”Școala altfel” – un program inițiat de Poliția Locală Pitești

În perioada 01.04.2013-05.04.2013, Poliția Locală Pitești va fi implicată în programul educațional „Școala Altfel” ce  vizează mai multe unități de învățământ din orașul nostru și  are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul celor mici. Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanți la trafic, fiind și cea mai expusă riscurilor la accident, mai ales în rândul copiilor. Una din principalele cauze a accidentelor în care sunt implicați pietonii sunt traversarea prin locuri nepermise sau pe culoarea roșie a semaforului. De-a lungul timpului, cei mici au fost o țintă permanentă a acestor accidente care au avut consecințe grave sau foarte grave. Vinovatul principal a fost, de fapt, lipsa educației rutiere făcute la timpul potrivit.
În acest sens, în luna aprilie a anului curent, agenți ai poliției locale – Pitești, se vor deplasa în diverse școli și grădinițe unde o să-i învețe pe elevi cum să circule corect și în siguranță pe stradă, unde și cum să-și aleagă locurile de joacă precum și cu privire la pericolele la care se expun atunci când ignoră aceste reguli esențiale.
Prin aceste activități sperăm ca cei mici să devină „maturi” în adevăratul sens al cuvântului în ceea ce privește circulația rutieră și să conștientizeze că „VIAȚA ARE ÎNTOTDEAUNA PRIORITATE !”
Bogdan Aristanţoiu, purtator de cuvânt Poliţia Locală Piteşti

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea