Argeșul a ajuns în 2013, primarii argeșeni, nu!

În era internetului la discreție și a oricărui alt mijloc de comunicare rapidă, primarii noștri insistă să rămână antici. Dacă te lovește proasta inspirație să cauți informații despre o anumită primărie din Argeș, după câteva tentative vei observa că ai fost cutreierat de cea mai proastă idee care ți-a putut trece vreodată prin cap. Pe lângă faptul că nu găsești absolut nicio informație, darmite actualizată, te mai umpli și de nervi căutând acul în carul cu fân.
Din păcate, reprezentanții Prefecturii sau ai Cj Argeș nu îi pot obliga pe primari în niciun fel să devină vizibili pentru aceia care i-au votat sau chiar și pentru alții care ar dori să le viziteze comuna și ar dori să știe mai multe despre acest aspect. O simplă căutare pe internet ne face să ajungem la concluzia că vizibilitatea la primarii argeșeni este un deziderat atât de discret, încât chiar ne mirăm cum de le nimeresc turiștii localitățile. Pe lângă dezavantajul de a fi situate foarte departe de un oraș principal, comunele argeșene nici n-au vreo intenție să-și facă semnalată prezența pe vreo hartă, chiar dacă vorbim de zone turistice. Ne referim aici la primăria Dâmbovicioara sau Arefu, două zone turistice foarte cunoscute, ai căror primari n-au considerat necesar să aibă nici pagină de facebook, nici site de prezentare sau să-și promoveze în vreun fel localitatea. Ce rost are, de vreme ce omul când pleacă la munte, ajunge inevitabil și pe-aici?!

Primăria Corbi este vizibilă pe Facebook, iar la Albota și Bradu, doar primarii sunt vizibili

Am fost surprinși să constatăm că există și edili, din zone mai puți vizibile pe harta turistică a județului,  care vor să-și promoveze și acele câteva obiective demne de vizitat. O surpriză plăcută a venit de la Primăria Priboieni care are site de prezentare, dar și pagină de facebook actualizată la zi. Viceprimarul Dan Pavel este acela care se ocupă, în puținul timp liber pe care îl are, cu încărcatul de poze cu activitățile zilnice din primărie, precum și cu alte activități din viața comunității respective. O surpriză la fel de plăcută a venit și din partea comunei Negrași, care are un  blog de prezentare bine realizat, mai ales că acolo există acea Poiană a Narciselor, monument al naturii recunoscut la nivel național și internațional. Nici comunele din împrejurimile orașului Pitești nu stau tocmai rău, la capitolul prezentare. Curios este faptul că, deși orașul Ștefănești este unul foarte important în județ, nu numai că nu are pagină de facebook, dar nici măcar un site personalizat nu are. În schimb, primăriile Corbi și Merișani au pagini de facebook,  la fel  şi Cepari, Ciofrângeni, Albești de Argeș, Bascov, Băbana și Tigveni se pot lăuda cu pagini de prezentare foarte bine puse la punct. Din păcate, nu la fel putem spune despre comunele ai căror primari sunt foarte vizibili, cum ar fi Albota sau Bradu. De departe, primăriile de oraș sunt foarte bine organizate și promovate, iar cel mai complet site putem spune că este acela al Primăriei Pitești, urmat de cel de la Mioveni și apoi de cele de la Costești și Topoloveni, care au și știri postate la timp despre evenimentele locale. Ana Luca

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea