12.000 de spectatori prezenţi în fiecare seară la concerte

# Interviu cu Argentina Culcuş, omul care asigură succesul Zilelor Oraşului Mioveni. # Argentina Culcuş: ”De la spectacolele organizate pentru toate tipurile de public, competiţii sportive, expoziţii de fotografie până la invitaţii noştri din ţară şi din străinătate, toate implică o desfăşurare mare de forţe, mult stres, dar şi multă dedicaţie din partea întregii unităţi administrative-Primăria şi Consiliul Local Mioveni.” Mioveni, oraşul tinereţii, aşa cum îi place domnului primar Ion Georgescu să-l intituleze, a sărbătorit, de curând, timp de 5 zile, 528 de ani de la prima atestare documentară. Dacă în celelalte localităţi, organizarea acestor tipuri de evenimente constă numai în concerte de muzică, Primăria şi Consiliul Local Mioveni, prin instituţiile subordonate, în special prin Centrul Cultural Mioveni condus de doamna de fier a managementului cultural, Argentina Culcuş, au organizat într-un mod cu totul inedit acest eveniment prin activităţi cultural-artistice şi sportive pe care locuitorii oraşului le-au primit cu mult drag, dovadă fiind numărul foarte mare de spectatori şi chiar participanţi la aceste manifestări.

# De curând s-a încheiat un important eveniment al urbei, şi anume Zilele Oraşului Mioveni. Ştiu că aţi fost principalul organizator al acestui mega-succes. Vă rog să-mi spuneţi ce  înseamnă pentru dumneavoastră şi pentru administraţia locală din Mioveni acest eveniment ca şi organizatori, şi mă refer aici la munca, stresul şi satisfacţia în organizarea unei asemenea manifestări?
- Este cel mai important eveniment din timpul anului  şi  implică foarte multă muncă şi aşteptări din partea locuitorilor oraşului nostru, iar noi ne străduim de fiecare dată să ne ridicăm la nivelul acestora. De la spectacolele organizate pentru toate tipurile de public, competiţii sportive, expoziţii de fotografie până la invitaţii noştri din ţară şi din străinătate, toate implică o desfăşurare mare de forţe, mult stres, dar şi multă dedicaţie din partea întregii unităţii administrative-Primăria şi Consiliul Local Mioveni.
# S-a observat o îmbunătăţire considerabilă a programului de manifestări faţă de anul trecut. Ce a fost nou în program anul acesta?
- Programul de anul acesta a fost unul prelungit, Zilele Oraşului Mioveni au durat 5 zile, în loc de 3. Acesta a inclus spre deosebire de anii anteriori şi  mai multe activităţi. Am încercat să diversificăm programul, asfel încât să fie pe placul tuturor. Noutăţile de anul acesta au fost concursul de ciclism, care s-a bucurat de un real succes printre iubitorii acestui sport, şi expoziţiile  de fotografie organizate special pentru acest eveniment.

”În fiecare an ne-am dorit să aducem ceva nou pentru locuitori”

# Cum au primit locuitorii oraşului toate aceste manifestări? Ştiu că mulţi dintre ei au fost angrenaţi în diferite competiţii sportive şi culturale pe care le-aţi organizat în aceste zile.
- Locuitorii oraşului au fost încântaţi de toate aceste manifestări, au fost alături de noi în fiecare seară. Au participat, într-un număr destul de mare, la competiţiile sportive, câştigătorii fiind premiaţi cu diplome, medalii, cupe, cadouri simbolice, în funcţie de competiţia la care au participat.
#  Care a fost apogeul acestui program? Când aţi înregistrat cea mai mare audienţă?
- Toate manifestările au avut un impact  mare asupra celor care ne-au fost alături în aceste zile, cel mai bun exemplu în acest sens fiind prezenţa celor aproximativ 12.000 de spectatori prezenţi în fiecare seară la concertele organizate de noi. Cel mai mare succes a fost cel al  spectacolului de muzică populară din seara de duminică, atunci când pe scenă au urcat: Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Maria Ciobanu şi orchestra ”Rapsozii Moldovei” din Chişinău, dirijor Vitalie Dorin şi, bineînţeles, Festivalul Internaţional de Folclor Carpaţi, ediţia XXX, unde prezenţa publicului a fost de aproximativ 13.000 de spectatori.
# Au fost şi manifestări care nu au ieşit aşa cum v-aţi fi dorit?
- Dorinţa noastră este ca fiecare manifestare să fie cât mai bine organizată şi într-o proporţie foarte mare am şi reuşit acest lucru. Fireşte că au existat şi mici neconcordanţe, peste care am reuşit, în cele din urmă, să trecem cu bine. Învăţăm din greşeli şi încercăm să îmbunătăţim permanent activităţile noastre.
# S-a observat, de la an la an, o îmbunătăţire a programului de manifestări din cadrul Zilelor Oraşului Mioveni. Pentru anul viitor, mai ales dacă oraşul Mioveni va căpăta statutul de municipiu, vă gândiţi la un program mai amplu ca anul acesta?
- În fiecare an ne-am dorit să aducem ceva nou pentru locuitori şi pentru cei care ne sunt alături din alte localităţi cu ocazia Zilelor Oraşului. Bineînţeles că şi la anul vom încerca să venim cu ceva nou, să aducem îmbunătăţiri programului actual, dar să nu spunem încă de pe acum care ne sunt intenţiile. Prefer să rămână la nivel de surpriză.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea