PDL Argeș s-a scindat, până la alegeri, în două tabere

# Dictatura de partid pare să șchioapete. A dracu` democrație, că nu e bună deloc... # Comentariile postate pe internet sunt sugestive însă. Duminica trecută, singurul parlamentar PDL din Argeș, Cătălin Teodorescu, a anunțat că va susține candidatura Elenei Udrea la șefia PDL. Anunț care a surprins pe mulți și, desigur, i-a deranjat pe mulți. Anunț care l-a deranjat, poate cel mai tare, pe (încă) șeful organizației județene, Mircea Andrei. Cel din urmă s-a arătat oripilat de faptul că unitatea oarecum comunistă a partidului a fost spartă și cineva a îndrăznit să aibă o opinie proprie. Este clar încă

cu nu prea mai există cale de întoarcere, că s-au conturat cele două tabere: Mircea Andrei - și susținerea acestuia care va pleca, cel mai probabil, spre Vasile Blaga, pe de o parte, și Cătălin Teodorescu, de cealaltă, care s-a declarat susținător necondiționat al Elenei Udrea.
În ecuație a apărut, între timp, și candidatura Monicăi Macovei. Aceasta însă este văzută, mai degrabă, pe post de ogar. Adică, la un moment dat, este foarte posibil să se retragă în favoarea unuia din ceilalți doi candidați.
Mircea Andrei a declarat, în 24 februarie, pentru cotidianul Top: „Dacă bunica mea ar trăi, i-aş spune domnului Teodorescu că se repede ca fata mare la măritiş. Eu nu pot să spun decât că e pripit, în primul rând că doamna Udrea nu şi-a depus încă o moţiune, şi-a anunţat doar o intenţie, în al doilea rând PDL Argeş nu a avut încă o şedinţă în care să discute cărui candidat acordă sprijinul politic. Se va lua o hotărâre comună, a Biroului Permanent Judeţean, pentru că suntem o echipă şi asta înseamnă să ne respectăm colegii şi vom hotărî împreună pe cine vom susţine la funcţia de preşedinte al partidului.“, ne-a declarat Mircea Andrei, preşedintele PDL Argeş.
Mărturisesc faptul că, personal, nu am înțeles chestia cu bunica domnului fost senator, însă nici nu pretind că sunt mai inteligent ca domnia sa.
Lucian GHERGUȘ
***

Comentariile din site-ul Top nu au nicio legătură cu bunica, nici cu pripeala. Sunt însă sugestive. Iată-le:
# 14 RE: DoiCaiFrumosi 2013-02-26 14:03
Uau ! Politica din Argeș nu încetează să mă surprindă! Fostul senator de Dâmbovița vine în Argeș să țină morală în legătură cu ideea de echipă - că doar să țină morală a venit, alegeri n-a câștigat - dar în același timp, pe secundul lui în acea echipă îl hulește public. Facem echipă noi doi, dar fără tine ! :)) Bun băiat!
# 13 RE: Margineanu201181 2013-02-26 13:57
Cred că doar cu Elena Udrea mai e o șansă să fie "mai bine". În locul celor din PDL Argeș, aș ști pe cine să susțin
# 12 RE: Fabian 2013-02-26 13:55
Orice ar sustine unul și altul, vreau doar să fie mai bine pentru mine, familia mea, prietenii mei și românii în general!
# 11 RE: Cristea Nelu 2013-02-26 13:54
Mircea Andrei vorbeste despre ideea ca unul sau altul ar fi pripit...oare a uitat când s-a pripit de multe ori să declare că îl învinge pe Nicolescu și câștigă președinția CJ Argeș? Nu fiți ipocrit, domnule fost senator !
# 10 RE: Stefan Sandulescu 2013-02-26 13:52
Mircea cine? Învingătorii scriu istoria! Deseori înfrântul Mircea Andrei să discute politică la el în familie, poate acolo îl mai crede cineva !
# 9 RE: Camelia Andreescu 2013-02-26 13:49
Cât despre jocul la 2 capete...este una dintre abilitățile lui Mircea Andrei. Sunt curioasă cine se va dovedi a fi vinovat de alegerea (cel mai probabil greșită) pe care o va lua Mircea Andrei (singur,că echipă n-a știut să construiască niciodată, doar nu învață acum)
# 8 RE: Camelia Andreescu 2013-02-26 13:47
Vorbește Mircea Andrei despre ideea de echipă! Nu pot să cred !!!! Dacă nu aș fi susținătoare a PDL-ului, vă jur că mi s-ar părea amuzant
# 7 pt Radu — Johnny 2013-02-26 13:35
Da Radu, M. Andrei joacă la 2 capete și dacă nu iese bine bate palma cu usl-ul. Mă întreb ce naiba mai așteaptă! Știm cu toții că nu a ridicat un deget pt organizația din Argeș. Cel puțin noi, cei din comune, nici nu cred că l-am vazut la față de 2 ori.
# 6 iulian 2013-02-26 13:08
Domnule M.A. cumva domnul Teodorescu reprezintă o amenințare pt dvs? Nu ar fi normal să îl sustineți din moment ce e singurul pdl-ist care a câștigat încrederea argeșenilor??? … acum vreți să vă păstrați poziția de președinte în judet dând la o parte toți oamenii cu coloană vertebrală?
# 5 RE: Irina 2013-02-26 13:02
Udrea nu a pierdut nicio bătălie politică. Deși este cea mai hulită femeie din această zonă, a avut curajul să iasă în față.
Este o femeie puternică și merită să câștige alegerile. PDL are nevoie de o reformă. Nu avem nevoie de comuniști la conducerea acestei țări.
# 4 e cazul să nu fii pripit și să te duci de unde ai venit! — Razvan 2013-02-26 12:47
Domnule M. Andrei, ați cam pierdut toate alegerile în Argeș....e cazul să vă duceți înapoi la Dâmbovița și să lăsați argeșenii să decidă pt acest județ. Nu prea sunteți îndreptățit să vorbiți și nici să contraziceți un om care a câștigat încrederea cetățenilor județului Argeș
# 3 RE: Cristynel 2013-02-26 12:40
Mircea Andrei se pitește după deget. Așa a făcut de când a venit în Argeș. Domne' mai bine pleci! Nu ai făcut nimic pentru argeșeni.
# 2 Pro Elena Udrea — Ioana 2013-02-26 12:36
Da, într-adevăr... doamna Elena Udrea este singura persoană îndreptățită să conducă acest partid. Cu toții s-au dovedit a fi inapți până acum.
# 1 iar o jucați la 2 capete? — Radu 2013-02-25 17:13
am înțeles demersul domnului Teodorescu, are o poziție verticală însă pe dumnevoastră domnule Mircea Andrei nu vă înțeleg, iar vreți să o jucați la 2 capete? va gândiți dumneavoastră și organizația pe naiba, o jucați iar strâmb și dacă iese lucrarea bine vă asumați, dacă nu dați vina pe organizație… ce frumos!!!

***

Disputa dintre cei doi lideri județeni ai partidului a ajuns și în paginile unui ziar național. Iată și comentariile apărute pe site-ul evz.ro:

# 27 February, 10:55. Lavinia
Din câte se pare Mircea Andrei cam amenință pe Cătălin Teodorescu când spune că se "pripește" adică cum? De unde știe el că se pripește și de ce nu pune problema că el se pripește susținându-l pe Blaga? Să fie adevărat că unor org. din țară li s-a impus să voteze cu Blaga? Deoarece asta se înțelege foarte clar din cazul Argeș! Și atunci despre ce libertate mai vorbim în PDL? Acum înțeleg ce a vrut să spună Blaga aseară la tv. și anume că în partid nu mai este disciplină!!! Adică cum? să spună toți: să trăiți tovarășu' Blaga! Ei, așa ceva nu mai trebuie să existe în PDL, gata cu astfel de comportamente dictatoriale. Udrea nu va putea fi suspectată niciodată că ar putea proceda în acest mod și va lăsa colegilor libertatea de a alege și de a evolua în partid, așa cum și ea la rândul ei a fost lăsată să se dezvolte pe plan politic.

# 27 February, 07:14. Mengele
Felicitări, d-le Teodorescu ! Iată că organizațiile județene n-au fost convinse pe deplin de către Buldog și acesta știe și se teme: i-a pierit somnul, cheful de viață…! Ce să-ți fac, omule ? Aduni exact ceea ce ai semănat: furtună! Părerea mea, acum la început de campanie, este să te retragi onorabil pentru a nu pierde rușinos !!!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea