Mircea Drăghici, deputatul argeşean cu cea mai mare prezenţă în parlament, dar... degeaba

# Propunerile legislative ale deputatului Drăghici în acest mandat, zero # Declaraţiile politice ale lui Mircea Drăghici de la tribuna parlamentului sunt contra PDL, sau pro Constantin Nicolescu. Săptămâna trecută, am primit pe e-mailul redacţiei un comunicat de la deputatul Drăghici. Acesta se lăuda cât îl ţinea gura că este cel mai prezent deputat din Argeş la şedinţele şi voturile din parlament. “Potrivit  Institutului pentru Politici Publice (IPP), deputatul Colegiului Curtea de Argeş, Mircea Drăghici este alesul din Argeş cu cea mai mare rată de prezenţă în Parlament. Astfel, Mircea Drăghici se poate mândri cu un procent de 75%, participând la aproape toate dezbaterile importante şi la şedinţele de specialitate. În contul său, deputatul social-democrat poate bifa 1616 voturi exprimate şi 2142 de voturi finale”, spune Drăghici în comunicatul său.
Acesta continuă cu pilde pentru restul aleşilor din Argeş: “Fiecare parlamentar are datoria să-şi facă public un bilanţ al activităţii deja prestate în Parlament, înainte de a cere alegătorilor să-l voteze din nou pentru un nou mandat. În momentul de faţă, Mircea Drăghici are la activ 64 de luări de cuvânt în plen, 55 de declaraţii politice, 17 propuneri legislative iniţiate, 33 de interpelări şi întrebări”. După ce se mai laudă puţin cu funcţiile pe care le deţine la nivel de partid, şi consilier al primului ministru, Victor Ponta, că la realizări a uitat, sau nu a avut ce să enumere, parlamentarul argeşean a adăugat: „Pentru mine, succesul în politică înseamnă să pot da ochii cu oamenii care m-au ales, să pot clădi fapte care să rămână în urma mea şi să vă pot fi de folos cu experienţa şi capacitatea de muncă. Oamenii m-au trimis în Parlament să fiu vocea lor şi de aceea, prezenţa la dezbateri a reprezentat primul principiu de a-mi onora alegătorii. Le mulţumesc argeşenilor că mi-au dat încrederea lor în 2008 şi îi asigur că am fost şi voi rămâne mereu deputatul lor!”

Drăghici trimis în Parlament ca să se bată cu PDL-iştii

Mircea Drăghici se laudă cu interpelări, declaraţii politice şi propuneri legislative nenumărate. Vă redăm câteva fragmente din declaraţiile deputatului de Curtea de Argeş şi decideţi singuri dacă Drăghici şi-a făcut datoria faţă de argeşenii care l-au votat.

Domnul Mircea  Gheorghe Drăghici: "Mizeria din viaţa politică românească"

Situaţia politică actuală din ţara noastră nu se mai încadrează în limitele democraţiei! Asistăm la o radicalizare a luptei politice, iar ceea ce s-a întâmplat în acest weekend la Curtea de Argeş demonstrează că mizeria şi violenţele au devenit atribute fundamentale şi tehnici de luptă politică în România lui 2011.
Doi tineri au fost înregistraţi de camerele video de supraveghere în timp ce vandalizau în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei trei dimineaţa, sediul USL din municipiul Curtea de Argeş. Ei au lovit panoul de semnalizare, i-au dat foc şi au împrăştiat la toate intrările materii fecale.
Cu puţin timp în urmă, panourile de la cabinetele parlamentare din Albeşti şi Nucşoara au fost devastate şi distruse…

Domnul Mircea Gheorghe Drăghici: "Declaraţie privind legalizarea corupţiei din PDL"

Alegerea lui Mircea Andrei în fruntea Comisiei pentru justiţie şi afaceri externe a PDL ne confirmă o practică des întâlnită în acest partid, şi anume promovarea corupţiei, a clientelei şi a incompetenţei.
Ca semn al "democraţiei" desăvârşite din PDL, Mircea Andrei a fost singurul candidat pentru şefia acestei importante comisii, care îl plasează în rândul conducerii partidului. Una dintre cele mai importante calităţi ale senatorului şi care îl recomandă pentru această funcţie, în afara faptului că îi place să se laude şi să fie apreciat pentru proiecte care nu îi aparţin, o constituie averea sa. Aşa cum reiese din declaraţia sa de avere, Mircea Andrei are 10 terenuri, 9 case, 2 maşini de lux şi peste 6 milioane de euro în conturi din Elveţia şi din ţară.
Cunoscut ca avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu, senatorul Mircea Andrei are o situaţie controversată în ceea ce priveşte afacerile cu statul. Societatea civilă a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra contractelor pe care acesta le-a avut cu Gaz Sud SA, Electrica SA şi cu Consiliul Judeţean Giurgiu…

Domnul Mircea Gheorghe Drăghici: "Derapajele din limbajul politic contemporan"


În ultima perioadă, în România sunt la modă scandalurile politice şi jignirile fără limite de bun-simţ şi fără orice urmă de demnitate. Atacurile la persoană şi cuvintele vulgare mai ceva ca la uşa cortului au devenit laitmotivul reuşitei pe scena politică. Vrei să fii tare în PDL? Scoţi câteva înjurături despre opoziţie, faci pe bufonul, arunci cu noroi în toţi şi în toate şi devii automat vedetă PDL-istă de prim rang!
Politica nu înseamnă jigniri la adresa familiei sau a legilor statului şi nici nerespectarea Constituţiei sau afaceri între firma familiei şi instituţia de stat în fruntea căreia te-au trimis voturile electorilor.
De ceva vreme, limbajul violent, insultător, ţine loc de proiect politic pentru majoritatea utilizatorilor lui, inclusiv la Traian Băsescu. S-a creat iluzia că succesul lui în politică este urmarea firească a violenţei cu care şi-a atacat adversarii. Şi mai toată lumea s-a repezit, la stânga şi la dreapta, să imite un "model de succes", numai că violenţa de limbaj a ucis dialogul politic.
Dezechilibrele politicii româneşti sunt tot mai evidente…

Deputatul Drăghici se face că îl apără pe Constantin Nicolescu, dar de fapt încearcă să-şi apere propria piele

Domnul Mircea Gheorghe Drăghici: “Declaraţie privind justiţia din România”.

Legea răspunderii magistraţilor ar fi trebuit să constituie o prioritate a Guvernului şi a Parlamentului. Din nefericire, deşi în repetate rânduri, de câţiva ani buni i s-a cerut Ministerului Justiţiei şi Ministerului Public să vină cu un astfel de proiect de lege, cele două instituţii se fac că nu aud.
În tot acest timp s-a creat în unele zone ale ţării un mecanism represiv, foarte asemănător cu poliţia politică de dinainte de 1989, cu diferenţa că astăzi, mecanismul represiv se simte mult mai confortabil în probarea acuzelor, bazându-se în 99% din cazuri pe telefonia mobilă.
Astfel, sunt scoase din context înregistrări telefonice din urmă cu 5-7 ani şi formulate capete de acuzare, aşa cum se întâmplă în cazul domnului Constantin Nicolescu de la Argeş, judeţ din care vin şi eu. Pe aceeaşi stenogramă a patronului de la PIC şi un angajat al acestuia au fost arestate două persoane: arbitrul Gheorghe Constantin şi, după câţiva ani buni, Constantin Nicolescu, pentru aceeaşi sumă de bani invocată în convorbire şi cu aceeaşi presupusă destinaţie, cu deosebirea ca prescurtarea CCA, în cazul arbitrului a fost interpretată drept Comisia Centrală de Arbitri, iar în cazul Nicolescu, culmea, drept Consiliul Judeţean Argeş!
Am ieşit în acele clipe pe posturile naţionale de televiziune şi am apărat dreptul oricărui cetăţean de a fi judecat în stare de libertate. Am primit avertizări încă de la acele momente că dacă nu mă astâmpăr, voi face parte şi eu din dosarul Nicolescu. Le-am interpretat atunci ca simple ameninţări fără fond.
Nu peste mult timp, în aceste zile, asist la punerea mea sub învinuirea de complicitate la acuzaţia pusă în cârca domnului Nicolescu, trafic de influenţă asupra primarilor din Argeş. De parcă preşedintele Consiliului Judeţean Argeş ar avea nevoie de complici pentru a-şi îndeplini aşa cum se cuvine datoria faţă de administraţia judeţeană.
Precizez că la data înregistrărilor invocate nu deţineam nicio funcţie de demnitate publică!
Modul foarte grăbit în audierea pe bandă rulantă a primarilor din judeţ, comportamentul abuziv al procurorilor care nu lasă martorii să fie asistaţi de avocaţi, faptul că nu mi se prezintă niciun element material sau probă din care să reiasă calitatea mea de învinuit, punându-mă în imposibilitatea de a mă apăra prin dovedirea probelor ca fiind netemeinice, articolele din presa locală - care vorbesc despre faptul că se doreşte să fiu un nou caz Ridzi/Păsat, dar, de această dată, de la opoziţie, cu orice preţ, toate acestea mă îndreptăţesc să vin astăzi public la tribuna Parlamentului şi să vă prezint aceste lucruri foarte grave.
Se doreşte cu orice preţ repararea imaginii publice prin contrafacerea de urgenţă a unui dosar în dreptul unui deputat incomod din opoziţie, domnilor colegi? Poate ar putea cineva de la Cotroceni să ne răspundă.
Doamnelor şi domnilor deputaţi,
Vă anunţ că cei care folosesc astăzi maşinăria DNA au dat naştere la un mecanism cu iz de cătuşe, care mâine poate să lucreze împotriva dumneavoastră sau a oricărui român ce incomodează puterea!
De aceea, eu cred cu tărie că va trebui făcută o reală reformă a justiţiei şi a instituţiilor, precum DNA, care trebuie scoasă de sub control guvernamental prin Ministerul Public şi mutată sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. Vă invit, stimaţi colegi, să facem acest lucru până nu este prea târziu, până când victimele DNA nu vor fi într-un număr foarte mare şi până când nu se vor crea nemeritat şi iremediabil, de cele mai multe ori, traume fizice şi psihice asupra celor hăituiţi de DNA şi a familiilor lor.
Vă mulţumesc. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Propunerile legislative ale deputatului Drăghici în acest mandat, zero

Şi la propuneri legislative se poate lăuda Drăghici. Are 17 propuneri legislative în acest mandat de patru ani, dar niciuna nu a ajuns lege. Din cele 17, una a fost retrasă de iniţiator, una este la Senat, una este pe ordinea de zi, şi la alta a fost depus un raport. Restul de 13 au fost respinse. Deci, activitatea de partu ani a deputatului se reduce la o propunere pe an. Degeaba are prezenţa de 75%, că la activitate mai are de lucru deputatul argeşean cel lăudăros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea