PDL Argeș este împărțit, după alegerile de sâmbătă, ca și partidul mare, în două!

# Peste 50% din delegații argeșeni au votat pentru Elena Udrea # Fraudă?! Numeroși delegați din Argeș s-au găsit semnați pe liste și nu au putut vota. Scandal și acuzații grave în interiorul principalului partid de opoziție, PDL, după anunțarea rezultatelor votului de sâmbătă. Elena Udrea, alături de care s-au aflat nume grele ale partidului, și-a acuzat principalul contracandidat, fostul și actualul președinte al partidului, de măsluirea rezultatelor la vot. Acuzele Elenei Udrea sunt confirmate și de o parte a delegaților argeșeni prezenți, sâmbătă, la Romexpo.

Numeroși membri din Argeș s-au găsit deja semnați pe listele de vot

Acuzațiile de fraudă sunt întărite și de numeroși membri de partid din delegația Argeșului, membri care nu au putut să își exprime opțiunea electorală. De ce? Pentru că, în dreptul lor, tabelele erau deja semnate, așa încât aceștia nu au mai putut vota. Suspiciunile sunt cu atât mai mari cu cât era vorba de susținători declarați ai Elenei Udrea.
În județ, deși președintele Mircea Andrei a semnat moțiunea lui Vasile Blaga, se pare că cel puțin 50% din delegați, și în special primarii, au fost de partea Elenei Udrea. Este de notorietate faptul că singurul parlamentar PDL din Argeș, Cătălin Teodorescu, a susținut-o pe aceasta. Deasemenea, numeroși primari, printre care cei mai vocali au fost  Ion Baicea, edilul Costeștiului, și Virgil Baciu, edilul comunei Corbi, au susținut-o pe frumoasa PDL-istă.
Mircea Toader a anunţat, sâmbătă seara, rezultatele oficiale ale alegerilor la şefia PDL:
Număr voturi exprimate: 4.615
Număr voturi valabil exprimate: 4.567
Număr voturi anulate: 48
Număr total voturi valabile:
Monica Macovei - 209 voturi
Elena Udrea - 2.014 voturi
Vasile Blaga - 2.344 voturi
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că este dezamagit de echipa de organizare a Convenţiei şi a apreciat că era nevoie "de un pic mai multă diplomaţie, un pic mai mult echilibru în tratarea rezultatului într-o Convenţie atât de împărţită, de focalizată". Emil Boc:"Când se depune o contestaţie, înainte de a fi soluţionată nu se anunţă rezultatul final. De aceea, sunt puţin nedumerit, pentru că acest partid doresc ca el să iasă întărit din această Convenţie, să nu planeze niciun element de suspiciune, să avem o conducere legitimă şi pentru aceasta cred că trebuie o contestaţie rezolvată ca la carte", a precizat Emil Boc.
Iată care au fost cele mai importante declaraţii ale lui Vasile Blaga:
”Ştiu că este greu să pierzi, şi eu am pierdut în 2011, dar nu am pus niciodată la îndoială corectitudinea şi loialitatea colegilor.”
”Eu nu am stat prin hoteluri până la 12 noaptea şi nu am dat de mâncare pe gratis. Lucrurile sunt încheiate. Nu-mi pui la îndoială loialitatea după ce ai umblat peste tot.”
”Echipa are de îndeplinit reconstrucţia partidului.”
”Există viață şi după 23 martie.”
Echipa susținătorilor lui Udrea din Argeș așteaptă deciziile Bucureștiului. Se pare că PDL-ul se va diviza, așa încât opțiunea va fi aceea de a rămâne în partidul vechi sau de a migra către noua posibilă formațiune electorală de dreapta, formațiune anunțată deja, sâmbătă seara, de președintele Traian Băsescu.
A.S.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea