Școala Castelul Piraților, performanțele școlare ale copiilor care ne-au trecut pragul sunt cele care ne recomandă

Începând cu data de 02 Aprilie 2013, ȘCOALA PRIMARĂ CASTELUL PIRAȚILOR anunță începerea înscrierilor pentru CLASA PREGĂTITOARE și CLASA I.
Pentru a vă face cunoscută oferta educațională cu privire la Clasa Pregătitoare și Clasa I, pentru anul 2013/2014, conducerea Școlii Castelul Piraților demarează, pe data de 2 aprilie a.c., “Ziua Porților Deschise”.
Sunt așteptați părinții și deopotrivă copiii. Aceștia vor face cunoștință cu viitorii dascăli, dar și cu mediul oferit de Școala Castelul Piraților. Conducerea şcolii și personalul didactic vor prezenta în amănunt detaliile necesare privind oferta educațională pentru noul an școlar.
Pentru a-i intâmpina pe viitorii școlari, unitatea de învățământ s-a pregătit temeinic, atât prin dotarea spațiilor după normele europene și cerințele M.E.N., cât și prin pregătirea cadrelor didactice care vor îndruma pașii școlarilor ce vor frecventa cursurile acestei unități de învățământ.
Școala Castelul Piraților este autorizată M.E.N. din 2012 și oferă copiilor dumneavoastră  toate condițiile să învețe temeinic și să-și dezvolte abilități și atitudini ce îi vor ajuta să-și formeze un viitor strălucit ca adult, într-o societate democratică. Prin activitatea desfășurată, Școala Castelul Piraților pune accentul pe individualitate și abilitatea fiecărui elev de a acționa independent, de a se simți autonom și competent și de a obține performanțe.
Copiii care vor frecventa cursurile școlii Castelul Piraților vor beneficia aici de:
* Săli de clasă spațioase, dotate cu mobilier ergonomic, conform standardelor europene care se pliază pe nevoile copiilor și particularitățile de vârstă ale acestora;
* Grupuri sanitate pentru fiecare sală de clasă;
* Sală de sport
* Laborator de informatică
* Cabinet medical
* Cabinet de consiliere psihologică
* Bibliotecă;
* Bucătărie proprie;
* Sală de mese separată de sălile de clasă;
* Sală de recreere și odihnă
* Teren de sport
Cadrele didactice care vor dirija procesul educațional sunt tinere, cu experiență în domeniu, care au participat la cursurile de formare pentru Clasa Pregătitoare, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.
Pe tot parcursul programului, școlarii sunt supravegheați medical de către cadre medicale calificate, care vor comunica permanent cu părinții, semnalându-le eventualele probleme de sănătate ale copiilor.
În cadrul școlii există cabinet de consiliere psihopedagogică, copiii fiind observați periodic cu privire la dezvoltarea psiho-coportamentală.
Părinţii trebuie să ştie că, în afară de cursurile care respectă programa naţională de învăţământ, Școala Castelul Piraților oferă multe opţiuni suplimentare pentru dezvoltarea aptitudinilor și aprofundarea cunoștințelor copiilor.
* Limba engleză:   ”Every Day English”
* Limba franceză
* Prietenul meu, calculatorul”
* Tehnici de pictură
* Dans
* Karate
* Teatru
* Codul  bunelor maniere
* Explorări geografice
* Înot
*Tenis
Clasele nu depăşesc numărul optim de 15 elevi, astfel încât cursurile se pot desfăşura în cele mai bune condiţii, școlarii beneficiind de toată atenția necesară din partea cadrului didactic pentru însușirea cunoștințelor predate.
Părinții și copiii care au frecventat cursurile Scolii Castelul Piratilor, în anul școlar 2012-2013, au fost încântați de spațiile școlare generoase, puse la dispoziție, cât și de oferta educațională existentă, aceasta incluzând următoarele:
a) toate cursurile obligatorii pentru nivelul primar și preșcolar din curriculum-ul M.E.N.
b) 5 ore de limba engleză/săptămână
c) pregătiri suplimentare pentru performanţă şi participare la concursuri şcolare;
d) pregătiri suplimentare pentru aprofundarea cunoştinţelor;
e) activităţi extraşcolare şi cursuri specifice şcolii si gradinitei;
f) efectuarea temelor sub supravegherea unui cadru didactic;
g) evaluările corespunzătoare activităţilor didactice ;
h) rapoarte de evaluarea elevilor transmise părinţilor; rapoarte periodice de progres, rapoarte semestriale, rapoarte ale profesorilor consilieri;
i) pregătirea pentru olimpiade şcolare;
j) participarea la diverse proiecte/programe educaţionale;
k) participarea la concursuri ale şcolii, naţionale
l) 2 mese principale pregătite la bucătăria proprie şi 2 gustări pe zi;
m) comunicarea/corespondenţa permanentă cu părinţii;
n) ore de consiliere pentru elevi şi părinţi;
o) acces la bibliotecă şi cabinetul de informatică;
p) supraveghere, control şi tratament medical pe toată perioada programului;
r) vizite la muzee, instituții culturale etc. cuprinse în graficul de activităţi extraşcolare al unității;
s) recompense pentru școlari și preșcolari:
- cadouri de Moş Nicolae, Crăciun, Paşte şi 1 Iunie
- premii şi diplome pentru rezultate bune la olimpiade şi concursuri şcolare
- excursii de o zi, spectacole, petreceri etc.
s) serbări şi evenimente organizate de şcoală, cuprinse în programul de activităţi extraşcolare.
t) auxiliare si materiale didactice puse la dispozitie de către unitatea școlară.
Unitatea de învățământ Castelul Piraților este o şcoală tânără, care abordează educaţia copilului ţinând cont de trăsăturile fiecăruia.
Părinţii sunt pentru Școala Primară Castelul Piraților  parteneri reali în tot ceea ce înseamnă activităţi ce-şi propun să formeze şi să dezvolte personalitatea copilului.
A fi părintele unui copil, elev/preșcolar al Şcolii Primare CASTELUL PIRAȚILOR, înseamnă a-ţi dori un copil sănătos, care să fie capabil să se adapteze la schimbările permanente ale societăţii. Copilul, elev al şcolii noastre, este format să se informeze, el consideră şcoala o a doua familie, un loc în care vine cu plăcere şi unde găseşte mereu parteneri de dialog, capabil să se integreze oricărui mediu educaţional.

Dacă doriți cele mai bune servicii pentru copilul dumneavoastră, ne găsiți  în: Pitești, cartier Găvana III, Str. Petre Ispirescu nr. 5,  tel./fax: 0248 282 967, mobil: 0745 051 008, web:  www.castelulpiratilor.ro

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea