Tăieri ilegale de lemne, cu protecţia poliţiştilor

# Deputatul Radu Vasilică arată cu degetul spre ITRSV Ploieşti pentru jaful din pădurile Argeşului. Radu Vasilică, a cerut, în interpelările făcute la ministrul Pădurilor şi la ministrul de Interne oprirea  jafului din pădurile judeţului Argeş. Parlamentarul a declarat  că a  văzut păduri private „tăiate la ras pe sute de hectare” pe raza comunelor Tigveni, Sălătrucu, Şuici şi Cepari„ “Dacă nu suntem atenţi, s-ar putea să ne trezim cu o tragedie similară celei care s-a întâmplat în Moldova, sau în judeţele Harghita şi Covasna, cu alunecări de teren, cu inundaţii şi surpări de case. Şi o să ne minunăm, şi o să ne uităm unii la alţii şi o să ne întrebăm: «De ce?»! Sunt ocoale silvice din Vâlcea, ocoale silvice din Dâmboviţa care marchează fără drept legal copacii, proprietarii îi taie şi munţii o iau la vale (…). La Sălătrucu, un munte se poate prăvăli peste casele rromilor de acolo, pentru că şi ei au tăiat la concurenţă cu cei care exploatau terenul!”, a avertizat parlamentarul USL, precizând că va reitera interpelarea către ministrul de Interne, arătându-se profund nemulţumit de răspunsul primit de la minister.
“De la Ministerul de Interne ne-au făcut o statistică cu ce s-a întâmplat în 2011 şi 2012, de parcă asta ne interesa. Eu le-am cerut să meargă să verifice în teren, pentru că am informaţii că oameni din poliţie, de la secţia Tigveni, stau şi-i păzesc pe hoţi. Pe acolo au trecut sute, poate chiar mii de camioane cu lemne. Nu le-a văzut nimeni. Am citit însă că la Hârseşti au arestat un individ prins cu un salcâm tras de un cal!” a mai declarat Radu Vasilică.
Deputatul de Ştefăneşti spune că vina aparţine Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Ploieşti, de care aparţine şi Argeşul, despre care afirmă că nu-şi face treaba, punctând că fenomenul  se produce cu încălcarea regimlui silvic şi cu protecţia oamenilor legii.
“Eu vreau să cred că actuala conducere a Inspectoratului de Poliţie  Argeş, oameni competenţi în care vreau să am încredere, se va ocupa nu doar să-mi răspundă statistic la o interpelare, ci şi să meargă acolo, cu alţi oameni decât poliţiştii din zonă şi să stopeze acest fenomen. O să revin cu o adresă către minister” , a mai spus Radu Vasilică.  
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea