor contracte la acelasi angajator ca in cazul fostei directoare Burtescu...), s-a hotarat a se rezolva prin adoptarea in unanimitate in Senatul anterior a masurii de a se respecta prevederile Codului Muncii de a limita la maximum 12 ore de munca zilnica activitatea din Universitate a oricarui salariat. Toti cei care vor bani mai multi au insa libertatea totala de a lucra in afara Universitatii, pe oricate alte contracte de munca...
Am studiat lista membrilor SLUP si ai membrilor ASUP. Aceasta masura nu va afecta pe nimeni din Sindicatul nostru, dar va lovi puternic in multi din sindicatul... Gheorghe Barbu! Prin urmare, nu putem decat sa salutam aceasta hotarare a Senatului, menita sa reinstaureze respectul fata de venitul real primit pentru munca reala!


Final apoteotic. În atenția rectorului aparținător...

Sa nu va suparati pe noi, domnule profesor, ca dezvaluim toate acestea! trebuie sa realizati ca, intr-o anumita masura, ne „apartineti”! Va multumim public pentru ceea ce sunteti si pentru ceea ce ne-ati dat: siguranta ca oamenii cu adevarat valorosi si cinstiti sunt apreciati si nu sunt uitati niciodata!
Conducerea SLUP

Și noi mulțumim pentru așa o lectură și promitem că vom reveni, după ce ne ștergem lacrimile

***

Gheorghe Mazăre, lider sindicat ASUP: ”Noi suntem un sidicat perfect legal, care funcționează în mod perfect legal”

# Bună Ziua. Ați citit ultima informare trimisă de conducerea sindicatului SLUP? Ce părere aveți?
- Am auzit și eu că a fost scris așa ceva, nu am citit, însă pot comenta...
# ...Și dacă este adevărat că oamenii se îngrămădesc să adere la SLUP, că ASUP nu respectă condițiile legale...
- Sigur. Dânsul vrea cu orice preț să acapareze oamenii din Universitate în sindicatul dânsului și recurge la tot felul de ”aspecte” precum acesta, incitând lumea. Un cadru universitar, dacă nu este constrâns de ceva anume își poate da seama de minciunile pe care le spune. Sindicatul nostru a depus la Rectorat toate actele necesare, exact așa cum specifică Legea 62. Toate sunt perfect legale. Sunt minciuni pe care le lansează ca să îi îndepărteze de aici.
# De asemenea, se pomenește că în ASUP sunt membri cu multe norme, cu ore exagerat de multe...
- Iarăși nu este adevărat. Dacă vă uitați în orarul dânsului (al liderului Mircea Bărbuceanu, n.r.) veți observa că încalcă propriul program propus de normare a orelor. Dânsul să aducă probe. A declarat unui ziar că doamna Ciuhan a fraudat diplome. Este fals. Nici pomeneală. A fost o neglijență de ordonare a circulației actelor în departamentul dânsei, e altceva, nu este o încălcare a legii... Sunt metode de intimidare, dânsul e încurajat să facă treaba asta... Noi suntem un sidicat perfect legal, care funcționează în mod perfect legal.
# Domnul Bărbuceanu însă văd că are cuvinte critice pentru oricine...
- Așa vrea să pară, însă eu nu cred că e un om neutru... mi se pare anormal ceea ce se întâmplă. Îmi pare rău că apar numai astfel de lucruri în presă, că nu apar și lucrurile pozitive, contractele, cercetarea, laboratoarele de cercetare, să scoatem Universitatea în evidență. Din păcate se caută cearta, iar domnul Bărbuceanu oferă această ceartă. Oamenii de acest gen au succes, așa cum se uită lumea la OTV se uită și la dânsul...
Material realizat de Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea