14 milioane de euro pentru municipiul Curtea de Argeş

# Acesta este primul rezultat spectaculos al tandemului Mircea Andrei-Ştefan Lăzăroiu. La cât mai multe... Un proiect de mare anvergură a făcut, pentru locuitorii municipiului Curtea de Argeş, ca ziua de 1 septembrie să devină una memorabilă. Pentru că la această dată au fost semnate contractele de finanţare pentru trei proiecte de o importanţă majoră în dezvoltarea prezentă şi viitoare a comunităţii locale. Contractele au fost semnate, într-un cadru festiv, de către secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu şi de către primarul cetăţii Basarabilor, Nicolae Diaconu.
Proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş vizează fluidizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei prin modernizarea reţelei de străzi orăşeneşti din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Cartier Est Valea Sasului - Groape din municipiul Curtea de Argeş care vor permite accesul facil la reţeaua de drumuri naţionale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Argeş - Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală a proiectului este de 47.649.554,76 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 37.196.083,26 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului).
Proiectul « Revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi în Municipiul Curtea de Argeş » are ca scop regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea unor clădiri degradate şi modernizarea acestora în vederea schimbării destinaţiei în Centru de recreere pentru pensionari, respectiv Centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi, creşterea accesibilităţii populaţiei din Municipiul Curtea de Argeş şi zonele limitrofe la servicii sociale aliniate standardelor naţionale şi europene în domeniu, conştientizarea opiniei publice asupra problematicii persoanelor vârstnice şi cu dizabilităţi care reprezintă segmente vulnerabile ale populaţiei care au nevoie de sprijinul comunităţii, precum şi întărirea capacităţii administraţiei publice locale de a organiza şi implementa iniţiative în domeniul îmbunătăţirii infrastructurii urbane şi a serviciilor sociale. Valoarea totală a proiectului este de 5.843.572,60 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 4.475.269,96 lei (98% din valoarea eligibilă a proiectului).
Proiectul „Creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din Municipiul Curtea de Argeş »  prin implementarea unui sistem de supraveghere video îşi propune crearea unui mediu propice îmbunătăţirii gradului de confort şi securitate, prin implementarea unui sistem de supraveghere video, în locaţii publice precum intersecţii, străzi, parcuri, perimetrul şcolilor, grădiniţelor şi al altor instituţii de interes public, monumente arhitectonice, situate în centrul oraşului, dar şi în cartiere mărginaşe, unde există un risc ridicat de apariţie a infracţiunilor, actelor de vandalism şi a altor fapte care perturbă liniştea publică; creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe străzile orăşeneşti din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea sistemului de supraveghere video propus prin acest proiect individual, având în vedere că se va realiza monitorizarea circulaţiei la nivelul întregului municipiu. Valoarea totală a proiectului este de 2.159.042,38 lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 1.565.597,00 lei (98 % din valoarea eligibilă a proiectului).

Primul rezultat spectaculos al tandemului Mircea Andrei – Ştefan Lăzăroiu

Senatorul şi totodată « şeful » PDL-iştilor argeşeni Mircea Andrei, alături de responsabilul partidului pentru Colegiul Nord, Ştefan Lăzăroiu, pot « bifa » prima reuşită spectaculoasă la nivel de judeţ. « Încălzirea » se poate spune că au constituit-o recent încheiatele alegeri de la Vultureşti, alegeri adjudecate tot cu o victorie a reprezentanţilor PDL-ului.  Diferenţa poate fi, ca să rămânem la termeni fotbalistici, considerată una dintre un meci de campionat intern şi unul de Champions League. Pentru că de proiectul în discuţie vor beneficia, în mod direct, atât cei aproape 34.000 de locuitori ai municipiului cât şi întreg mediul de afaceri zonal, turiştii şi, în general, toţi cei care tranzitează Curtea de Argeş.

PS.D.-P.S.D.-P.D.L.-P.D.L.-P.S.D.-P.D.L. Scor 1-0 pentru PDL. PSD a recunoscut bătăiţa şi a apreciat victoria PDL-ului...

Nu, nu este nimic secret. Este vorba de componenţa uluitoare a celor din prezidiu. Pentru că acolo au apărut, în afară de Mircea Andrei, Ştefan Lăzăroiu şi Răzvan Murgeanu – reprezentanţi meritorii ai partidului care a pus osul pentru acest proiect, şi preşedintele CJ Argeş Constantin Nicolescu, alături de deputatul Mircea Drăghici, reprezentanţi ai PSD. Care reprezentanţi au venit probabil să recunoască şi să aprecieze eforturile depuse de cei de la PDL pentru bunăstarea unui oraş al cărui primar este de altă culoare politică.
Senatorul Mircea Andrei: „ În demersul nostru pentru Curtea de Argeş nu am ţinut deloc cont de apartenenţa politică a primarului care este de la PSD, ci am avut în vedere interesul setăţenilor din Curtea de Argeş şi dorinţa ca acest municipiu, cu vechi tradiţii, să arate aşa cum ar fi trebuit să arate de mult.“

Ştefan Lăzăroiu s-a aşezat lângă deputatul Mircea Drăghici. Intenţionat?...

Deşi intrat mult mai târziu în politică, Ştefan Lăzăroiu a ştiut să îşi facă, într-un timp relativ scurt, simţită prezenţa pe scena politică locală. Iar faptul că a ales să se aşeze lângă viitorul concurent direct în vederea ocupării unui fotoliu în Parlamentul României spune multe. « Nu voi aştepta anul 2012 pentru a mă implica în problemele localităţilor şi locuitorilor din acest Colegiu. Ştiu că sunt multe probleme de rezolvat, însă există, chiar şi în perioade de criză, soluţii. Voi sprijini autorităţile locale în realizarea de proiecte cu finanţări europene... » a declarat omul de afaceri Ştefan Lăzăroiu. Notorietatea de care deja se bucură tânărul politician este una ridicată, lucru deloc surprinzător însă, ţinând cont de faptul că este prezent la numeroase activităţi în zonă. Cu numai câteva zile în urmă a fost foarte aproape de inima locuitorilor din Curtea de Argeş ca unic sponsor al Festivalului Internaţional de Folclor « Brâuleţul » precum şi al unei petreceri de zile mari la care au participat mii de oameni.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea