Spectacol folcloric sub patronajul Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

# Preoții din Topoloveni au cântat de dragoste și dor și au fost aplaudați, binevoitor, de șeful bisericii. Așa cum am anunțat și în numerele anterioare ale publicației noastre, vinerea trecută, Casa de Cultură ”Preot Ion Ionescu” din Topoloveni a găzduit un spectacol oarecum inedit, însă gustat cu plăcere de public. Într-o locație arhiplină, formația preoților din zonă, ”Haiducii Vlădicii”, a urcat pe scenă pentru susținerea unui recital folcloric. Spectacol prilejuit de lansarea primului CD cu muzică tradițională românească. ”Haiducii Vlădicii” este formată din părintele protopop Dan Turturoiu, preoții Dan Pavel, Cosmin Bologea, Alin Mărășoiu, Iulian Tudor, Mihai Ungureanu, Aurel Bucătaru,  Marius Georgescu și Adrian Isăroiu. Trupa este condusă de cunoscutul solist de muzică populară Grațian Bădescu.
Spectacolul a fost deschis de formația ”Doruri Muscelene”, care a reușit să încălzească inimile celor din sală cu melodii populare tradiționale de o rară frumusețe. Dealtfel, ideea unei trupe a preoților a luat naștere tot în urma unei reprezentații a celor de la Doruri Muscelene, când, seara, câțiva reprezentanți ai clerului au ținut piept cu succes performanțelor vocale ale artiștilor consacrați din formația sus-amintită. Au urmat pe scenă cei din  Grupul ”Teleormanul”, conduși de Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică. Printre ”greii” muzicii populare, pe scena din Topoloveni au urcat și câteva tinere speranțe, printre care și deja cunoscuta Iuliana Muscalu.
Sigur că Haiducii Vlădicii au primit cele mai multe aplauze, inclusiv pe cele – binevoitoare – ale IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Înaltului i-a cântat, toată seara, la ureche, și primarul Gheorghiță Boțârcă, în detrimentul ”locotenentului” Caliopie, exilat la distanță de un scaun față de șeful său ierarhic.
La spectacol au fost de față și Sorin Mazilescu, șeful Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii, Costin Alexandrescu, directorul Centrului Creației Populare Argeș, Filofteia Pally, directorul Muzeului Golești precum și numeroase alte personalități.
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea