Iată care sunt primii 100 datornici ai județului!

# Cele 100 de firme datorează bugetului de stat peste 500 miliarde lei vechi! Direcția Generală a Finanțelor Publice Argeș a centralizat, la sfârșitul săptămânii trecute, situația primelor 100 de firme datornice la nivelul primului semestru al anului 2013. Pe prima poziție se situează, fără drept de apel și fără concurență – Alprom. Societatea a crescut negativ, datoriile acesteia depășind 10 milioane de lei noi. A fost admisă la reeșalonare, deși, la finele anului trecut, situația era ceva mai bună, semn că lucrurile nu stau bine deloc. Din vârful clasamentului a dispărut una din firmele lui Adrian Prodănel, Prointermed, care avea, la 31 decembrie 2012, restanțe neachitate

de aproape 1,5 milioane euro. A apărut însă, ca o stea pe firmament, o altă firmă a aceluiași om de afaceri, și anume Motor AG. E drept, cu restanțe mult mai mici, de circa o jumătate de million de euro.
Este interesant de remarcat faptul că suma totală datorată de primii 100 din topul negativ de față a scăzut semnificativ, de la circa 70 milioane lei noi la sfârșitul anului, la circa 50 milioane lei noi la sfârșitul lunii iunie. Asta nu înseamnă însă un grad mai bun de colectare sau cine știe ce, este, în mare parte, vorba de ieșiri din top, dar nu către conturile Finanțelor, ci către DNA, instanțele de judecată și alte instituții ale statului.
Alex SILVESTRU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea