Fostul subprefect Gheorghe Marin a lăsat Prefectura în blocaj

Argeşenii îndreptăţiţi să se vadă cu titlurile de proprietate sau alte documente importante în buzunare sunt ţinuţi pe la uşi fiindcă instituţia nu mai are subprefect care să le semneze. Ca să  poată candida la alegerile parlamentare, subprefectul  Gheorghe Marin s-a autosuspendat din funcţie, Instituţia Prefectului vacantându-i postul.  Numai că nimeni n-a fost împuternicit să-i preia atribuţiile, iar teancul de documente nesemnate creşte de la zi, la zi, până când cineva se va învrednici să-i numească prefectului un secund.
La sfârşitul săptămânii trecute, ziarul nostru a primit unele sesizări cu privire la faptul că-n Instituţia Prefectului – Argeş s-a produs un blocaj de pe urma căruia au de suferit mulţi dintre cei care stau la mâna birocraţiei.  Oamenii spun că sunt lăsaţi cu ochii-n soare (fără vreo aluzie la prefectul judeţului) pentru că n-are cine să le semneze nişte documente perfect justificate din punct de vedere legal. Motivul? Instituţia nu mai are un subprefect pe la care să treacă respectivele acte. Concret, pe documentele ce dau dureri de cap cetăţenilor care s-au prezentat la redacţia noastră apare semnătura prefectului Cristian Soare şi cea a reprezentantului Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară Argeş,  nu şi cea  a subprefectului dispărut din peisaj şi neînlocuit încă. Aşa că oamenii care aşteaptă să-şi primească titlurile de proprietate parafate sunt ţinuţi pe la uşi şi purtaţi pe drumuri pentru că partidul care trebuie să-l numească pe cel care va prelua funcţia de subprefect nu s-a hotărât încă cine o merită.
“Din 24 octombrie, domnul subprefect  Gheorghe Marin nu mai este în instituţie, iar documentele nesemnate încă sunt dintre cele emise după această dată, nu mai devreme. Din câte ştiu eu, sunt în jur de 10 astfel de documente nesemnate, nu mai multe. Nu cred că este vorba despre  un blocaj. Zilelele acestea, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare va fi numit un nou subprefect din partea PSD, nu ştim încă despre cine e vorba, iar situaţia se va rezolva, documentele urmând a fi semnate cât mai repede posibil.  De împuternicirea unei alte persoane care să semneze aceste documente nu putea fi vorba, singura soluţie fiind numirea unui nou subprefect” , explica, la sfârşitul săptămânii trecute, prefectul de Argeş, Cristian Soare.
Până una alta, cetăţenii  revoltaţi se întreabă cine va răspunde de această întârziere, mai ales că din lista cu termene pentru serviciile funciare a Agenţiei  Naţionale de Cadastru şi Publicitate  Imobiliară  (ANCPI), la capitolul 2.3, Intabulare sau înscriere provizorie, aflăm  că  pentru  dreptul de proprietate  sau dezmembrăminte în favoarea persoanelor fizice, termenul de eliberare a documentelor este de 9 zile lucrătoare (sau de 3,  în regim de urgenţă).
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea