Curtea de Apel a decis: Postelnicescu trebuie să dea înapoi sutele de milioane luate de la Direcţia Apelor

Fostul preşedinte al PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, a acţionat în instanţă Administraţia Naţională Apele Române deoarce noua conducere i-a desfăcut acestuia contractul de muncă, deşi contractul respectiv era încheiat pe perioadă nedeterminată la nivelul ANPR şi valabil încă o perioadă bună de timp  la Direcţia Apelor Argeş Vedea. Mai mult, liberalul susţine că i s-a promis că va rămâne în sistem ca director tehnic la Bucureşti. Procesul s-a  judecat la Tribunalul Argeş. Marius Postelnicescu a declarat că în cazul lui s-a încălcat legea şi că Justiţia trebuie să-i facă dreptate. În primă instanţă, Direcţia Apelor a fost obligată să îi plătească liberalului argeşean contravaloarea salariului pentru perioada în care se consideră că i-au fost încălcate drepturile, precum şi să i se înregistreze ca vechime în cartea de muncă.
Iată însă că Hotărârea nr. 1208/25.08.2010 desfiinţează drepturile primite de Marius Postelnicescu la instanţele inferioare, casânde sentinţa tribunalului Argeş şi trimiţând dosarul spre rejudecare. Aşa încât liberalul argeşean este... bun de plată, adică trebuie să returneze sumele încasate drept despăgubiri de la Direcţia Apelor.
În cazul în care acesta va refuza restituirea sumelor primite, Administraţia Naţională Apele Române  va trece la executarea silită  a fostului director.
Hotărâre 1565/26.11.2009
Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Direcţiei Apelor Argeş - Vedea. Admite excepţia nulităţii absolute şi constată nulitatea absolută a deciziei nr. 61/29.01.2009 emisă de către Administraţia Naţională Apele Române, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Edgar Quinet, nr. 6, sector 1. Dispune reintegrarea contestatorului Postelnicescu Marius Dorel, domiciliat în municipiul Piteşti, str. Fraţii Goleşti, bl. S 10, sc. B, ap. 1, judeţul Argeş, pe postul deţinut anterior concedierii, respectiv aceea de director la Direcţia Apelor Argeş - Vedea, cu sediul în municipiul Piteşti, str. Calea Câmpulung, nr. 6-8, judeţul Argeş. Obligă intimatele să plătească contestatorului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi actualizate, şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat contestatorul de la concedierea sa până la reintegrarea efectivă. Obligă intimatele să efectueze menţiunile corespunzătoare în carnetul de muncă al contestatorului. Respinge cererea de acordare a daunelor morale. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. Definitivă şi executorie. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 26 Noiembrie 2009, la Tribunalul Argeş, secţia civilă, complet specializat de litigii de muncă şi asigurări sociale.    L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea