Război cu armele la vedere în PDL Argeș

# Deputatul Cătălin Teodorescu o sprijină pe Elena Udrea, în timp ce președintele filialei, Mircea Andrei, este cumva obligat să îl susțină pe Blaga # Câștigătorul ia totul: dacă Blaga pierde, Mircea Andrei va fi înlăturat de la conducerea filialei. Tensiunile din  PDL  Argeș tind să se apropie de sfârșit. ”Provocăm război ca să putem trăi în pace” – spunea  Aristotel cu peste 2000 de ani în urmă și, iată, liderii din Argeș ai PDL tind să urmeze întocmai dictonul. Războiul, în Argeș, a pornit cu mult timp înainte. A început odată cu alegerile locale, cu demiterile și ieșirile din partid care

l-au slăbit destul de mult. Au continuat cu alegerile parlamentare de la finele anului trecut, când au apărut și primele acuze grave. Cătălin Teodorescu a afirmat că șeful său de partid, Mircea Andrei, a intervenit pentru favorizarea contracandidatului de pe același  colegiu parlamentar. Pentru calmarea spiritelor, la Pitești au aterizat, cu surle și trmbițe, Vasile Blaga - șeful cel mare al PDL, secondat de locotenenții Gheorghe Flutur și Cezar Preda. După ore întregi de certuri, mai marii au plecat așa cum au venit, lăsând în urmă același șef, Mircea Andrei, aceiași nemulțumiți, și un armistițiu cu totul și cu totul fragil.
Apele tind acum să se limpezească. Teodorescu a anunțat, chiar în week-end-ul trecut, că o va susține pe Elena Udrea. Mircea Andrei, deși nu a ieșit încă oficial, are un grad de libertate de opțiune destul de restrâns: echipa de la București îl așteaptă în tabăra Blaga, care Blaga l-a și menținut în funcție în urmă cu o lună. Orientarea probabilă către Blaga a lui Mircea Andrei o indică și Cătălin Teodorescu prin susținerea contracandidatului acestuia, Elena Udrea.
Iată, mai jos, comunicatul transmis de parlamentarul PDL de Argeș:

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu va susţine moţiunea Elenei Udrea
Primvicepreşedintele PDL Argeş, Cătălin Teodorescu, va semna moţiunea pe care Elena Udrea o va depune în vederea candidaturii la funcţia de Preşedinte al PDL.
Astfel, Cătălin Teodorescu îşi afirmă sprijinul necondiţionat faţă de aceasta în cursa electorală internă a PDL din 23 Martie.
„Elena Udrea este exponentul democrat-liberalilor care doresc cu adevărat reforma partidului şi este alături de cei care pun meritocraţia mai presus de propria lor pozitie. Elena Udrea este o luptătoare, o persoană cu spirit de echipă, care a dovedit că are tăria să facă pasul înapoi când pierde, dar şi să îşi ceară recunoaşterea meritelor atunci când rezultatele o îndreptăţesc. Sunt doar câteva din atributele indispensabile oricărui preşedinte de partid, pentru care Elena Udrea merită susţinerea în vederea reformării PDL.
PDL are nevoie de reformare acum, astfel încât să pună bazele dreptei puternice în Romania, o reală contrapondere la actuala guvernare, dar mai ales bazele unei opoziţii reale”.
Cabinet Parlamentar – Deputat PDL  Cătălin Florin Teodorescu

Ce urmează acum? Racolările...

Pozițiile antagonice ale celor doi candidați la șefia PDL Argeș se vor accentua rapid. Pentru că fiecare va pleca – greșesc, au plecat deja – la vânătoarea de voturi. Fiecare vot ar putea fi decisiv pentru Udrea sau pentru Blaga. Și fiecare vot ar putea fi decisiv pentru Andrei sau Teodorescu.
Cezar Preda, prim-vicepreședinte al partidului, secretarul general, Gheorghe Flutur, şeful PDL Bucureşti, Adriean Videanu, la care se adaugă o bună parte a organizaţiilor Bihor, Suceava, Buzău, Dolj, Vâlcea, Constanţa, Teleorman, Giurgiu şi Diaspora sunt primele filiale care s-au declarat ca susținătoare ale actualului preşedinte.
Pe de altă parte, deși intrată mai târziu în cursa electorală – urmând oarecum modelul lui Traian Băsescu, Elena Udrea și-a găsit deja numeroși susținători cu greutate. Iar trendul, în ceea ce o privește, este absolut crescător…
Primarul comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă: ”Nu am luat nicio decizie, deocamdată. Ne vom întâlni în mai multe ședințe, una va fi chiar la sfârșitul acestei săptămâni și vom lua o hotărâre de comun acord. Sau... mai vedem.
Primarul orașului Costești, Ion Baicea: ”Ce pot să vă spun?... Doamna Udrea a fost în vizită în Costești și l-a sprijinit, în mod legal, pentru accesarea de fonduri europene. Am o părere foarte bună legată de dânsa și, probabil, aceeași părere o au mulți dintre colegii mei.”

Îmi permit, în final, luxul unei păreri personale: Udrea nu prea a pierdut, spre deosebire de Blaga, competițiile la care s-a înhămat…
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea