S.C. Dincudana, fabrica de produse lactate din Bradu, a pus mâna pe distribuția din două judeţe

# Anul trecut, firma s-a aflat în mijlocul unui scandal legat de calitatea laptelui furnizat. Programul Laptele şi Cornul în şcoli a făcut să curgă numai lapte şi miere, nu pentru copii, cum era de aşteptat, ci în conturile firmelor ce au în  domeniile de activitate producţia lactatelor şi panificaţia.
Un exemplu concret este firma din Bradu, Dincudana S.R.L. care, la începutul anului, a câştigat două licitaţii pentru furnizarea de produse lactate în şcolile cu clasele I–VIII din judeţele Teleorman şi Vâlcea pentru anul şcolar 2012 – 2013. Aceste două contracte  alimentează conturile firmei din Bradu cu o sumă destul de importantă, sumă ce depăşeşte o jumătate de milion de euro.
În judeţul Vâlcea, unde este singurul câştigător, valoarea contractului este de 1.602.848 lei fără TVA, iar de la judeţul Teleorman, licitaţia fiind împărţită în 5 părţi, firma Dincudana urmează să încaseze suma de 628.904 lei fără TVA.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Pentru anul şcolar 2011–2012, firma Dincudana S.R.L. a mai câştigat o licitaţie pentru acest program în judeţul Dolj. Însă calitatea laptelui furnizat copiilor din Dolj a provocat un imens scandal între părinţi şi autorităţile judeţene, ce au încercat să rezilieze contractul după câteva luni, dar fără nici un succes. Conform Adevărul.ro, mai mulţi copii din Dolj s-au îmbolnăvit din cauza laptelui stricat furnizat de firma cu pricina.
Aşa cum a mai fost semnalat şi de alte persoane, inclusiv de părinţi, acest program nu face altceva decât să umple conturile firmelor din aceste domenii cu bani grei de la bugetul de stat, bani albi precum laptele, iar copiii care ar trebui să fie beneficiarii acestui program, ba nu-l consumă, ba se îmbolnăvesc din cauza calităţii produselor.    Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea