2013 a adus la Piteşti impozite mai mari cu 10% faţă de anul trecut

# Începând cu 7 ianuarie, vă puteţi plăti obligaţiile la bugetul local. Deşi au promis menţinerea nivelului de impozitare, în baza unei hotărâri de guvern, autorităţile locale au majorat pentru 2013 impozitele pe clădiri şi terenuri. Anul acesta, respectivele obligaţii la bugetul local  sunt cu 10% mai mari decât anul trecut.  Unul dintre “cadourile” pe care ni le-a oferit Guvernul la trecerea în noul an este hotărârea privind creşterea, din 2013, a taxelor locale cu 16,05% ca urmare a indexării cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani. În ultima săptămână din 2013, Consiliul Local Piteşti s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a adopta proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2013.  Cum la noi existase încă din mai 2012 o creştere cu 5% a impozitelor şi taxelor, consilierii locali au decis că din 2013 impozitul pe clădiri va fi mai mare cu 10%,  la fel cum va creşte şi impozitul pe terenuri. Anul acesta, scade însă taxa auto, diminuarea fiind de 5%.

Impozitele şi taxele locale se pot plăti şi online, fără comision

Pentru cei care sunt înregistraţi ca utilizatori ai sistemului, există alternativa plăţii impozitelor şi taxelor locale online, cu  ajutorul cardului bancar, prin Internet şi POS, fără comision.
Se poate utiliza astfel sistemul de plată electronică al Municipiului Piteşti, disponibil la adresa www.primariapitesti.ro – secţiunea "Impozite şi taxe locale". Contribuabilii trebuie să solicite Serviciului Informatică din cadrul Primăriei Municipiului Piteşti înregistrarea ca utilizatori ai sistemului, operaţiunile de înregistrare şi alocare a parolei de acces fiind gratuite. Serviciile sunt oferite gratuit tuturor contribuabililor (persoane fizice şi persoane juridice) şi funcţionează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. În cazul plăţilor prin Internet, utilizând Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro – secţiunea Primăriei Municipiului Piteşti, contribuabilii (persoane fizice sau persoane fizice autorizate) pot efectua plata obligaţiilor fiscale fără autentificare. Pentru efectuarea plăţilor cu autentificare este necesară obţinerea credenţialelor (numele de utilizator şi parola) de la Primăria Municipiului Piteşti, după ce acestea se vor transmite de către operatorul SNEP.

Există şi un manual de utilizare pentru contribuabili

Informaţii suplimentare privind modul de plată al obligaţiilor fiscale cu sau fără autentificare se pot obţine consultând ”Manualul de utilizare pentru contribuabili” disponibil la adresa de internet www.ghiseul.ro.
Centrele de încasare a impozitelor şi taxelor locale, unde sunt instalate POS-uri:
1. Strada Victoriei nr.24, sediul Primăriei – intrarea B (camera nr. 49 şi camera nr. 46);
2. Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bloc M5a, parter (zona piaţă agroalimentară Găvana III);
3. Bulevardul Republicii Bloc 214, parter (zona Gară Sud);
4. Bulevardul Republicii Bloc G1, parter (zona Centrul Cultural al Municipiului Piteşti);
5. Strada Bradului (lângă Şcoala nr. 12, cartier Trivale);
6. Bulevardul Eroilor nr. 5 – în sediul Judecătoriei Piteşti (taxe judiciare de timbru).
Pentru achitarea impozitelor şi taxelor locale online cu cardul bancar, se acceptă la plată carduri emise de orice bancă. Serviciile de acceptare de plăţi electronice sunt disponibile prin intermediul BRD - Groupe Société Générale.
Pentru plata impozitelor şi taxelor locale datorate bugetului local al Municipiului Piteşti, utilizând cardul bancar, prin intermediul Internetului (la adresele www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro) şi a POS-urilor instalate la centrele de încasare ale Primăriei Municipiului Piteşti, contribuabilii nu datorează comision.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea