Ştefan Lăzăroiu, un politician care îi ajută pe argeşeni

# În doar câteva luni, democrat liberalul a reuşit să fie aproape de cetăţenii cu probleme. Sunt puţini politicienii care se remarcă în viaţa argeşenilor prin acţiuni sociale de amploare. Unul dintre aceştia este Ştefan Lăzăroiu, responsabil PDL pe zon Curtea de Argeş. Poate pentru faptul că este

tânăr sau poate pentru entuziasmul nou-venitului în politică, Ştefan Lăzăroiu şi-a adunat forţele şi s-a aplecat la modul serios asupra problemelor argeşenilor. Şi-a luat rolul în serios de politician responsabil pentru soarta semenilor săi şi a mers din comună în comună şi din cartier în cartier, pentru a identifica principalele situaţii de rezolvat. Nu s-a limitat la o trecere în revistă a problemelor, şi a luat iniţiativa imediat.
Astfel, în doar câteva luni de când răspunde politic de argeşenii din Colegiul Nord, Ştefan Lăzăroiu a reuşit să facă mult bine oamenilor simpli, prin forţe proprii. Ar merita detaliat fiecare gest umanitar al său, care pentru unii argeşeni a însemnat enorm, însă ne vom limita la o scurtă prezntare a câtorva dintre acţiunile sale ca politician.

 

Cel mai mare festival de folclor din Curtea de Argeş

Festivalul de folclor Brâuleţul, din Curtea de Argeş, se organizează an de an, însă anul acesta organizatorii nu au mai avut susţinere financiară. „Nu concepeam ca argeşenii să nu beneficieze de un asemenea eveniment important, din cauza banilor. Din acest motiv, pentru a oferi oamenilor câteva zile frumoase, de relaxare, am reacţionat imediat şi m-am implicat trup şi suflet”, ne-a mărturisit Ştefan Lăzăroiu. Astfel, cu o organizare cum nu s-a mai văzut până acum, cel mai mare festival de folclor din Curtea de Argeş a avut loc, iar peste 4.000 de argeşeni s-au bucurat de spectacole superbe cu ansambluri folclorice din ţară şi din întreaga lume şi de un concert extraordinar susţinut de Delia Matache, Ana Maria Ferentz, DeepCentral şi alţii. Argeşenii sunt oameni veseli şi au ştiut să se bucure gratuit de fiecare seară a festivalului, în central Oraşului Basarabilor.

Singurul politician care a sărit în ajutorul victimelor indundaţiilor din Argeş

Nu ar trebui trecută cu vederea implicarea politicianului Ştefan Lăzăroiu şi în problemele create de calamităţi. A fost singurul politician din judeţ care şi-a pus la bătaie utilajele şi angajaţii propriei firme pentru a repara drumurile şi podurile distruse de furturile din nordul judeţului. Şi asta imediat după tragedie. A sărit în ajutorul argeşenilor afectaţi de furtuni, atât la Brăduleţ cât şi la Mălureni, a trimis echipe pentru reconstrucţia infrastructurii, toată cheltuiala fiind suportată de domnia sa. „Furtuna ne-a luat podurile, digurile, punţile pietonale, a adus pe drumuri numai buşteni, mâl şi mormane de pietre. A fost impresionant aportul domnului Ştefan Lăzăroiu, într-o situaţie foarte grea, în care mai nimeni nu te ajută”, ne-a spus atunci primarul din Brăduleţ, Emil Simion.
De asemenea, tânărul politician a fost printre primii care au sărit în ajutorul victimelor furtunilor din întreaga ţară, donând mii de pachete cu alimente şi haine în zona Moldovei.

A donat bani mai multor biserici

„Nu credeam că politicienii din ziua de azi se mai apleacă spre Dumnezeu şi spre biserică. Domnul Lăzăroiu este unul dintre cei care ne-au fost alături”, spunea de curând un preot argeşean. Asta pentru că Ştefan Lăzăroiu a ajutat în mai multe rânduri parohiile de pe colegiul său. Astfel, biserica de la Bărbălăteşti, comuna Valea Iaşului, a primit din partea sa o sumă importantă de bani, pentru achiziţionarea unui teren pe care urmează să fie construită o capelă mortuară. În plus, alte două biserici din Argeş au fost sprijinite pentru organizarea hramului, la care sute de argeşeni au participat şi au gustat din merindele împărţite de preotul paroh.

Tinerii – o categorie aparte

O categorie socială aparte, care l-a sensibilizat mereu pe Ştefan Lăzăroiu, o reprezintă tinerii. Politicianul a considerat permanent că orice inviestiţie în tineretul argeşean merită făcută, şi nu a pregetat să organizeze foarte multe excursii în ţară pentru copiii de la sate. Printre cele mai recente se numără cea în care copiii din Tigveni au vizitat timp de patru zile zona Moldovei, vreme în care au învăţat, practice, istoria la faţa locului. De asemenea, circa 70 de copii din Valea Iaşului au vizitat Sinaia şi Târgoviştea, având ocazia să vadă celebrele castele Peleş şi Pelişorul. Nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că tot datorită lui Ştefan Lăzăroiu un tânăr rrom din Aninoasa a reuşit să plece la studii în Franţa, cu bursă, iar un alt adolescent a primit un laptop extrem de necesar.

Ziua comunei Aninoasa

Un alt moment în care Ştefan Lăzăroiu a reuşit să ofere o zi frumoasă ageşenilor este cel de Sfânta Maria, când cetăţenii din Aninoasa s-au putut bucura de Ziua Comunei. O sărbătoare care, deşi a fost iniţiată în urmă cu vreo trei ani, anul trecut deja se renunţase la ea. Politicianul democrat-liberal a readus, anul acesta, sărbătoarea în comună. A invitat artişti de seamă, care au susţinut un spectacol deosebit, a oferit tuturor o masă şi un pahar de voie bună, şi a adus în comună personalităţi importante din judeţ. Circa o mie de oameni s-au bucurat de Ziua Comunei Aninoasa. În acest context, în care în doar câteva luni Ştefan Lăzăroiu s-a impus prin acţiuni sociale notabile, argeşenii speră ca acesta să-şi păstreze obiceiul şi să fie mereu alături de ei.
Andra Ionescu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea