În Primăria Piteşti, cu cât ești mai aproape de edilul şef, cu atât ai salariul mai mare

# Discrepanţe între salariaţii din aparatul de specialitate al primarului şi cei ai serviciilor şi direcţiilor din cadrul Primăriei Piteşti. Diferenţele salariale între salariaţii din aparatul de specialitate al primarului şi cei ai serviciilor mai puţin privilegiate, finanţate tot de la bugetul local, ajung până la 140%. Cel mai rău stau angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială. În şedinţa Consiliului Local din 08 aprilie 2013, a fost aprobat bugetul municipiului Piteşti pentru anul în curs. Cu această ocazie s-au aprobat şi bugetele de venituri şi cheltuieli pentru aparatul de specialitate al primarului şi serviciile publice din subordinea Primăriei Piteşti.  Fondul de salarii de bază pentru angajaţii bugetari din administraţia publică locală arată  ca în tabelul alăturat.
Click AICI pentru vizualizare tabel.

 

Trebuie precizat că fondul de salarii reprezintă totalitatea  salariilor brute suportate de angajator. Salariul brut cuprinde salariul de încadrare,  sporurile şi adaosurile, indexările, indemnizaţiile pentru concediile de odihnă, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă plătite din fondul de salarii etc.

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială au cele mai mici salarii

Cel mai mare venit îl obţin angajaţii  din aparatul de specialitate al primarului, unde salariul mediu brut lunar per angajat este de 2040 lei. Asta înseamnă un  total anual de 24.475 lei per angajat, cu peste 14.475 de lei mai mult decât salariul mediu anual al angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială, care câştigă lunar doar 833 lei brut.
Cu un câştig mediu brut anual de 959 lei/salariat, nici angajaţii Serviciului Public Comunitar local de Evidenţă a Persoanei nu stau prea bine  faţă de colegii lor privilegiaţi din aparatul de specialitate al primarului. Diferenţa între câştigurile salariale medii brute anuale ale celor două categorii ajunge la peste 12.000lei/salariat
“Nu mă pot exprima dacă salariile angajaţilor din Primăria Piteşti sunt mari sau mici, dar îi rog pe piteşteni, contribuabili la bugetul local,  să reflecteze asupra acestui subiect şi să spună dacă serviciile oferite  de acesti angajaţi se ridică la nivelul salariilor. Cifrele reprezintă salariile medii/an/angajat rezultate din indemnizaţiile primarului, viceprimarilor,  secretarului de municipiu, directorilor de direcţii, şefii serviciilor funcţionale etc.” , spune consilierul local Mariean Neacşu (foto).
Cristina Stancu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea