Iată cine sunt noii jupâni ai licitațiilor din Argeș!

# Doi angajați ai Apă Canal 2000 S.A. taie și spânzură în procedurile de achiziții publice ale județului! Pe agenda de lucru a guvernului Ponta sunt prinse numeroase amendamente la legea achizițiilor publice, lege care lasă, de cele mai multe ori, numeroase portițe deschise celor care știu să se strecoare. Până se schimbă aceasta, se pare că, în Argeș, s-au născut două noi stele în domeniu, asemeni celor din MBA-ul american, la care crema firmelor de construcții se uită cu din ce în ce mai multă ardoare. Și asta, deși nimeni nu trebuia să știe de ei. Pentru că persoanele de care vorbim fac parte din comisiile de licitații. Din multe, tot mai multe dintre acestea...
Este vorba, concret, de Mihai Viorel Burcuș - manager al G.M.C.V. Concept Consulting S.R.L., și de Sorina Cecilia Radomir. Iar sistemul care îi ridică, în momentul de față, pe cei doi, în slăvile licitațiilor pe bani publici, este următorul: comisiile de licitații sunt compuse, de regulă, din reprezentanți ai primăriilor, oameni fără pregătire de specialitate în domeniul achizițiilor publice. Drept pentru care comisiile apelează la specialiști în domeniu. Și, surpriză! Specialiștii cu cea mai mare căutare, cu o disponibilitate ieșită din comun, sunt tocmai cei doi amintiți mai sus! Oamenii nu refuză, pur și simplu, nicio ofertă. Așa se face că, deși sunt numai doi, acoperă aproape jumătate din fluxurile de bani (cei din acte, desigur) ale localităților. Culmea!!! – cei doi sunt, în același timp, salariați ai Apă Canal, cu normă întreagă de opt ore! Ei bine, putem declara, în aceste condiții, că Făt Frumos și Ileana Cosânzeana sunt niște mici copilași din punct de vedere al performanțelor. Care performanțe? Vom vedea mai jos, dar și ulterior.

Albota, Suseni, Oarja, Poenarii de Muscel, Budeasa... etc. și un singur numitor comun: Mihai Burcuș și Sorina Radomir

Localitățile enumerate mai sus nu au aceeași culoare politică, programele prin care au fost implementate sunt diferite. Rămâne numai tehnica, una unică, ce transcede atât politicul cât și diversitatea de programe. Regimul de soluționare al problemelor tehnice, la o asemenea aglomerare de lucrări – în condițiile în care mai și lucrezi minim opt ore pe zi – nu putea să nu treneze. Așa s-a făcut că, la lucrările în care comisia i-a avut în componență pe cei doi, ”clarificarea” problemelor a durat chiar și... opt luni! Un fleac nu? – raportat la eternitate, desigur. Dacă te gândești că în străinătate în această perioadă se face o autostradă sau un întreg cartier rezidențial, nu poți decât să te crucești. Faceți însă crucea mare, stimați cititori, să ajungă și pentru cele ce urmează...

Salariu gras la Apă Canal, firmă exagerat de prosperă de expertiză... și rezidență într-un bloc ANL, subvenționată de stat?

Omul nostru, Mihai Viorel Burcuș, pare, într-adevăr, aruncat dintr-un basm. Anul trecut se situa în fruntea topurilor salariale (nesimțit de mari, desigur) de la Apă Canal, cu un neverosimil 6.290 de lei noi. Venirea în fruntea Consiliului de Administrație a lui Liviu Pătrașcu a temperat valul de entuziasm salarial cu câteva procente. Frunzărind însă prin hotărârile recente adoptate de Consiliul Local Pitești, am găsit și numele deja celebrului Mihai Viorel Burcuș pe o listă de prelungiri ale contractelor de închiriere de la... ANL. Adică un caz social autentic, ce datează – cazul social – tocmai din... 2005. Cu alte cuvinte, omul e amărât de opt ani și a rămas la fel odată cu trecerea timpului. Să fie o simplă coincidență de nume? Se prea poate, dar noi nu credem așa ceva. Nici nu am putut să verificăm mai serios, din cauză de termene redacționale, însă nu-i bai, că avem hârtie și pentru data viitoare. Iar noi am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea, în prima ei parte, așa...    A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea