Primarul din Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, a scăpat de Curtea Supremă de Justiție

# Magistrații au decis casarea dosarului și trimiterea acestuia spre rejudecare la Curtea de Apel Pitești # Pledoaria finală a avocatului Doru Viorel Ursu a smuls murmure de admirație în sala de judecată # Ion Năftănăilă: ”Este dovada faptului că sunt nevinovat! Ați aflat decizia unui for care a trimis la închisoare un fost  prim ministru”. Se poate spune, fără niciun fel de exagerare, că primarului Ion Năftănăilă i-a trecut glonțul pe la tâmplă săptămâna trecută. Pentru că magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție București aveau, cel puțin teoretic, două variante la dispoziție: achitare sau condamnare cu executare. Iată că aceștia au ales-o pe… a treia. Pentru că au decis casarea deciziei penale atacate de edilul din Albești și trimiterea spre rejudecare la Curtea de Apel Pitești.   
Așa cum am menționat și în numărul trecut al publicației noastre, în vara anului trecut, Ion Năftănăilă a fost condamnat de judecătorii Curţii de Apel Piteşti la 3 ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică. De asemenea, a fost obligat la plata în solidar cu Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri Albeştii de Muscel a sumei de 202.851 lei noi. Ion Năftănăilă a fost trimis în judecată de procurorii DNA Piteşti pentru comiterea infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene sau administrate de acestea ori în numele lor şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei banilor astfel obţinuţi în formă continuată.

Pledoaria finală a avocatului Doru Viorel Ursu a smuls murmure de admirație în sala de judecată

Deși la primele două instanțe a fost reprezentat de un avocat aparținând Casei de Avocatură a lui Mircea Andrei, Ionel Năftănăilă a decis să fie reprezentat, la ÎCCJ, de Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne al României, avocat de succes și autor de cărți tratând istoria recentă a țării. Acesta a supus analizei instanței de judecată o serie de documente internaționale care vin să susțină nevinovăția primarului argeșean, a arătat că banii nu au fost furați sau însușiți în scopuri personale, că sumele au fost cheltuite în scopuri bine delimitate. Că, în fond, primarul Năftănăilă este nevinovat. Pledoaria finală a cunoscutului avocat, întinsă pe parcursul a minute bune, a smuls efectiv murmure de admirație în sala de judecată, acesta oferind o lecție veritabilă de oratorie. Talentul oratoric și tema bine documentată a captivat nu numai participanții la alte procese ci și, mai ales, colegii din Barou. Iar rezultatul obținut confirmă faptul că un avocat bun – chiar dacă scump probabil – face toți banii.

Ion Năftănăilă: ”Este dovada faptului că sunt nevinovat! Ați aflat decizia unui for care a trimis la închisoare un fost  prim ministru, miniștri, parlamentari, magistrați...”

Contactat de redactorii săptămânalului Atitudine în Argeș, primarul Ion Năftănăilă a fost, totuși, rezervat în declarații. Acesta nu a dorit să comenteze deciziile luate anterior de instanțele de judecată, ci a opinat numai asupra deciziei luate de magistrații ÎCCJ: : Ce să vă spun? Sigur că sunt fericit, stresul în care am trăit a fost unul enorm. Decizia adoptată, după mine, este dovada faptului că sunt nevinovat! Ați aflat decizia unui for care a trimis la închisoare un fost  prim ministru, miniștri, parlamentari, magistrați... Nu am luat niciun ban acasă, asta trebuie să se înțeleagă foarte bine. Am devenit inculpat într-un dosar penal pentru că am dorit binele acestei comune care, iată, îmi recunoaște meritele. Oamenii m-au reales să le fiu primar, deși partidul din care fac parte a ajuns, după cum știți, destul de jos în preferințele electoratului...
Așa cum am scris și la începutul acestui material, primarului Năftănăilă i-a trecut glonțul pe la tâmplă. Arma însă nu este complet descărcată. Curtea de Apel Pitești va rejudeca dosarul, însă decizia forului superior deja duce, probabil, spre un verdict așteptat, mai ales, de volubilul primar al comunei Albeștii de Muscel: nevinovat! (A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea