Parcul Lunca Argeşului - deocamdată, linişte şi maidanezi

# Transportul în comun spre noul parc, gândit ca la uzina comunistă. Mijloacele de transport în comun pornesc spre Lunca Argeşului în intervalele orare 06.00- 08.00 şi 14.00-16.00. După 16.00, ia-ţi un taxi sau adio de la promenadă! Nu doar transportul public te descurajează în explorarea noului obiectiv, ci şi câinii aciuaţi pe alei şi spaţiile (teoretic) verzi.

Ca să nu fim cârcotaşi, trebuie să începem prin a preciza că  proiectul,  în valoare totală de 40,5 mil lei (din care peste 19 milioane lei, finanţare nerambursabilă), s-a concretizat într-adevăr într-o oază de linişte. Nedescoperită sau poate ignorată de amatorii de drumeţii din cauza faptului că în noul parc se ajunge mai greu decât în Ştrand sau în pădurea Trivale (sau pentru că dacă, Doamne fereşte, te încaieră o haită de maidanezi, nu te-aude nimeni), cea  mai mare zonă de agrement din Piteşti se laudă cu de toate. Amenajat  pe o suprafaţă de 24 de hectare, parcul e dotat cu băncuţe, pergole, foişoare, alei de promenadă, terenuri de sport, o scenă pentru teatru în aer liber dar şi pentru concerte, grupuri sanitare, piste pentru biciclete etc.

Coşurile de gunoi sunt amplasate la fiecare pas, nu ştim dacă din exces de zel, preocupare pentru mediu sau calcule  matematice care să justifice  zecile de miliarde, dar bine că sunt! Excesul de indicatoare o fi având şi el, probabil, aceleaşi justificări, e drept, mai greu de înţeles acolo unde panoul care avertizează existenţa trecerii de pieton, secondează marcajele cu aceeaşi semnificaţie, caligrafiate pe asfalt, în condiţiile în care maşinile n-au ce căuta pe respectivele alei. Dar cum singura explicaţie ar fi că acestea îi vizează pe rolleri şi biciclişti, ne întrebăm: pe când şi semafoare?

Pista care se opreşte în gard

Mai mult decât binevenită este pista pentru biciclete. Circuitul şerpuieşte pe zecile de alei, iar  traseul este  marcat (aproape) ca la carte. Excepţie o dau micile scăpări care-i cam bagă în ceaţă pe bikeri şi care culminează cu marcarea pistei până….în gard. Rollerii au şi ei la dispoziţie spaţiu suficient ca să facă manevre lente, căci pentru acrobaţii ar fi mai bine să se orienteze spre zona special amenajată în Parcul Ştrand.

O sigură linie de transport, la ore neprietenoase

Dacă nu te bazezi pe propriul tău vehicul şi scoţi din calcul varianta taxi, n-ai decât să apelezi la mijloacele transport în comun. Ca să poţi ajunge în Parcul Lunca Argeşului trebuie să aştepţi autobuzele liniei 1,   T. Vladimirescu, UPIT, Strada Depozitelor,  Universitatea Constantin Brâncoveanu (iar dacă nu stai printr-o zonă adiacentă acestui traseu, ghinionul e şi mai mare).  Orarul  te de descurajează din start. Plecările se fac din cartierul Tudor Vladimirescu, la orele  (atenţie!) 06.00, 07.00 şi 08.00 iar dacă, totuşi, în cazul tău, chemarea naturii nu funcţionează la ore matinale, mai ai şanse s-ajungi în parc doar la orele 14.00, 15.00 şi 16.00. În cazul în care vrei să te mai şi întorci, ai grijă să nu treacă de 16.10,  pentru că după această oră mai poţi pleca din parc doar pe propriile picioare.
“Au existat unele discuţii vizavi de introducerea unor autobuze şi la alte ore, mai ales în zilele de weekend, dar până acum nu s-a luat nicio decizie în această privinţă”, explică Gheorghe Sora, şeful serviciului Exploatare Transport – Publitrans.
Cristina Stancu


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea