Bogăţia Toamnei la Mioveni...

Fructe şi legume proaspete şi demonstraţii de îndemânare din partea meşterilor populari. Aşa au sărbătorit locuitorii oraşului Mioveni venirea toamnei care le-a adus recolte bogate.Mioveniul a fost, în acest sfârşit de săptămână,  gazda  producătorilor agricoli la cea de a doua ediţie a Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeşelului. În cadrul Sărbătorii Recoltei s-a desfăşurat şi Târgul Meşterilor Populari, pentru al şaptelea an consecutiv, reunind meşteri din mai multe regiuni ale ţării, care nu doar că au expus spre vânzare produse lucrate manual, dar au şi oferit demonstraţii de tehnică populară.
Icoane, ceramică, obiecte din piele, costume populare, sculpturi , ceramică şi vase decorative au fost expuse în cadrul manifestării, vizitatorii putând să le achiziţioneze contra cost. La sarbatoarea recoltei au fost aduse şi cele mai aspectuoase şi gustoase roade de anul acesta: fructe proaspete, legume delicioase, must pe săturate,brânzeturi şi produse tradiţionale din carne. La deschiderea oficială a acestei sărbatori  au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali, dar şi consilieri judeţeni. Vicepreşedintele CJ Argeş, Florin Tecău, a reprezentat conducerea administrativă judeţenă.
În cadrul manifestării, publicul din Mioveni a avut parte şi de vernisajul expoziţiei de pictură Lumea Satului, al artistului Mariana Cîmpeanu, doctor în arte vizuale.Expoziţia  cu vânzare a avut loc  în holul Primăriei oraşului Mioveni. La Centrul Cultural Mioveni a avut loc  cel de-al doilea vernisaj,   al expoziţei Dezvoltarea şi revitalizarea meşteşugurilor tradiţionale în Argeş organizat de către S.C.Argcoms S.C.M Curtea de Argeş.
La eveniment a fost prezent şi Sorin Mazilescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii.
Ansamblul folcloric Plai de dor, Tarafului Centrului Cultural şi grupul vocal Doruleţul al Asociaţiei Pensionarilor Viaţă Lungă au încantat pe cei prezenţi, cu un spectacol de excepţie desfăşurat în centrul civic al oraşului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea