Tudor Pendiuc avertizează: “Vor veni acele taxe de mediu care vor creşte costurile centralelor de apartament”

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, explică, pentru piteştenii care vor să renunţe la sistemul centralizat de termoficare, că centralele de apartament sunt doar o soluţie de moment pentru reducerea costurilor şi le sugerează celor care vor să facă acest pas să ia în calcul şi viitoarele taxe de mediu pe care le  vor avea  de suportat. De două săptămâni curg cererile de debranşare de la sistemul  centralizat de termoficare, iar după calculele conducerii Termo Calor Confort,  societatea comercială va pierde, vara aceasta, alţi 1000 de clienţi.  Şi numărul debranşaţilor ar putea fi mai mare dacă perioada în care se pot face deconectările n-ar fi  atât de scurtă: o lună şi  jumătate, faţă de două luni şi jumătate, anul trecut.

Vâlvă mare la debranşare

Mai mult, o parte dintre cei care intenţionează să se debranşeze de la sistemul centralizat de  termoficare au aflat că n-o pot face, chiar dacă apartamentele lor se află în zone în care debranşarea este permisă.
“Administratorul m-a informat că s-ar putea să nu mă pot deconecta, pentru că s-ar mări consumurile specifice pentru apartamentele ce rămân branşate şi că, cel mai probabil, adunarea generală a asociaţiei nu va mai fi de acord cu debranşările vara aceasta. Mi se pare un abuz, mai ales că blocul în care locuiesc se află într-o zonă neunitară”, a semnalat, telefonic, ziarului nostru, Ion  Constantin din cartierul Găvana.
Regulamentul de debranşare/deconectare de la sistemul centralizat de termoficare votat, în iunie, de CL Piteşti, lasă la latitudinea asociaţiilor de proprietari deconectarea.
“Nu depinde nici de Consiliul Local Piteşti, nici de primar,  nici de S.C. Termo Calor Confort dacă un cetăţean se debranşează sau nu. Depinde de asociaţia de proprietari. I-aș ruga pe cetăţeni să consulte regulamentul de debranşare aflat pe site-ul  Termo Calor sau să vină aici, la Primărie,  şi noi îl punem la dispoziţia celor interesaţi. Am auzit tot felul de discuţii, că nu vrea primăria, că nu vrea Termo Calor… nu este adevărat!” spune primarul Tudor Pendiuc.
Edilul şef al Piteştiului  îi avertizează însă pe cei care vor să renunţe la sistemul centralizat de termoficare ca să-şi monteze  centrale de apartament că vor avea de suportat cheltuieli peste cele estimate:
“Acum îi  va costa mai puţin, dar peste o perioadă vor veni acele taxe de mediu care vor creşte costurile centralelor de apartament “, explică Tudor Pendiuc.
Cam acelaşi lucru le explică locatarilor care vor să se debranşeze  şi reprezentanţii Termo Calor care, de anul acesta, sunt prezenţi, cu rol consultativ,  la adunările generale ale asociaţiilor de proprietari în care se decide deconectarea. Desigur, Termo Calor n-are niciun interes  să piardă clienţi, mai ales după ce, anul trecut, societatea comercială a pierdut peste 1600 de clienţi, în condiţiile în care,în ultimii doi ani, peste 8000 de familii din Piteşti au renunţat la încălzirea centralizată. Dacă la începutul anului 2010 furnizorul local de agent termic livra apă caldă şi căldură pentru 50.000 de apartamete, din vara anului trecut, Termo Calor funcţionează cu 30.000 de clienţi persoane fizice.
De precizat că înainte de a ajunge la ok-ul asociaţiei de proprietari,  solicitantul trebuie să îndeplinească celelalte condiţii din regulamentul de deconectare.

Când este interzisă deconectarea

Iată situaţiile în care nu este permisă deconectarea individuală a spaţiilor de locuit sau a spaţiilor cu altă destinaţie situate în condominii racordate la sistemul centralizat de termoficare:
- în acele condominii situate în zone unitare de încălzire, pentru care autorităţile locale au stabilit că încălzirea se face doar în sistem centralizat;
- în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare
- când se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din cadrul locuinţei şi nu sunt montate repartitoare de costuri;
-fără asigurarea încălzirii spaţiului deconectat cu o sursă alternativă de căldură;
Atenţie! Debranşarea se execută doar de către Termo Calor Confort!
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea