Primarii excluşi din PDL, în aşteptarea deciziei Comisiei Naționale de Statut, Etică și Litigii a partidului

# Primarul din Căteasca despre Mișcarea Populară a lui Mircea Andrei: ”Singura mișcare pe care o va face Mircea Andrei va fi pe scările din sediul partidului, în jos” # Primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea: “Nu ştiu ce voi face dacă şedinţa va fi  considerată nestatutară, nu m-am gândit!” # Nicolae Barbu, primar Valea Iaşului:  ”Nu-mi fac probleme, indiferent ce decizie ce va fi luată la Bucureşti”. Luni, Comisia Națională de Statut, Etică și Litigii a PDL va concluziona dacă ședința județeană cu excluderile din partid ale celor 22 de primari și cea în care Mircea Andrei a demisionat au fost  sau  nu  statutare. Riscul ca şefii de la Bucureşti să spună NU este îngrijorător de mare pentru  cei care au mers pe mâna fostului preşedinte PDL Argeş ca să se înscrie în Mişcarea Populară.  Ce vor face mai departe cei 22 de primari demişi din partid, în cazul în care demiterile vor fi considerate nule? Nu ştiu nici ei!

22 din 24 primari democrat-liberali au fost demiși, duminica trecută, prin vot de către Consiliul de Conducere Județean al PDL Argeș, ca să poată să fie trecuți la noua grupare politică numită Mișcarea Populară. Numai  că, ideea nu a fost deloc una inspirată și, din câte spune singurul primar care s-a opus unei asemenea inițiative, un pic cam ilegală.

Primarul din Căteasca, Liviu Năstase, a fost singurul care a dorit să nu plece din PDL, deși pe vremea când formațiunea politică era la guvernare a fost acuzat de multe ori că ar face jocurile celor din USL. Potrivit opiniei acestuia, Biroul Permanent Național nu va valida aceste demisii, totul fiind, după părerea sa, o comandă politică. Prin urmare, demisiile respective vor fi anulate, iar primarii “vor reveni în PDL la fel de cuminți și frumoși și vor pupa PDL, așa cum l-au pupat și când au luat miliardele în timpul guvernării”.  În ceea ce privește înființarea Mișcării populare în județ de către Mircea Andrei, Liviu Năstase nu se dezice și are un punct de vedere categoric: “Care Mișcare? Singura mișcare pe care o va face Mircea Andrei va fi pe scările partidului în jos. Chiar mă gândeam că eu voi fi ultimul care va stinge lumina la sediul PDL, dar am văzut că au schimbat și butucul de la ușă. Eu am tot respectul pentru Mircea Andrei ca jurist, dar nu știu cât de legal e ce a făcut el acum. Mie PDL nu mi-a făcut mari servicii niciodată, dar asta nu înseamnă că trebuie să plec atunci când e la greu.”

Primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea: “Nu ştiu ce voi face dacă şedinţa va fi considerată nestatutară, nu m-am gândit!”

Edilul  şef de la  Valea Iaşului  e  convins, în schimb,  că nu există motive ca şedinţele să fie considerate nestatutare, dar ia în calcul şi varianta în care Comisia de litigii va considera altfel.

Nicolae Barbu, primar Valea Iaşului: ”Nu-mi fac probleme, indiferent ce decizie va fi luată la Bucureşti”

“Ce voi face în această situaţie? Voi respecta, aşa cum am făcut toată viaţa mea, disciplina de partid. Nu mă tem de nimic pentru că n-am cerut eu să fiu exclus. Părerea mea personală este, şi am mai spus-o, că ar fi mult mai bine pentru un primar să nu mai fie înregimentat politic, chiar dacă şi partidele au rolul lor. O spun pentru că, uneori , partidul poate depăşi limita  în cerinţele pe care le are de la un primar. În plus, eu m-am numărat printre cei care au afirmat, sus şi tare că voi vota cu Blaga, însă modul în care am fost tratat ulterior m-a dezamăgit, pentru că nu m-a mai băgat nimeni în seamă, aşa cum s-a întâmplat şi a cu alţi primari  PDL aflaţi în situaţia mea!  Dacă ne referim  la alegerile din 9 decembrie,  am luptat singur pentru primărie, pentru că partidul m-a tras in jos. Şi, cu toate acestea, am obţinut mandatul. Iar la nivel de judeţ, PDL-ul a ajuns să aibă o creştere de la 16 la 26 de primari, în condiţiile în care populaţia a  votat, în general,  împotriva  PDL. Reuşitele noastre au fost pe forţe proprii, pentru că partidul ne-a făcut să pierdem voturi, iar în condţiile astea, ne așteptam să fim trataţi altfel.  Era frumos ca, după ce rănile s-au vindecat, conducerea partidului să vină să discute cu noi şi altceva decât probleme organizatorice”, spune Nicolea Barbu, primarul comunei Valea Iaşului.
Nicolae Barbu afirmă însă că nu are motive să se teamă, indiferent de decizia Comisiei de litigii a  PDL. “Nu-mi fac probleme, indiferent ce decizie ce va fi luată la Bucureşti. îmi voi exercita mai departe funcţia de  primar. Valea Iaşului are avantajul de a fi o comună independentă din punct de vedere economic. Şi chiar dacă în CL avem 3 consilieri PDL, 5 USL, 2 PP-DD şi unul UNPR,  toţi trag  cu primarul, aşa că n-am de ce să-mi fac griji că voi fi obligat să rămân în partid”, mai spune edilul şef de la Valea Iaşului.

Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului, îşi doreşte să rămână, deocamdată, independent

Primarul comunei Poiana Lacului mărturiseşte că nu vrea nici în Mişcarea Populară, nici în vreun alt partid politic. “Eu consider că demiterile au fost statutare, nu văd de ce comisia de la Bucureşti ar decide altceva. Şi chiar dacă ar face-o, nu mă tem de nimic! Cât despre ce va fi dacă va trebui să mă întorc în PDL, nu-mi fac nici un fel de griji şi în nici un caz nu mi-e teamă  de Vasile Blaga. O să-mi văd de treaba mea, ştiu că am susţinerea consilierilor locali  şi atâta timp cât ceea ce faci, faci legal, nimeni n-are ce să-ţi facă! Nu mă intereseaă niciun alt partid politic şi nici Mişcarea Populară. Deocamdată vreau să rămân independent!”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Ion Dumitrache. Referitor la zvonurile potrivit cărora Mircea Andrei şi-ar fi  dorit să “piardă” sediul PDL Argeş în idea folosirii acestuia   pentru Mişcarea Populară, Ion Dumitrache a declarat: “100% fostul sediu PDL nu va deveni sediul judeţean al Mişcării Populare. Mie, unul, mi se pare normal ca o nouă formaţiune să funcţioneze într-un sediu nou, nu în fostul sediu al Partidului Democrat Liberal!”
Atitudine în Argeș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea