A supraviețuit unui malpraxis și doar oamenii de bine îl mai pot ajuta

# Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, comisarul șef Dan Dinu, a dat o mână de ajutor. Gest pe care mulți oameni cu bani nu l-au făcut. Ștefan Minea are doar 3 ani și 4 luni. Medici ginecologi care și-au făcut meseria cu precizia unui tinichigiu, au decis ca, la naștere, mama să nu facă cezariană, deși se impunea. Prin urmare, micuțul s-a asfixiat la naștere și nimeni nu i-a mai dat vreo șansă de supraviețuire. Cu toate acestea, bebelușul s-a încăpățânat să trăiască, în ciuda nepriceperii oamenilor mari. Ștefan a crescut ca un copil normal până la 4 luni, când a făcut primele crize de plâns. După ceva timp, mama lui, Mirela, l-a dus la un specialist neonatolog care și-a dat seama, într-un final, ce are copilul. Suferea de paralizie cerebrală sau, în limbaj de specialitate, se numește Sindrom West. Așa au aflat că, dacă va face terapie zilnic, Ștefan se poate vindeca, însă e nevoie de multă răbdare, timp și bani.

Un copil de 3 ani se tărâște după copilăria pierdută

Copleșit de o responsabilitate căreia nu i-a putut face față, tatăl micuțului i-a părăsit, lăsându-și soția să înfrunte singură negura unei lumi noi și urâte. Cu doar o indemnizație de concediu de 450 lei pe lună și prieteni cu suflet frumos, Mirela Minea s-a mutat cu chirie la Sibiu, acolo unde merge la terapie cu Ștefan de trei ori pe zi. Spiritul de luptător al micuțului este de-a dreptul incredibil. La vârsta la care alți copii iau contact cu calculatorul sau învață să meargă pe role, micuțul Ștefan se bucură că poate să stea în funduleț, să recunoască obiectele și să le arate cu degetul sau să se târască. „Eu respir ca să-l fac pe Ștefan bine! El este respirația mea!”, ne spune mama lui. Săptămâna trecută, nume cunoscute din muzica românească și artiști din sfera muzicii și dansului popular s-au adunat într-un spectacol caritabil ca să strângă bani pentru ca Ștefan Minea să-și recupereze copilăria. Chiar și purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, comisarul șef Dan Dinu, a dat o mână de ajutor; gest pe care mulți oameni cu bani nu l-au făcut.
Ștefan Minea a fost motivul pentru care a luat ființă Asociația Umanitară “Trandafirul speranței”, iar ulterior, să se axeze pe proiecte destinate recuperării copiilor cu Sindrom West. Cei care doresc să contribuie financiar o pot face trimițând bani în cont:
Asociația umanitară „Trandafirul speranței” cu sediul in Pitesti, judetul Arges, str. Garlei nr.3, C.I.F. 30927077, cont RO61RZBR0000060015171453, deschis la Raiffeisen Bank, Agenția Găvana, reprezentată prin Ion Sandu, având funcția de Președinte

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea