Mariean Neacşu spune că autorităţile locale “maschează” nerealizările din programul de investiții pe anul 2012

# Consilierul PP-DD susţine că datele prezentate de Direcţia Economică a Primăriei Piteşti sunt “nereale” # Cel mai vocal consiler local al Piteştiului se arată intrigat de faptul că Piteştenilor nu li se arată cum s-au cheltuit banii publici. Mariean Neacşu cere, făra ca cineva să-l ”audă”, o situaţie a realizării lucrărilor de investiţii (capital), cuprinse în programul pe anul 2012. Veniturile realizate de municipalitate în 2012 au depăşit cu 25% nivelul estimat în bugetul local pe anul trecut. Un mister neelucidat de consilierii locali din afara majorităţii USL-iste şi, probabil,  la fel

de neclar şi pentru o parte dintre aleşii locali de sub culorile politice ale Uniunii, care votează, fără să ceară explicaţii, evident,  toate propunerile social-liberale. Consilierul PP-DD Marian Neacşu atrage atenţia că peste suspiciunile care planează asupra proiectului de hotârare privind aprobarea execuţiei estimate a bugetului municipiului Piteşti la 31.12.2012, nu trebuie să se treacă  atît de uşor cum s-a întâmplat în ultima şedinţă de consiliu local de anul trecut.
“În februarie 2012 a fost aprobat BVC pentru total venituri de 281.724 mii lei. La data de 31.12.2012, Direcţia Economică a Primăriei Mun. Pitesti estimează venituri în valoare de 352.764 mii lei. Rezultă o creştere a încasărilor de 25% faţă de bugetul estimat iniţial. Am solicitat Primarului Pendiuc să ne explice de unde provine această creştere de venituri, fiind vorba de bani publici despre care  piteştenii ar trebui să fie informaţi ( precizez că presedintele de sedinţă, Tudosoiu,  m-a întrerupt permanent, nedându-mi voie să prezint anumite aspecte referitoare la execuţia bugetară). La inceputul anului 2012,  primarul Tudor Pendiuc se lamenta în conferinţe de presă că veniturile pe care le estimează vor fi mai mici cu cel putin 10-15% faţă de anul 2011.Acest lucru nu s-a adeverit la 31.12.2012,  când  s-a estimat o crestere a veniturilor cu 25%.”, a declarat Mariean Neacşu.

 

Amendamente respinse

În discuţiile din Comisia economico-financiară,  Mariean Neacşu a formulat şi un amendament care a fost prezentat în şedinţa de plen. Consilierul PP-DD propunea ca  la analiza anuală a bugetului de venituri şi cheltuieli să fie prezentată şi o situaţie defalcată (în anexa) din care să rezulte veniturile realizate din sursele de finanţare la bugetul local şi cheltuielile realizate pentru lucrările de investiţii programate pentru anul 2012.
“Cred că piteştenii merită să ştie cum s-au cheltuit banii publici, ce lucrări au fost realizate şi care nu s-au realizat, din diverse motive, la termenele stabilite. Consider că amendamentul formulat de mine era unul de bun simt,  dar l-a deranjat foarte mult pe primarul Pendiuc, aşa cum i-a deranjat pe toţi consilierii USL. De altfel, consilierul Nicolae  Zărnescu a avut o intervenţie prin care solicita să nu mai fie admise amendamente care deranjează! Pe cine deranjează, mă intreb eu şi, probabil, piteştenii care m-au votat şi trimis în consiliul loca?!”, mai declară consilierul PP-DD.
Cum era de aşteptat, amendamentul a primit aviz nefavorabil din partea consilierilor USL.

Suspiciuni vizavi de datele prezentate de Direcţia Economică

Mariean Neacşu consideră  că, referitor la cheltuielile cu investiţiile, datele prezentate de Direcţia Economică a Primăriei Piteşti ar fi  nereale.

Datele prezentate se regăsesc în rapoartele Direcţiei Economice din 30.06, 30.09 şi 31.12.2012
“Eu am cerut Primarului Pendiuc să prezinte o situaţie a realizării lucrărilor de investiţii (capital), cuprinse in programul de investitii pe anul 2012, din punct de vedere fizic şi valoric, dar acest amendament nu a fost acceptat de consilierii USL cu ocazia şedintelor din anul acesta. De ce vor să mascheze nerealizarile din programul de investitii (pe anul 2012 programul cuprinde 72 lucrări) Nu mai discut nimic despre numeroasele rectificări bugetare făcute în cursul anului 2012 pentru a diminua valoarea lucrărilor din cauza nerealizarilor şi trecerea lor ca “lucrări în continuare” în următorii ani. Indiferent de obstrucţiile pe care le voi întâmpina în consiliul local, eu m-am angajat faţă de piteşteni să-i informez corect şi cinstit despre problemele care ii interesează.” a mai declarat Mariean Neacşu.    Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea