Constantin Polexe, vicepreşedintele CJ Argeş, minte în declaraţiile de avere

# Vicele Polexe, deşi este economist, habar nu are ce înseamnă anul fiscal? # Constantin Polexe are antecedente în completarea defectuoasă a declaraţiilor de avere. Acesta a omis trei ani la rând să declare că deţine acţiuni la o firmă de asigurări. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Polexe, are lacune mari în completarea declaraţiilor de avere. În anul 2010 presa a făcut dezvăluiri despre faptul că Polexe, la acea vreme consilier judeţean, a ţinut secret trei ani faptul că deţinea 15% din acţiunile unei firme de asigurări, iar sora lui era chiar președinta Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Polexe nu avea voie să fie asociat sau acţionar la o firmă de asigurări, deoarece firmele de asigurări erau controlate chiar de Toncescu Angela, sora actualului vicepreşedinte al CJ Argeş. Anul acesta vicele a completat trei declaraţii de avere, dar pe fiecare, veniturile erau diferite.

Constantin Polexe şi deputatul Andrei Gerea, asociaţi într-o firmă de asigurări

Constantin Polexe, deputatul Andrei Gerea și încă două persoane au înfiinţat în anul 2007 SC Gamma-Asig Broker de Asigurare SRL. Polexe a primit 15% din firmă, iar deputatul Gerea tot 15, restul revenind celorlalţi doi asociaţi. Societatea acoperă toată gama de asigurări: asigurări auto, locuinţe, incendiu și alte calamităţi, asigurări tehnice, răspundere civilă, pierderi financiare, asigurări medicale, credite și garanţii, precum și asigurări de viaţă. Dacă  Andrei Gerea a trecut încă de la început cele 15 procente deţinute în cadrul firmei de asigurări, colegul său de partid, Constantin Polexe a ţinut sub tăcere acest lucru. După scandalul iscat în presa naţională, în anul 2010, Polexe renunţă la acţiunile din societatea de asigurări.

Vicele Polexe, deşi este economist, habar nu are ce înseamnă anul fiscal…sau minte în declaraţiile de avere?

Pentru vicepreşedintele Polexe am extras din codul fiscal şi îl rugăm să îşi facă timp un minut pentru a se lumina cu anul fiscal. Nu de alta, dar ne bulversează cu declaraţiile de avere, şi Agenţia Naţională de Integritate nu prea stă cu mâinile în sân. Nu mai pun la socoteală că face greşeli gramaticale de genul “bijuteri” sau maşina “Pegeot”, dar economist fiind, şi proaspăt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, măcar cu anul fiscal să le ştie. Într-o declaraţie de avere declară că nu a încasat nimic în afară de indemnizaţia de consilier, în celelalte declară că a avut şi alte venituri, dar sumele diferă de la o lună la alta. Vicele nu ştie că pe parcursul anului 2012 declaraţiile de avere se raportează la anul fiscal 2011?

Codul Fiscal explică la ART. 16 ce înseamnă anul fiscal.
CAP. I DISPOZIŢII GENERALE IMPOZIT PE PROFIT an calendarisc, an fiscal, perioada fiscală.
(1) Anul fiscal este anul calendaristic.
Pentru completarea declaraţiei de avere, pe site-ul www.integritate.eu, este explicat cuvânt cu cuvânt cum trebuie completată o declaraţie de avere. Ce spune la venituri? Venitul anual încasat – raportarea se face la anul fiscal anterior supus raportării, deci în cazul lui Constantin Polexe, toate cele trei declaraţii depuse în 2012, trebuie raportate la anul fiscal 2011.

Şi acum să râdem cu sau …de vicele Polexe

- 24.04.2012, prima declaraţie depusă de Constantin Polexe, declară la venituri 12.000 lei încasaţi de domnia sa de la CJ Argeş, având funcţia de consilier judeţean, iar soţia, ca medic, încasează 42.000 lei.
- 14.06.2012, o altă declaraţie de avere, la care şi sumele diferă. Indemnizaţia de consilier se măreşte, şi ajunge la 15.678 lei, declară un salariu încasat pe CMI Polexe de 12. 000 lei, iar soţia, din medicină aduce acasă suma de 48.200 lei.
- 18.07.2012, o altă declaraţie de avere şi bineînţeles că şi cu alte sume. Indemnizaţia de consilier judeţean revine la 12.000 lei, ca suma declarată în 24.04.2012, soţia din medicină încasează 42.000 lei, iar Constantin Polexe declară că a încasat din funcţia de manager suma de 19.200 lei.
Care declaraţie de avere o fi cea reală nu ştim, şi cred că nici vicepreşedintele CJ Argeş nu mai ştie sigur, dar ANI, dacă se va sesiza, cu siguranţă va afla. Se pare că Polexe are o durere în cot vizavi de Agenţia de Integritate, dar ar trebui să fie mult mai atent, mai ales că s-a tot vorbit prin târg că este vizat încă din perioada 2010, atunci când presa centrală a scris că acesta nu şi-a declarat acţiunile din firma de asigurări.
Liliana COSTACHE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea