Panică în rândul angajaţilor DSP şi CAS Argeș

# Restructurarea organizatorică în sănătate – făcută, deocamdată, la televizor # CAS Argeş şi DSP Argeş încearcă să-i liniştească pe angajaţii, colaboratorii şi asiguraţii derutaţi de ministrul Sănătăţii. Bulversarea apărută în urmă cu aproape două săptămâni, după ce ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat o restructurare organizatorică în sănătate,  are toate şansele să se prelungească  până la finalizarea  consultărilor pe această temă. Până una-alta, angajaţii DSP Argeş şi cei ai CAS Argeş se întreabă care le va fi soarta după desfiinţările anunţate de la minister.

Potrivit proiectului pus în dezbatere publică, în subordinea Ministerului Sănătăţii vor funcţiona opt autorităţi regionale de sănătate publică, opt servicii regionale de ambulanţă, Agenţia Naţională de Programe de Sănătate, Agenţia Naţională de Achiziţii şi Investiţii în Sănătate.

Urmează disponibilizări şi transferuri de personal

Pe site-ul ministerului se arată că “direcţiile de sănătate publică judeţene se vor reorganiza în autorităţi regionale de sănătate publică, servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, în subordinea cărora vor funcţiona 34 de oficii judeţene de sănătate publică şi alte unităţi cu personalitate juridică”.
Potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu,  postate pe acelaşi site, reorganizarea se va lăsa cu disponibilizări şi transferuri de la Direcţiile de Sănătate Publică la Consiliile Judeţene:  “Din punct de vedere al resurselor umane, o parte din personalul DSP-urilor se va transfera la consiliile judeţene, o parte rămâne la autoritatea regională şi o parte din personalul calificat va putea fi absorbit de către spitale şi cabinetele medicale. Foarte puţine persoane vor fi disponibilizate, dar cu acordarea tuturor drepturilor cuvenite”.
Reprezentanţii DSP Argeş spun că, deocamdată, nu există motive de îngrijorare pentru că la acest moment nu se ştie exact ce presupune reorganizarea.
“Totul este în faza de proiect, iar până la această dată, DSP Argeş nu a primit niciun document oficial legat de aceste schimbări. Singurele informaţii pe care le avem sunt cele de pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Angajaţii DSP Argeş îşi desfăşoară activitatea ca şi până acum, conform fişei postului”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Luminiţa Diţu, purtător de cuvânt DSP Argeş.
Potrivit ministrului sănătăţii, direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii iar economiile făcute prin desfiinţarea lor vor putea fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

“În  activitatea CAS Argeş nu s-a modificat nimic”

Angajaţii CAS Argeş aşteaptă la rândul lor încheierea consultărilor care îi va lămuri cu privire la câţi dintre ei vor pleca din sistem.
“Ca urmare a fluxului de informaţii din ultima vreme referitoare la restructurarea în domeniul sănătăţii, implicit a caselor de asigurari de sănătate şi a altor structuri, facem precizarea că, in activitatea CAS Argeş nu s-a modificat nimic. La recomandarea presedintelui CNAS, dl. dr. Doru Bădescu, funcţionarii CAS Argeş îşi continuă activitatea conform fişei postului. În prezent, CNAS şi casele teritoriale de asigurări de sănătate, conform prevederilor legale în vigoare, au dreptul la cheltuieli de administrare, funcţionare şi capital în procent de 3% din fondurile colectate aşa cum reiese din comunicatul de presa din data de 12.03.2013. Singurele precizări privind proiectul de reorganizare a sistemului se găsesc pe site-ul Ministerului Sănătăţii, în comunicatul de presă postat în data de 17.03.2013. Îi asiguram atât pe partenerii noştri, furnizori de servicii medicale, cât şi pe asiguraţi că, în momentul în care vor apărea modificari legislative, le vom face cunoscute.”, informează  la biroul de presă al CAS  Argeş
Pentru   angajaţii DSP Argeş şi CAS Argeş singurele  date concrete legate de eventualele disponibilizări ce vor urma sunt declaraţiile ministrului care a precizat că în  urma reorganizării direcţiilor de sănătate publică şi a caselor de sănătate judeţene, doar un procent de 3-5% dintre angajaţi ar putea intra în şomaj.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea