Cum se face proiectul unui buget mincinos

# Cheltuielile prevăzute pe hârtie pentru cazarea expozanţilor aşteptaţi la Simfonia Lalelelor, duble faţă de valorile reale. Un proiect de hotărâre regăsit în mapa consilierilor locali în şedinţa de la sfârşitul lunii martie  prevedea, negru pe alb, calcule halucinante pentru cazarea expozanţilor aşteptaţi la ediţia din acest an a Simfoniei lalelelor.  Suma, cu 29.000 de lei mai mare decât cea reală, a trecut cu brio de “vigilenţa” majoriotăţii USL-iste, dar a fost sesizată la timp de câţiva consilieri ai opoziţiei, astfel încât s-a procedat la refacerea calculelor.
În raportul privind modificarea anexei la HCL nr 51/2013 referitoare la organizarea  Simfoniei Lalelelor, se arată  că “analizând ofertele existente pe piaţă,  a rezultat necesitatea modificării şi completării devizului pentru cheltuieli de cazare, acesta urmând să aibă formularea: expozanţi - 130, număr de zile -4,   preţ - 50 lei/zi/pers, la care se adaugă 10 lei cheltuieli pentru mic dejun. Total lei 25.000, la care se adaugă 1300 lei cheltuieli pentru micul dejun. ”. În final, documentul  concluzionează: ”totalul cheltuielilor de cazare este de 56.300 lei”.
Un total mai mare decât dublul valorii reale pe care orice puşti de clasa a treia ar putea-o calcula în mai puţin de un minut:
130x4x50=26.000 lei
Dacă adăugăm suma de 1.300 de lei  prevăzută pentru micul dejun, rezultă un total de 27.300 lei. Diferenţa între rezultatul real al calculului şi cel din condeiul  conducerii Direcţiei de Dezvoltare Locală a Primăriei Piteşti e de “doar“ 29.000 lei.
La întrebarea unuia dintere consilierii locali care au sesizat anomalia, preşedintele şedinţei, Gabriela Zoană (USL)  a mărturisit că citise proiectul pe care îl avea în mapă. Ei, şi?  Noroc că există şi ”câini de pază” în Consiliul Local, care nu doar “latră”, ci şi, iată, sesizează erorile din documentele  pe care unii le semnează, vorba aceea, “ca primarul”!

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea