Funcţionarea USL, pusă sub semnul întrebării

# Constantin Nicolescu, despre acceptarea lui Stănişoară în PNL: „După ce ne-am înjurat şi ne-am etichetat în tot felul, să te iei în brațe și să te pupi?”. După ce vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat, vizavi de primirea lui Mihai Stănișoară în rândul liberalilor, că o apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL, preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu a sugerat, oarecum în completare, că atitudinea PNL  nu este una tocmai normală, pentru că derutează populaţia, cea care “judecă cel mai aspru” aceste aspecte.
De mai bine de o săptămână asistăm la o iritare în PSD faţă de intrarea lui Mihai Stănişoară în PNL. Politica uşilor deschise i-a revoltat mai ales pe vicepremierul Liviu Dragnea, pe vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea şi pe senatorul Ilie Sîrbu.
"O apropiere a PNL de PDL pune serios sub semnul întrebării funcţionarea USL. (...) Nu aş fi fericit dacă intrările pedeliştilor în PNL se vor înmulţi. Dacă aceste cazuri se înmulţesc, există riscul să avem fisuri în judeţe în cadrul USL. Nu ne permitem să le spunem colegilor noştri pe cine să ia sau pe cine să nu ia, dar trebuie sa fim atenţi (…) Sigur ca o să discutam, e valabil şi pentru noi. şi pentru PNL şi PC să ne gândim foarte serios dacă vrem să rupem USL sau vrem să-l păstrăm. Cred că până la urmă nu vom ajunge acolo!", a  declart Liviu  Dragnea pe unul din posturile tv centrale.

Constantin Nicolescu: “Nu mai înțelege populația nimic!”

Președintele PSD Argeș, Constantin Nicolescu, și-a exprimat  la rândul său nemulțumirea faţă de atitudinea PNL: „După ce te-ai boscorodit acolo, te-ai înjurat şi te-ai etichetat în tot felul, să te iei în braţe şi să te pupi? Nu mai înțelege populația nimic! Cel puţin, eu aşa judec.(…) “ a declarat Constantin Nicolescu.
Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea, declarase, tot săptămâna trecută, că în PSD şi în organizaţia judeţeană a PNL Mehedinţi ( acolo unde Mihai Stănişoară e nou membru de partid) există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal, unul dintre oamenii cu care USL s-a luptat  atât la prima suspendare a lui Traian Băsescu, cât şi la alegerile 2008, precum şi la prezidenţialele din 2009.

Constantin Nicolescu: “Acolo sus, la nivel naţional, partidele şi conducerea patidelor au altă dimensiune a problemelor”

Chiar dacă justifică oarecum diferenţa între modul în care este percepută  la nivel central şi la nivel local acceptarea lui Stănişoară în PNL, preşedintele PSD Argeş se aşteaptă ca populaţia să taxeze, mai  devreme sau mai târziu politica uşilor deschise dusă de PNL.
“Acolo sus, la nivel naţional, partidele şi conducerea patidelor au altă dimensiune a problemelor, altă viziune a problemelor  şi acolo lucrurile sunt mai aplatizate din punct de vedere  al  disputelor subiective. Acolo se vede obiectivul naţional, internaţional,  ce vrei să faci ca partid ca să fii mai puternic şi atunci te dai la o parte sau dai la o parte elementele astea paricularizate de la o zonă la alta şi te uiţi la esenţa lucrurilor Eu aşa cred că a judecat PNL-ul cand a făcut acest lucru şi nu s-a dus să judece doar  implicaţia, poate nepotrivită, implicaţa la limita accepţiunii publice, treaba de la Mehedinţi, care are o altă viziune şi o altă interpretare şi judecare acolo, la nivel central. Asta e viaţa! Ce ştiu dumnealor nu ştim noi şi ce ştim noi poate nu ştiu dumnealor. Populaţia, acolo, la faţa locului, percepe cum trebuie. Să ştiţi că populaţia ne judecă cel mai aspru. Eu nu cred că populaţia de la Mehedinţi e fericită că se fac asemenea lucruri. Partea cealaltă e alt capitol!” a mai declarat C-tin Nicolescu. .
Poziţia liderului PSD Argeş  este  similară cu  cea a senatorului Ilie Sîrbu, care, săptămâna trecută,, a taxat  acceptarea lui Stănişoară în PNL cam în aceiaşi termeni: “Unii dintre colegi, pe bună dreptate, sunt nemulţumiţi că acum lideri importanţi din PDL îşi caută loc, fiind noi la putere, în Partidul Naţional Liberal. (…) Ne-am confruntat cu ei, i-am criticat, i-am arătat cu degetul şi de-acum doar prin faptul că au trecut la noi nu mai au nici un fel de vină, au devenit imaculaţi, sunt persoane de o moralitate politică înaltă şi îi luăm pe toţi în carul puterii? Nu cred că e corect! Dar sigur, fiecare partid din alianţă are propria sa politică, ce poate să fie bună, poate să nu fie bună. Dânşii pot aprecia, nu cred că ne putem noi implica în deciziile interne ale PNL”  explica Ilie Sârbu.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea