Ediție aniversară, a 35-a, pentru Festivalul Călușului de la Stolnici
Marţi, 03 Iunie 2025 12:50
Joia trecută, de Înălțare, comuna Stolnici a fost gazda celei de-a 35-a ediţii a „Festivalului Căluşului Argeşean. Evenimentul a reunit, pe scena din incinta Primăriei, mai multe formaţii din Argeş, dar şi formaţii de căluşari din judeţul Olt
De asemenea, cu acest prilej, primarul Sevastian Pupăză a premiat 3 cupluri care au aniversat 50 de ani de căsnicie, adresându-le urări de înțelegere și viață lungă, dar și un mic dar financiar din partea comunității locale.
La acest eveniment au ținut să participe, alături de sutele de localnici, Simona Bucura – ministrul muncii, Adrian Bughiu – vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, numeroși primari din localitățile învecinate, oameni de afaceri din întreg județul.
La Stolnici tradiția merge mai departe, prin generații!
Adrian Bughiu: ”Am avut bucuria să reprezint Consiliul Judetean Arges la cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului Călușului Argeșean, organizat la Stolnici – unul dintre cele mai valoroase evenimente culturale și artistice din sudul județului.
Alături de Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, și de colegii primari și viceprimari din localitățile din zonă, am susținut cu toții un mesaj clar: tradițiile românești trebuie păstrate, încurajate și transmise mai departe.
Felicitări primarului Sevastian Pupăză și întregii administrații locale pentru eforturile constante de a menține acest festival printre cele mai importante din județ și chiar din țară!
Pe scenă au evoluat ansambluri de călușari din Argeș (Costești, Lunca Corbului, Hârsești, Bârla, Stolnici) și din Olt (Optași, Colonești, Sârbii Măgura), iar Doina Argeșului alături de artiștii Cristina Voinea și Daniel Streche au încântat publicul cu recitaluri de excepție.
Ce poate fi mai frumos decât să vezi copii care învață jocul călușului, păstrând vie o tradiție cu rădăcini adânci în identitatea noastră?
Pentru ca România să aibă un viitor puternic, trebuie să ne întoarcem la românismul autentic, fără a uita că doar prin educație, cultură și grijă față de cei tineri putem clădi o țară mai bună pentru toți.”