Jaf programat din averea moșnenilor arefeni

# Tentativa a fost dejucată de câțiva membri atenți # Președintele Adrian Bostan – pe ordinea de zi. Pentru schimbare... Pe 16 iunie a avut loc ultima întâlnire a moșnenilor arefeni, întâlnire din care au ieșit scântei, de la început și până la sfârșit. Și, așa cum au spus moșnenii, sfârșitul nu-i aici – vorba cântecului. Sfârșitul ar putea fi pe data de 1 august, dată la care este convocată următoarea Adunare Generală. La care Adunare va fi votat un nou președinte și un nou Consiliu de Administrație.

 

Hârtia cu bucluc: salarii, primă de Paște, de sfârșit de an, drepturi în natură, cadouri pentru copii, protocol

Totul a pornit de prin luna martie, lună în care conducerea obștii a supus votului propunerea de buget pentru anul în curs. Hârtia a dat însă foc spiritelor și așa încinse ale moșnenilor, aceștia fiind deja supărați de modul de administrare al averii lor, pădurea. Ce conținea hârtia cu pricina? Ei bine, în cea mai mare parte făcea vorbire despre ceea ce se cuvine conducerii obștii: salarii, prime, cadouri, drepturi în natură, protocol, telefoane și chiar o propunere de achiziționare a unui autoturism. Toată tărășenia era făcută sub umbrela protectoare a Ocolului Silvic Privat Dragoslavele, ocol la care s-a ajuns la insistențele șefului obștii, Adrian Bostan. Numai că niscai moșneni mai căpoși au cerut o ofertă de luare în administrare și de la Ocolul Vidraru, situat cu câteva zeci de kilometri mai aproape, și care ocol a emis o ofertă mai mică cu câteva sute de milioane de lei vechi pe an. Ceea ce a convins moșnenii să mute proprietatea în administrarea ocolului Vidraru, probabil spre supărarea celor ce aveau de câștigat din afacerea veche.
Supărarea moșnenilor arefeni a venit și din faptul că, în ultimul timp, s-au constatat din ce în ce mai multe tăieri ilegale din pădurea acestora, tăieri pe care cei îndreptățiți nu s-au sinchisit nici măcar să vină să le constate. Oamenii s-au organizat însă din proprie inițiativă și au făcut inspecții în pădure. Prejudiciile au fost constatate de moșnenii Mihai Negoescu, Aurel Popescu, Vili Nică, Ilie Bârlă, Liviu Ștefan și Elena Olteanu. Aceștia au întocmit procese verbale de constatare, în care au evidențiat faptul că s-au găsit numeroase cioate de copaci tăiați, copaci care nu erau marcați pentru tăiere, așa cum cere legea.

1 august, zi hotărâtoare pentru conducerea Obștii

La ședința din 16 iunie au fost luate decizii importante pentru o nouă ordine în obștea arefeană.  Cele circa 4200 de hectare stăpânite la comun au trecut în administrarea Ocolului Vidraru, bugetul pentru anul în curs a cunoscut o micșorare simțitoare și, mai mult, s-a ridicat problema – fără sorți de izbândă până acum – destituirii șefului Adrian Bostan precum și a actualului Consiliu de Administrație. Avocatul șefului s-a opus propunerii, susținând că acesta este ales pentru o perioadă de patru ani. Nu a ținut însă, pentru simplul motiv că Adunarea Generală, prin statut, poate cere aproape orice, inclusiv alegeri anticipate. Tot ce s-a putut face a fost amânarea acestor alegeri, însă la o dată care nu este foarte departe, mai exact pe 1 august. Tot atunci vor fi supuse votului și candidaturile pentru un nou Consiliu de Administrație. Ca noutate, pentru redactarea procesului verbal de ședință au fost desemnate două persoane, Elena Olteanu și Aurel Popescu. De ce? Pentru că, în cele vechi, nu se regăseau pasaje esențiale din ședințele anterioare. Ghiciți în favoarea cui...
Nu se știe cine va fi noul șef al Obștii Moșnenilor Arefeni. Aproape cert este faptul că nu va mai fi Adrian Bostan, dacă ținem cont de faptul că cca. 85% din cei prezenți la ședința din 16 iunie au votat pentru noi alegeri. Prin comună este vehiculat numele lui Nicolae Tomescu, însă este timp destul  să se înscrie și alții la șefia obștii cu cele mai neguroase probleme din județ.
Vom reveni cu amănunte.
Lucian GHERGUȘ

Click AICI pentru vizualizare.

Click AICI pentru vizualizare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea