Sorin Moldovan, președintele TDL: “Domnul Mircea Andrei și-a arătat limitele în ceea ce îl privește, mai ales asupra TDL Argeș, de unde a fost urmat de o singură persoană”

Săptămâna trecută, preşedintele Tineretului Social Democrat, Sorin Moldovan, a venit la Piteşti împreună cu vicepreşedintele TDL, Tănase Stamule, şi secretarul general, Hazem Kansou, pentru a analiza situaţia organizaţiei de tineret a PDL Argeş, după plecarea fostului preşedinte al organizaţiei de seniori, Mircea Andrei, şi a Laurei Dicu – ex-preşedinte TDL Argeş. Preşedintele Tineretului Democrat Liberal a concluzionat că TDL Argeş  n-a fost afectat de demisiile şi demiterile seniorilor PDL Argeş şi nici de plecarea liderului organizaţiei de tineret.

“Dacă vor mai fi plecări, deși mă îndoiesc, nu vor fi pierderi, ci doar un mod prin care partidul se curăță”

Întrebat de Atitudine în Argeş dacă se aşteaptă ca, într-un viitor mai apropiat sau mai indepărtat, fostul lider al PDL Argeş, Mircea Andrei, să reuşească să exercite, totuşi, unele influenţe asupra celor rămaşi în organizație, Sorin Moldovan a declarat: “Nu. Domnul Mircea Andrei şi-a arătat limitele în ceea ce îl privește, mai ales asupra TDL Argeș, de unde a fost urmat de o singură persoană la nivelul conducerii județene, care de altfel și țintește, din câte știu eu, la o carieră în afara politicii.    Aceste plecări trebuie analizate în profunzimea lor. Vă spun foarte sincer, nimeni nu are nevoie de oameni în partid, fie ei și primari, care la un pocnet din degete să treacă în altă barcă și, cu atât mai puțin, de persoane lipsite de caracter care, atunci când pleacă de pe o barcă, nu se muțumesc să ia cu ei doar colacul, ci doresc chiar să îi dea foc..

“Din fericire, PDL nu este o barcă”

Liderul TDL a mai declarat că nu se teme de nicio altă eventuală  plecare din sânul partidului. “Din fericire, PDL nu este o barcă, PDL este un partid puternic, instituționalizat,  care a reușit să treacă cu bine peste toate perioadele mai dificile. Avem nevoie de oameni de calitate, atât la nivel național, cât și la nivel local, iar dacă vor mai fi plecări, deși mă îndoiesc, nu vor fi pierderi, ci doar un mod prin care partidul se curăță de cei care pot fi alături doar la bine, iar la greu, nu. În Agreș ,TDL este o organizație în reconstrucție, dar stabilă, cu un mare potențial. După plecările de la seniori, automat pe locurile lăsate libere vor veni oameni tineri, iar acești oameni vor reuși să aducă schimbarea de care județul are mare nevoie de mai bine de 16 ani, schimbarea baronilor locali PSD care sunt o frână pentru ca Argeșul să se dezvolte și să prospere mai mult.”
Referitor la tinerii  democrat liberali rămaşi în organizaţia din Argeş, Sorin Moldovan  crede că sunt suficient de  motivaţi şi  ambiţioşi pentru a  face organizaţia şi mai puternică, fiind deja implicaţi în strategia democrat-liberală privind soluţiile împotriva şomajului în rîndul tinerilor, strategie ce ar urma să fie definitivată la sfârşitul acestei luni. De altfel, preşedintele interimar al TDL Argeş, Alin Mircea, şi-a propus ca până la alegerile TDL Argeş de la sfârşitul acestui an, să organizeze o serie de şedinţe ale BPJ şi să asigure o colaborare bună cu reprezentanţii de la nivel central ai TDL.
Nici viceliderul TDL, Tănase Stamule, nu crede că vor mai exista tineri democrat-liberali care să urmeze exemplul lui Mircea Andrei şi al Laurei Dicu, dar are ceva temeri vizavi de influenţa unor primari.
„Dl. Andrei şi doamna Dicu în primul rând nu erau argeşeni. Dl. Andrei este din Olt, ales în Damboviţa, iar d-na. Dicu este din Dâmbovita, însă locuieşte in Bucureşti. Ţinând cont că între fosta lideră a TDL Argeş şi tinerii argeşeni nu s-a creat o relaţie foarte apropiată, nu cred să o mai urmeze cineva pe ea. Este posibil însă, punctual, ca unii primari să fie urmaţi de către unii tineri, însă aici este vorba de altceva”, explică Tănase Stamule, adăugând că are încredere în conducerea interimară a Tineretului Democrat Liberal Argeş.
“Actuala conducere mi se pare plină de energie, sunt oameni de-ai locului, tineri piteşteni. Acest lucru este important deoarece cunosc istoricul oraşului şi al judeţului. Sunt tineri antreprenori, atât preşedintele de la judeţ, cât şi cel de la municipiu, amândoi cu o educaţie solidă. Din această perspectivă, corespund unui profil al tânărului de dreapta. La o primă perspectivă, cred ca au potenţial pentru a dezvolta TDL Argeş, mai ales că beneficiază şi de sprijinul lui Robert Ion, care a acumulat multă experienţă la TDL Pitesti.”, mai spune vicepreşedintele TDL, Tănase Stamule.

“Suntem cam în aceeaşi situație în care se afla PD în 2003”

Preşedintele TDL, Sorin Moldovan, a comentat şi rezultatele sondajului comandat de cotidianul central Adevărul, potrivit căruia, la ora actuală, 25,8% din români ar opta la alegerile parlamentare pentru un candidat de dreapta.
“Acest lucru arată incompetența guvernării USL. Cred că oamenii  și-au dat seama că mariajul dintre PSD-PNL nu e soluția de care România are nevoie. Suntem, deci, cam în aceeaşi situație în care se afla PD în 2003, cu un an înaintea alegerilor prezidențiale din 2004. Atunci, candidatul Alianței Dreptate și Adevăr a intrat în turul doi de pe locul secund și a reușit să câștige pâna la urmă fotoliul de Președinte. Sondajele ne conferă încredere, iar PDL, prin Președintele Vasile Blaga, a afirmat constant că PDL este dispus să facă alianțe politice cu partidele de dreapta, atât timp cât acestea se construiesc în jurul PDL, ca pilon principal. PDL a fost tot timpul un partid care a coagulat în jurul său partidele de dreapta, un partid care și-a respectat tot timpul partenerii, uneori oferindu-le chiar mai multe avantaje față de cât meritau sau, mai bine spus, față de cât arătau procentele partidelor respective.
După cum vedem, USL a promis marea cu sarea și a făcut total invers. Au introdus chiar mai multe taxe ca atunci când noi eram la guvernare, au disponibilizat oameni, deși promiteau creșterea salariilor și au adus în șomaj un procent mult mai mare de persoane apte de muncă (peste 7 % la nivel național și peste 24% în cazul tinerilor!!! ). Rata șomajului, mai ales  în rândul tinerilor, a crescut alarmant din momentul în care USL a venit la guvernare, iar ei nu au reșuit să vină cu soluții viabile în această direcție. Oamenii au început să iși dea seama că soluțiile implementate de PDL, înainte de 2012 au fost cele necesare și la fel de bine încep să își dea seama cât de mințiti au fost de USL în campania electorală din 2012.
În această situație viitorul candidat al PDL la Președenție va avea toate șansele de a castiga alegerile. Pentru aceasta însă trebuie să muncim mult, să le arătăm oamenilor că am învățat din greșeli și, mai ales, că putem face diferența în bine. De convins oamenii că USL nu a fost și nu este o soluție bună pentru România nu trebuie, pentru că acest lucru este din ce în ce mai clar pentru orice persoană de bun simț”, este de părere președintele TDL, Sorin Moldovan.

Există mai multe niveluri de percepţie a dreptei

Viceliderul TDL, Tănase Stamule, vede sondajul într-o manieră smilară. “Vârful atins de dreapta a fost în 2007 la alegerile parţiale pentru europarlamentare:  PD + PLD = aproximativ 40%; aceasta este bazinul larg în cazul în care  alegătorii ies în proporţie medie la vot. În 2009. Presedintele Băsescu a avut 31% în primul tur. Astăzi putem spune că există mai multe niveluri de percepţie a dreptei: 1. PDL + PMB + FC + PNTCD, care, conform sondajelor sunt împreună undeva la 25-27%; 2. PNL - un electorat de 20%, în care doar o parte nostalgică mai este de dreapta, probabil maxim 10-12%. Consider că, în cazul unei alianţe electorale post-europarlamentare, dintre PDL+PMB+FC+PNTCD, candidatul susţinut de aceştia va ajunge în turul 2 cu un scor de aproximativ 30%.”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Tănase Stamule.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea