Lucrările de la Podul Viilor, o catastrofă de mediu?

# Un cetățean a făcut o sesizare, reclamând modul de lucru neglijent al constructorului Star Trading. Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, un cetățean care tranzitează podul peste râul Argeș a postat o sesizare nu tocmai favorabilă constructorului Star Trading. Acesta acuză faptul că respectivul constructor deversează o bună parte din molozul rezultat - direct în albia râului, fapt care, desigur, contravine flagrant normelor și legislației în vigoare.

Sesizare pentru primăria Pitești, județul Argeș

Postată de:    Cosmin
La data:    09 Martie 2013

Bună seara,

Prin intermediul acestui site doresc să fac cunoscută o încălcare a regulilor de protecție a mediului; astăzi, trecând prin zona Podul Viilor, am observat cum firma care se ocupă cu lucrări de construcții la podul menționat mai sus aruncă molozul provenit din spargerea parapetului de partea cu EuroMall-ul direct în apă. Am văzut cu câtă nonșalanță muncitorii erau mai preocupați de recondiționarea și montarea panourilor pe care este inscripționat numele firmei pentru care lucrează decât de strângerea molozului, conform legii și bunului simț. Vă rog să faceți o verificare, dacă se poate chiar pe fundul apei, să vedeți ce cantitate de beton s-a strâns, deoarece pe parcursul a câteva minute, cât am traversat podul, aruncau deșeuri în cantități mari. Ma gândesc la săracele viețuitoare. Nu am făcut fotografii, fiindcă dovada este chiar pe fundul apei. Nu îți poți bate joc în asemenea hal de biata natură. Vă rog să luați măsuri!
Primarul nu a răspuns încă la această sesizare!

Este drept că, deși ne-am deplasat la fața locului, sub pod nu se vedeau urme de moloz. Într-adevăr, nici plase de protecție nu erau instalate, cum, probabil, prevede legislația în vigoare. În fine, așteptăm cu mult interes răspunsul primarului…
Iată și alte sesizări apărute, recent, pe același site:

Sesizare pentru primăria Pitești, județul Argeș

Postata de:    Xulescu
La data:    07 Martie 2013

Buna ziua. Atenție, se fură florile din jurul blocului...Am cumpărat anul trecut niște trandafiri cu 6 lei butașul, i-am plantat cu bucurie în suflet că o să avem o paletă de culori în spațiul verde lângă blocul 41 din Trivale, bld. Libertății, dar oamenii de rea credință au trecut la furtul acestora. Rog prinderea și pedepsirea celor ce aduc daune celor ce vor să facă o faptă bună!
Primarul nu a răspuns încă la această sesizare!

Sesizare pentru primăria Pitești, județul Argeș

Postata de:    Dana
La data:    06 Martie 2013

Bună ziua!
Aș începe cu un MARE RUȘINICĂ pentru transportul în comun, nu se poate ca în anul 2013 să circulăm cu niște autobuze din ”1900 toamna” (precizez că merg zilnic pe ruta Trivale-Arpechim 2 B). Călătrii trebuie să dea dovadă de mare curaj să urce în astfel de autobuze, să mergem precum sardelele și să nu ai siguranță. Este de-a dreptul rușinos pentru acest oraș să mai existe asemenea autobuze în circulație. În campanii electorale defilăm falnici prin oraș și arătăm ce e frumos și scoatem în evidență faptul că suntem mari EUROPENI, nu suntem nici pe departe. Nu știu cine deține această firmă și nici nu mă interesează, dar atâta timp cât plătim suficient ptr o călătorie, am pretenția să circulăm civilizat și în siguranță. DOTAȚI ȘI INTRODUCEȚI MAI MULTE AUTOBUZE pe această rută că mergem pe scară, așa ceva se mai întâmpla pe vremea comunistă, când nu existau decât un autobuz (poate 2). Prefer să merg pe jos, dar e rușine pentru acest oraș. Cine ia banii să și investească, că tot deține monopolul pe transport. Vă mulțumesc și aștept un răspuns. ÎNCĂ O DATĂ- RUȘINEEEEEEE
Primarul nu a răspuns încă la această sesizare!

Sesizare pentru primăria Pitești, județul Argeș

Postata de:    Ilinca M.
La data:    21 Februarie 2013

Odată cu cererile pentru închiriere locuri de parcare, au apărut în spatele blocului B32 un număr de 5 locuri pentru persoană cu handicap. Dacă mai întârzie mult închirierea parcărilor cred că într-o lună toată parcarea va fi pentru persoanele cu handicap.
Vreau să vă întreb cum se atribuie aceste locuri, dacă se verifică, periodic, cine parchează pe aceste locuri? Întreb aceste lucruri deoarece există niște situații revoltătoare pentru ceilalți locatari.

Raspunsul primarului
27 Februarie 2013

Aveți perfectă dreptate și vă mulțumim pentru cele semnalate. Am oprit atribuirea locurilor de parcare pentru handicap de care trebuie să beneficieze persoanele cu handicap locomotor pentru a fi verificate judicios la fata locului.

Material realizat de Laurențiu STOICA

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea